"Трудни"-те български деца: Ученици бият учители! Разпад на ценностите?

България е една от малкото държави без Закон за училищното насилие
Обновена: 7 ное 2018 10:56 | 7 ное 2018 10:45, Нели Христова
97

Пореден случай на агресия в училище - 11-годишно момче нападна учителя си по физкултура и набеди в побой педагога. Инцидентът стана вчера в столичния квартал "Модерно предградие", в  70 ОУ "Св. Климент Охридски".

Ученикът избягал от час заедно със свои приятели и пречели на останалите ученици. Това не е първата провя на агресия от детето. Той отдавна тормозел свои съученици.

Пред Bulgaria ON AIR психологът Иван Игов обясни, че трябва да се обърне внимание на цялостната картина:

"Проблемът е, че с такива "трудни" деца се работи на парче. В повечето случаи липсва цялостната картина за поведението им. Затова в България трябва да бъде приет Закон за училищното насилие. Ние сме една от малкото страни в ЕС, в които такъв няма", посочи той.

Още по темата

Директорът на 70 ОУ "Св. Климент Охридски" Величка Таседжикова каза, че е разговаряла по-рано тази сутрин с нападнатия учител, който е бил с високо кръвно налягане и затова ще посети лекар.

Тя сподели също, че агресивният ученик не е останал за преглед в "Пирогов", а си е тръгнал, а днес даже не присъства на учебните занятия.

"Нямаме връзка с неговата майка. Снощи у тях беше инспектор от "Детска педагогическа стая". Очакваме да ни дадат повече информация", допълни Таседжикова.

"Когато се опитваме да налагаме правила, а нямаме подкрепа от семейството обаче, нещата няма как да се случат", отсече директорката.

"Насилието в българското училище е феномен на 21 век. Разпадането на ценностите и на семейството в едно поколение, което днес създава деца, води до проблема с възпитанието", коментира зам.-председателят на Синдиката на българските учители Красимир Попов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
3
 
17
 
! Отговори
66,67 преди 5 години
Ярък пример на "ценностната" система на либерастията!
62
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Бай ТошоТи си трай там. Всичко, кеото се случи, никой не ни пита за него. Всичко го направиха колегите ти от партията. Те бяха първите премиери, те бяха кметоветев началото на демокрацията, после дойдоха децата им, разни царе, пребодисани комунисти и сега, ощеима остатъчци, който са били членове на прекрасната ти партия. Как така, се разпаднахте за 1 ден, като бяхте толкова здрави? Айде не ми се прави, че не беше планувано и изпълнено ...
61
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП просто деградира обществото по указание на Империята на Злото.
60
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От 62Не сте ли съгласни? Поне, да ги изритваме от обществото в гората?
59
4
 
27
 
! Отговори
бай Тошо до 61 преди 5 години
Абе демократино.. Това което ония 45г направиха за образованието никой друг в историята не е правил за България . Грамотноста беше близо до 100% . Качеството на кадрите които излизаха беше несравнимо по-високо от това което излиза сега. И причината беше че държавата имаше нужда от качествени хора които движат обществото. България в много отрасли се сревноваваше със САЩ Япония (ИТ) .
58
4
 
3
 
! Отговори
До 61 преди 5 години
В главата ти е пълна каша!
57
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами ... верига на връта и да бачка като домашна прислуга :)
56
8
 
6
 
! Отговори
соца е зараза преди 5 години
Образованието първо трябва да стане ценност.Поколения наред образованите вземаха по-малко от "работниците на физическия труд".И сега терористи с иявена антибългарска дейност имат паметници, а жертвите им остават безимменни. Мутрите, момчета с подарени дипломи облечени в анцузи и отгоре с кожено яке са герои по вестниците.Действията на БСП са деструктивни като външен агресор.Първо трябва да се справим с ценностната система.
55
2
 
19
 
! Отговори
бай Тошо преди 5 години
Свремите демократични ценности на възпитание НАЛАГАТ селеднот. Всчко само дцата да са щастливи . От тук се създава поколение на ЕГОИСТИ който смят себе си за вечно прави защотот евротлантизма им е наложил че те са центъра на вселената. Само за 1 година ако се върне онова "лошото" време децата ще се променят корено .И повярвайте ще бъдат и по-щастливи и по-креативни и по-добри.
54
1
 
12
 
! Отговори
Не са трудни децата преди 5 години
Съвсем нормални са децата ни. Всичко зависи от първите 7 години. Вярно е, че ако ходи на детска градина, дори в този първи период от живота му в неговото възпитание ще се намесят и външни фактори.Но това,което научава в семейството, е основата на неговия манталитет през целия му живот."Трудни" са глезльовците, ненаучени да се съобразяват с околните, а също и голяма част от децата на онзи етно, който има съвсем различна ценностна система.Трудности създава и калпавата, насила наложена толерастия
53
3
 
29
 
! Отговори
бай Тошо преди 5 години
По моето лошо време . Ученик да посегне на учител беше немислимо. Не че не е имало . Но това са били такива изключения че бяха в фолклора на всяко училище и естесвено говорим за деца от 11, 12 клас който са правили неща извън ущилище . Тук говорим за 11 годишен ***. Ако такъв беше посегнал щеше да яде такъв бой и от учителя и от родителите и директно Отивше с намалено поведение и ли изхвърляне от школото.Да ама демократите взеха възпитанието и сега учителите нямат права за нищо.....
52
6
 
14
 
! Отговори
Бай Тошо преди 5 години
Ще ме търсите ама........................................Банани нали има. Нали това искахте
51
4
 
17
 
! Отговори
Адмиралъ преди 5 години
Демокрацията, прехода, капитализма и ЦРУ погребаха България!
50
0
 
0
 
! Отговори
Професор преди 5 години
До АнонименТака е навсякъде умнико ?!?!
49
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами докато всяко училище получава субсидия за бройка а не за постигнати резултати така ще е. Освен това МОН твърдо притиска всички училища да приемат бройки от кол и въже без значение от знания и умения!
48
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тука бяхте готови да разпнете даскала...
47
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей, с тези звездички я докарахме до тук.Защото ви е страх да наричате нещата с истинските им имена
46
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бич,бич трябва.Никъде в природата няма демокрация,представяте ли си в лъвския прайд с гласуване да си избират водача?Имаше на времето "Макаренковски училища"-бой,работа и учене и излизаха нормални.А сега психолози и ресурсни учители и излизат ***.
45
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така е в Модерните предградия !:))))))))))
44
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
О, да, вечното оправдание БХК. Сорос сигурно също ще ти попречи. Абе, исках, ама нямах желание.