Учителите ще взимат от 2019-а: 1100 лв. чисто!

Търсят се учители: Информатика, математика, английски...
7 ное 2018 09:45,
35
Учителите ще взимат от 2019-а: 1100 лв. чисто!
Снимка: Getty Images

Заплатите на учителите стават 1100 лева чисто, като в следващия бюджет е планирано 20% увеличение на техните заплати. Това заяви образователният министър Красимир Вълчев.

Минималната учителска заплата става 920 лв., средната брутна - 1300 лв., което е чисто между 1000-1100 лв.

Още по темата

"Трябва да се отбележи, че за първи път средната учителска заплата надвишава средната за страната", посочи министърът пред bTV.

Той уточни, че липсват учители по информационни технологии, английски език, ресурсни учители, информатика, физика и математика и допълни, че се обсъждат нови мерки за привличане на млади хора.

"Ще се инвестира не само в 18-годишните, но и в 25-30-годишните", посочи той.

Министърът подчерта още, че няма единен критерий за оценка на представянето на преподавателите, на базата на който да могат да се дават по-големи заплати според заслугите.

Дори образователните резултатти на учениците невинаги са критерий, допълни Вълчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
15
 
! Отговори
Смирен депутат преди 5 години
Какво е това разхищение,а вашите 240 любими депутати изнемогват с някакви си 4хилки.
5
8
 
14
 
! Отговори
Пацо Топлото преди 5 години
Говорят за разни програми, обучение за учител.Може и без нужното висше.Ок,аз съм завършил "Радио и телевизия", английски средно ниво, история 0, химия 0, ....u кво става ?? Ако искам да съм учител по Химия например ??? Ще ме назначат ли,след като нищо не разбирам ?? :)))) Ужас !!
4
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не ме интересува колко ще вземат. Важното е да е достойна заплата. И да не са феминистки. Много е важно да НЯМА ФЕМИНИСТКИ В ОБРАЗОВАНИЕТО! Трябва да има закон за това.
3
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Постоянно съобщават заплатите БРУТО, които не са реалните, но изглеждат големи. Действително получените пари са много по- малко.
2
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Принципът "Парите следват ученика" трябва да се елиминира.
1
1
 
35
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 5 години
Един добър да не говорим страхотен специалист по компютри , езици никога няма да стъпи в училище да се занимава с неграмотни ученици . В малкият град имам познат математик останал от есента без работа защото са малко учениците и се върна титуляра. Този министър трябва да премахне делигираните бюджети , защото не може да накараш ромчето да ходи на училище и да внимава в час.