Удареният учител в София - с тежка хипертонична криза

Георги Георгиев е в болничен за неопределено време
7 ное 2018 18:45, Анисия Иванова
32

3494 гледания   |  Още видео
Учителят, ударен от ученик в час по физическо, е получил тежка хипертонична криза. Това съобщиха пред Bulgaria ON AIR от ръководството на училището.

Въпреки версията на ученика, че той е бит от учителя, директорът на столичното 70 ОУ твърди, че единствено 11-годишният ученик е този, който е проявил агресия.

Още по темата

След обвинението, че е бил ученик, сега учителят по физическо възпитание Георги Георгиев е в болничен за неопределено време.

Към момента 11-годишният също не присъства в час, а домът му е посетен от специалисти, които да изяснят подробностите около инцидента.

От училището обаче признаха, че саморазправата тук не е рядкост, а обвиненият ученик е проявявал агресия и преди.

Проверка на Bulgaria ON AIR показа още, че бягането от клас в това училище е ежедневие, а учениците не се притесняват да напуснат час дори в присъствието на директора.

От училището обаче са с вързани ръце. Единственото, което могат да направят, е да изпращат писма до родителите, а в най-краен случай да преместят агресивния ученик в друго училище.

Ефект от разговорите със специалистите пък има само тогава, когато родителите съдействат, признаха още експертите.


32
Още от Образование
Добър ли е бюджетът за образованието?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
булгаристан преди 5 дни
До Пак повтарям

Индийския посланик предложи да ги прибере,ама американския не дава!А в нета гробна тишина!
24
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Специално това училище е с доста хомогенна маса. Там май само учителите трябва да учат един друг език, за да се разбират с "учениците"
23
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Вече няма ли детски педагогически стаи
22
0
 
15
 
! Отговори
. преди 1 седмица
Аиди бе министре дайте права на учителите.
21
0
 
17
 
! Отговори
приобщаващо? преди 1 седмица
Какво да ти кажа, не съм родител на такова дете. Просто няма моите да учат с такива. Туй няма интеграция, колкото и мамите им да се напъват. Спъват целия образователен процес
20
11
 
2
 
! Отговори
Рок енд рол преди 1 седмица
"Приобщаващо образование, туй то. Махайте и.д.иотите и всички аутисто-деб.или от училищата, да си ходят в помощни като едно време и ще тръгне работата в образованието."
...
Еееее! Тези беззащитни деца ли са проблема на образованието!? Ако си родител на такова дете? Що все търсите проблема не там, където е? Не искам да използвам силни думи (скоро от глупост обидих в нета човек, който никак не го заслужаваше). Ок, казано по-спокойно, изразил си мнение, с което не съм съгласен.
19
1
 
11
 
! Отговори
приобщаващо? преди 1 седмица
Приобщаващо образование, туй то. Махайте и.д.иотите и всички аутисто-деб.или от училищата, да си ходят в помощни като едно време и ще тръгне работата в образованието. Сега във всеки клас има поне по едно от "различните", само пречи на другите
18
0
 
30
 
! Отговори
Тези три и половина преди 1 седмица
милиарда, които годишно прахосваме за всевъзможни помощи за онези, по-добре да се дават на семейни двойки под 30 г., за да останат в България. Критериите - и двамата съпрузи да са поне със средно образование и да работят.
Онези да ги отделим в райони, годни за земеделие и животновъдство и да им се забрани да кръстосват другите райони на държавата. Така ще престанат да крадат и рушат, а това са щети, чиито размери едва ли някой знае.
В САЩ отдавна вече прилагат този метод спрямо едни екзотични.
17
0
 
24
 
! Отговори
Рок енд рол преди 1 седмица
До До Рок енд рол
Ами аз съм съгласен. Образованието е и личен избор. Като не иска някой да се образова или не иска детето му да ходи на училище - моля! Що да му нарушаваме човешките права... Марш навън и да се оправя!
16
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Потърпевша майка съм на петокласник съма. Споделям, има ли ромче в класа, всичко е нагоре с главата. Учителите предимно с него се занимават, най вече за дисциплината ! Детето не учи и не полага нужните усилия за това. Родителите са му казали да ходи само заради помощите. Потърпевши са пак българите и техните деца. Не съм расистка, но интеграция е непозната дума за цигнтите. В тях е заложено да рушат, крадят и насилват.
15
1
 
22
 
! Отговори
Пак повтарям преди 1 седмица
Куфар - аерогара - Индия.
Бързо и ефикасно решение на проблема. То и без това друго смислено решение няма. само пилеем пари залуду. И в Библията е казано да не се полива пустинята!
14
0
 
32
 
! Отговори
До Рок енд рол преди 1 седмица
Какъв е смисълът да пишат писма на родители, които не могат да четат?
Като данъкоплатец питам докога ще се пилеят наши пари, за да държат насила в училищата биологични единици, които не желаят да учат и пречат на останалите ученици? Който иска да учи и да постигне нещо в живота, той идва на училище без да го молят и не създава проблеми.
Трябва да се гласува някакво правило - който създава проблеми в продължение на един учебен срок, да го преместват в кратък професионален слугински курс. И точка!
13
4
 
19
 
! Отговори
Все пак има.. преди 1 седмица
Все пак има и нещо хубаво в ромейската агресия. След като пребиваха бабички, минаха на докторя, удраха даскалята, ежедневно шамаросваха ченгетята, се надявам да развият прогресията си. Наред са депутатите и богатите крадливи бизнесмени! Давай брато , ще ти простя за това, че ме обра на няколко пъти, ние българите един Валери винкело не можем събори!
12
1
 
19
 
! Отговори
Аз Не съм Рамбо но преди 1 седмица
Ако зашлевя 11 годишен сополлът му ще фръкне 11 метра
11
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Се де р а сс к и демократични ценности
10
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
В кв.Модерно предградие където е 70 ОУ,99.99% от жителите са тези които само медийте наричат роми.Не вярвам изобщо там да се учи нещо защото още не е измислен метод за наливане на знания в главата с фуния.Горките учители.Трябва да отказват да се мъчат в подобни училища.
9
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Линч?
8
2
 
39
 
! Отговори
точка преди 1 седмица
МОН веднага да премахне делегираните бюджети и да въведе подписване на договор между училищата и родителите на учениците за спазване на правилата училищатата.След нарушение от страна на ученика дисциплинарно изключване с право да продължи образованието си(ако иска) само с платено частно обучение.
7
3
 
21
 
! Отговори
xaxa преди 1 седмица
Е браво изтрихте ми коментара но защо, нима не е истина ,че всяко 2ро учебно заведение в България не струва и се разпада Лъжа ли е ?
6
1
 
7
 
! Отговори
Рок енд рол преди 1 седмица
"Единственото, което могат да направят, е да изпращат писма до родителите, а в най-краен случай да преместят агресивния ученик в друго училище."
...
Не съм сигурен, но май и това не могат да направят. Преди (не знам дали още е така) можеха само да предложат преместване в друго училище - Регионалният инспекторат по образованието взимаше решението дали и къде да бъде преместен ученика.