Удареният учител в София - с тежка хипертонична криза

Георги Георгиев е в болничен за неопределено време
7 ное 2018 18:45, Анисия Иванова
32

Учителят, ударен от ученик в час по физическо, е получил тежка хипертонична криза. Това съобщиха пред Bulgaria ON AIR от ръководството на училището.

Въпреки версията на ученика, че той е бит от учителя, директорът на столичното 70 ОУ твърди, че единствено 11-годишният ученик е този, който е проявил агресия.

Още по темата

След обвинението, че е бил ученик, сега учителят по физическо възпитание Георги Георгиев е в болничен за неопределено време.

Към момента 11-годишният също не присъства в час, а домът му е посетен от специалисти, които да изяснят подробностите около инцидента.

От училището обаче признаха, че саморазправата тук не е рядкост, а обвиненият ученик е проявявал агресия и преди.

Проверка на Bulgaria ON AIR показа още, че бягането от клас в това училище е ежедневие, а учениците не се притесняват да напуснат час дори в присъствието на директора.

От училището обаче са с вързани ръце. Единственото, което могат да направят, е да изпращат писма до родителите, а в най-краен случай да преместят агресивния ученик в друго училище.

Ефект от разговорите със специалистите пък има само тогава, когато родителите съдействат, признаха още експертите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
3
 
! Отговори
булгаристан преди 5 години
До Пак повтарямИндийския посланик предложи да ги прибере,ама американския не дава!А в нета гробна тишина!
22
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Специално това училище е с доста хомогенна маса. Там май само учителите трябва да учат един друг език, за да се разбират с "учениците"
21
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вече няма ли детски педагогически стаи
20
0
 
18
 
! Отговори
. преди 5 години
Аиди бе министре дайте права на учителите.
19
0
 
19
 
! Отговори
приобщаващо? преди 5 години
Какво да ти кажа, не съм родител на такова дете. Просто няма моите да учат с такива. Туй няма интеграция, колкото и мамите им да се напъват. Спъват целия образователен процес
18
12
 
3
 
! Отговори
Рок енд рол преди 5 години
"Приобщаващо образование, туй то. Махайте и.д.иотите и всички аутисто-***.или от училищата, да си ходят в помощни като едно време и ще тръгне работата в образованието."... Еееее! Тези беззащитни деца ли са проблема на образованието!? Ако си родител на такова дете? Що все търсите проблема не там, където е? Не искам да използвам силни думи (скоро от глупост обидих в нета човек, който никак не го заслужаваше). Ок, казано по-спокойно, изразил си мнение, с което не съм съгласен.
17
1
 
15
 
! Отговори
приобщаващо? преди 5 години
Приобщаващо образование, туй то. Махайте и.д.иотите и всички аутисто-***.или от училищата, да си ходят в помощни като едно време и ще тръгне работата в образованието. Сега във всеки клас има поне по едно от "различните", само пречи на другите
16
0
 
32
 
! Отговори
Тези три и половина преди 5 години
милиарда, които годишно прахосваме за всевъзможни помощи за онези, по-добре да се дават на семейни двойки под 30 г., за да останат в България. Критериите - и двамата съпрузи да са поне със средно образование и да работят.Онези да ги отделим в райони, годни за земеделие и животновъдство и да им се забрани да кръстосват другите райони на държавата. Така ще престанат да крадат и рушат, а това са щети, чиито размери едва ли някой знае.В САЩ отдавна вече прилагат този метод спрямо едни екзотични.
15
0
 
27
 
! Отговори
Рок енд рол преди 5 години
До До Рок енд ролАми аз съм съгласен. Образованието е и личен избор. Като не иска някой да се образова или не иска детето му да ходи на училище - моля! Що да му нарушаваме човешките права... Марш навън и да се оправя!
14
1
 
24
 
! Отговори
Пак повтарям преди 5 години
Куфар - аерогара - Индия.Бързо и ефикасно решение на проблема. То и без това друго смислено решение няма. само пилеем пари залуду. И в Библията е казано да не се полива пустинята!
13
0
 
34
 
! Отговори
До Рок енд рол преди 5 години
Какъв е смисълът да пишат писма на родители, които не могат да четат?Като данъкоплатец питам докога ще се пилеят наши пари, за да държат насила в училищата биологични единици, които не желаят да учат и пречат на останалите ученици? Който иска да учи и да постигне нещо в живота, той идва на училище без да го молят и не създава проблеми.Трябва да се гласува някакво правило - който създава проблеми в продължение на един учебен срок, да го преместват в кратък професионален слугински курс. И точка!
12
1
 
22
 
! Отговори
Аз Не съм Рамбо но преди 5 години
Ако зашлевя 11 годишен сополлът му ще фръкне 11 метра
11
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Се де р а сс к и демократични ценности
10
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В кв.Модерно предградие където е 70 ОУ,99.99% от жителите са тези които само медийте наричат роми.Не вярвам изобщо там да се учи нещо защото още не е измислен метод за наливане на знания в главата с фуния.Горките учители.Трябва да отказват да се мъчат в подобни училища.
9
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Линч?
8
2
 
42
 
! Отговори
точка преди 5 години
МОН веднага да премахне делегираните бюджети и да въведе подписване на договор между училищата и родителите на учениците за спазване на правилата училищатата.След нарушение от страна на ученика дисциплинарно изключване с право да продължи образованието си(ако иска) само с платено частно обучение.
7
3
 
22
 
! Отговори
xaxa преди 5 години
Е браво изтрихте ми коментара но защо, нима не е истина ,че всяко 2ро учебно заведение в България не струва и се разпада Лъжа ли е ?
6
1
 
9
 
! Отговори
Рок енд рол преди 5 години
"Единственото, което могат да направят, е да изпращат писма до родителите, а в най-краен случай да преместят агресивния ученик в друго училище."... Не съм сигурен, но май и това не могат да направят. Преди (не знам дали още е така) можеха само да предложат преместване в друго училище - Регионалният инспекторат по образованието взимаше решението дали и къде да бъде преместен ученика.
5
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
горките учители, най-ниско платени в обществото и бити от ученици.Самото частните училища ще решат въпроса.Учителят трябва да получава начална заплата две хиляди лева, която да стига до тази на съдиите пет-шест-осем хиляди лева
4
1
 
33
 
! Отговори
Мен преди 5 години
Тоя пикльо ако наистина му набият едни качествени шамари дали пак ще е толкова отворен. Ако случайно е - бой докато се научи.