Учители искат: Приложна математика в училище

Децата да учат неща от живота, а не ненужни доказателства
10 ное 2018 09:16, Анисия Иванова
160
Учители искат: Приложна математика в училище
Архив: Reuters

Да се опрости математиката и да се учат само нещата от живота. Това предлагат едни от най-добрите преподаватели.

Англо-американската система помага децата да смятат лихви, нашата им изисква ненужни доказателства, казват още те.

Масовото обучение по математика да стане приложно, искат двама от най-добрите български преподаватели – Правда Найденова от 128-о училище в София и д-р Добри Данков от Първа частна математическа гимназия, пише "24 часа".

Едва 10-15% от българчетата имат математически заложби, а останалите трябва да умеят да смятат колко тапети са нужни за стаята, какъв е лихвеният процент и други неща от живота.

Според експертите e време за англо-американската система и превеждане на нейните учебници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Първо това не са най-добрите български учители по математика,второ това не е предложение на съюза на математиците в България и трето,с американската/английска система на тестове и обучение я докарахме да си мислят,че още Тодор Живков пише законите и да мучат като отелени крави."-Брааат,к'во стааа брааат?"
109
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
абе изобщо за какво да я учим тая математика. и без това е сложна. Колкото по-просто, по-добре! Невежеството е блаженство, казали хората! :)
108
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз не съм комплексар с българската диплома мога да ида да работя къде си искам , Германия , Холандия дори в САЩ в скапаната силициева долина .. понеже съм учил 5-6 математики , и всичко друго което съм учил също е математика.. На комшията сина завърши в САЩ лош университет в момента е 1г. след като завърши бакалавър нямаше работа понеже е учил само една математика.. сега работа продавач консултат продава техника и софтуер ...
107
1
 
5
 
! Отговори
To6ko56 преди 5 години
118 - ти , понеже си много отворен, защо си анонимен. Всеки с манталитета си. Затова вече 10 години търсим дъното. Е, карай си кефа.
106
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази статия е писана от ЦРУ , ако искаш да унищожиш една държава убий желанието на младежите да учат математика и физика..
105
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До To6ko56 Значи ти си завършил висше , но работиш работа за човек със средно.. Как ще ти трябва като си магазинер.
104
3
 
12
 
! Отговори
To6ko56 преди 5 години
Във Висшето си образование имах три изпита по математика. От тях не ми беше нужно почти нищо, за съжаление .....
103
2
 
5
 
! Отговори
V преди 5 години
В САЩ вишите кетапи се плащат от кандидат тариката .А наща система е напълно отсвирена от народа ;)Тя е не ефективна защото се прави за нуждите на учителите и ,,бизнеса,, а всъщност клиент е народа ;)*** го обяснявай това на мазни гербераси ;)да не говорим за еврогейци
102
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
от САЩ нищо не става , имат 10 университета на 300 милиона човека .. а другите останалите университети нищо не става..
101
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Англо-американската система ги подготвя за лихвари.
100
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лихвите ги смятат директно на елкa или на ексел и не им трябват приложни математики. Има си формула и във всяка банка ще им я дадат. Учат неща които не им трябват.
99
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Таблицата за умножение е именно приложна математика. Никой не е предложил тя да не се учи.То е хубаво всичко да се учи, но реалността е такава, че по-голямата част нямат умствен капацитет.
98
1
 
6
 
! Отговори
Бате Гойко преди 5 години
Общувам постоянно с такива хора, ако това може да е лично измерване- да, лично съм ги измерил. Таблицата за умножение се учи наизуст- да, но без нея за каква матрматика говорим въобще? Как се гради къща без основи? Колкото до програмирането- в силициевата долина работят основно индуси. А частните училища, в които учат децата на Бил Гейтс други от сорта въобще не учат по тази система за приложна математика. Също така те са закрита територия за средностатистическия гражданин.
97
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Бате ГойкоАко нямат айфон под ръка, едно 80% от възпитаниците на тази система не могат да отговорят колко е 7 по 7.Ей, брее!Ти лично ли ги измери?Таблицата за умножение ли е критерий?Това е нещо, което се учи наизуст.
96
2
 
13
 
! Отговори
Чичо Тони преди 5 години
В много по-голяма степен това се отнася и за висшето образование. Мухлясали преподаватели десетилетия наред рецитират безсмислени доказателства на теореми и уравнения (лагранж, максуел и какво ли още не) за сметка на това, малцина от завършилите като инженери (включително отличниците) са в състояние да ползват законите на Ом, на Кирхоф, да са наясно как влияе капацитета и индуктивността и да проектират при условия на "worst case design". Повечето добри инженери са "самоуки", а не заради ВУЗ-овет
95
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
10^10^76 години Оттук нататък, времевата скала продължава още, но за да разберете смисъла ще трябва да се въоръжите със солидни знания по физика - накратко, засяга се теоремата на Поанкаре за възвръщането на масата, според която историята на Вселената се повтаря неограничен брой пъти.
94
1
 
5
 
! Отговори
Сат преди 5 години
Тези американци, чиито имена седят под патентите, не са учили в Китай и Индия, а са деца и внуци на вече натурализирани китайци и индийци и са учили в САЩ от първи клас.
93
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
10^10^50 години - предполагаемото време, за което във вакуума може да се появи т.нар. Болцманов мозък (хипотетичен обект, възникващ в условията на колебанията на ентропията в дадена система и способен да осъзнава своето съществуване). 10^10^76 години: най-високата стойност на времето, за което цялата материя ще колапсира в черните дупки (изхождайки от предположението, че протоните не се разпадат).Оттук нататък, времевата скала продължава още, но за да разберете смисъла ще трябва да се въоръжите със солидни знания по физика - накратко, засяга се теоремата на Поанкаре за възвръщането на маса
92
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Mister V., Вие няма как да сте поумнял, ако сте ги зубрил. Личи си и сега. Пиша за ПОДХОД, а не за механично натрупване на информация. Ако сте се учил да мислите аналитично, последователно, комплексно, както абстрактно, така и с онагледяване, винаги би могло да Ви е от полза. Ако поне малко сте проумели, че всички машинарийки, които ползваме сега не са от Дух Божи, а плод именно на детайлно мислене, ще цените инженерите повече, отколкото откачалки тип Холивуд или ритнитопковци и подобни.
91
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Майтапа настрана, но съм бил свидетел как едни касиерки си говореха за ремонти и смяна мокет и едната пита:А как се сметаше квадратурата на стаята?Другата вика Дължината по широчината И първата Аха