Учители искат: Приложна математика в училище

Децата да учат неща от живота, а не ненужни доказателства
10 ное 2018 09:16, Анисия Иванова
160
Учители искат: Приложна математика в училище
Архив: Reuters

Да се опрости математиката и да се учат само нещата от живота. Това предлагат едни от най-добрите преподаватели.

Англо-американската система помага децата да смятат лихви, нашата им изисква ненужни доказателства, казват още те.

Масовото обучение по математика да стане приложно, искат двама от най-добрите български преподаватели – Правда Найденова от 128-о училище в София и д-р Добри Данков от Първа частна математическа гимназия, пише "24 часа".

Едва 10-15% от българчетата имат математически заложби, а останалите трябва да умеят да смятат колко тапети са нужни за стаята, какъв е лихвеният процент и други неща от живота.

Според експертите e време за англо-американската система и превеждане на нейните учебници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
5
 
6
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
Това е пагубно и води до тотално затъпяване!Математиката развива определен тип логично мислене, дори и да не става от всеки математик, физик или програмисти!Единственото, което трябва да се направи е да се осигури възможност децата да учат на различни скорости според възможностите им, за да не се забавят по-интелигентните и да не се комплексират изоставащите.Макар да е финансово ефективна американската система генерира маса ***.оти, които овластиха ***.ота Тръмп!
49
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Все още благодарение на математическите гимнази и други "лоши" комунистически въведения наши деца печелят олимпиади по математика."ХАХХАХАХААХАХХАХАХАХА.Печелят ги, защото има учител, който работи с тях по 6-7 часа на седмица. И моля те, не са "нашите деца", зашото имам дете, което е в тези отбори и мога, съвсем спокойно, да ти кажа, че те усяват ВЪПРЕКИ всички вас, а не благодарение на вас.
48
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Едва 10-15% от българчетата имат математически заложби, а останалите трябва да умеят да смятат колко тапети са нужни за стаята, какъв е лихвеният процент и други неща от живота." Та това са неща, които се учат в 6ти клас Проценти и площ. Това изтърва още 6 години от гимназията.
47
0
 
10
 
! Отговори
Пепа преди 5 години
Математиката да ви беше проблема. Има завършили училище, които не могат да си напишат името. И този БЕЛ в гимназията повечето часове ни беше Литература и ми писна от нея. Трябва да слагат и повече Български език.
46
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България ли бе?"Ох ама дечиценцата, миличките мнгоо учат, не играят" Успех :) Успех при борбата с хора, които вярват, че децата, трябва да се научат на "четмо и писмо", след което, темата за образованието им е изчерпана, докато не дойде време за университет, а тогава се пачва с "Учи, чедо за пари да правиш. Политик стани, адвокат, нещо по-така", нищо че мразят политици и адвокати в червата си.
45
3
 
8
 
! Отговори
Бау преди 5 години
До 50Как коя ? Текущата ? Тази по, която всички сме учили. Стига сте давали примери с тези 10 човека печелещи олимпиади. Те не са доказателство, че системата работи. Те ще печелят с всяка система ... Просто са много интелигентни деца. Виж мнозинството младежи. Огромен процент са изключително глупави. Една нова система, караща децата да се заинтересоват от числата и как да ги прилагат е страхотна идея. Който иска по-сложно, е хубаво да го има като възможност.
44
0
 
7
 
! Отговори
Ц преди 5 години
То да е само математиката...Учениците не знаят таблицата за умножение, ние искаме да решават задачи!Цялото образование е една боза.Относно математиката - защо в учебниците знака за умножение е точка, а с точката на калкулатора не може да се умножава?
43
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
не са прави! всяка сервитьорка , всеки охранител , шофьор и камериерка трябва да имат 2 езика, да могат да работят с компютър и да знаят интегралите и диференциалите ! иначе - за къде са ?
42
1
 
7
 
! Отговори
Педагог преди 5 години
Нека да започнат с броене на банани смятането им като равностойност в килограми.
41
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Малко нескопосано изказване и някакви англо-американски системи... Факт е че се изисква зазубряне на доказателства на теореми, което е абсолютно безсмислено, ако няма да си останеш математик. Наистина име необходимост от практически задачи, защото съм виждал хора завършили 12 клас, за които две на трета степен е абсолютно едно и също като 2 умножено по 3, а в училище му искат да знае косинусовата теорема.
40
4
 
7
 
! Отговори
опростачване преди 5 години
От ВУЗ-те излизат неграмотници с подарени дипломи, които понятие си нямат от математика. Да не им е трудно, да не се изпотят, ще карат по бабешката. Приложна математика, ти да видиш!Дайте приложно четене, колкото да не сричат. Литература и граматика не им трябват. Дайте приложна химия, колкото да си варят ракията и оправят джибрите за вино. Дайте приложна физика, да си сменят изгърмялата крушка и толкова стига.
39
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БауДали? Бакшиши са средно на около 50г. Коя система ги е произвела тез?Съвременните са много по умни и информирани. Това че образователната система е зле, не означава че и те са зле. Неслучайно печелят медали по математика, физика и информатика по олимпиадите
38
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще вкарат в училище неграмотни гербарджии да преподават математика. Обаче те не отбират ни от математика, ни от доказателства. За да не им е трудно, ще опростят математиката и ще сведат знанията на учениците до ниво да могат да преброят стотинките в джоба си.Куцо, кьораво и сакато ще стане учител по математика. Важното е да е на държавна работа. Щото в реалния сектор не може да се справи. Там се работи.
37
2
 
13
 
! Отговори
АА преди 5 години
Искат българите да станат съвсем *** и да могат да ги манипулират .Без знание човек е безпомощен .
36
4
 
6
 
! Отговори
опростачване преди 5 години
На учителите им е слаба математиката. Затрудняват се, не разбират нищо, затова искат нещата да се опростят. Не става! Основите трябва да се положат в училище. После как ще ги подготвят за инженери, архитекти, ИТ и т.н., ако са само на приложна математика?Как ще се справят с матурите?Светът върви към роботизация и свръх развитие на технологиите.
35
9
 
5
 
! Отговори
Бау преди 5 години
Текущата система не работи. Факт. Днешната младеж, са много много глупави. Старата система произведе много бакшиши и общи работници. Има десетина, които печелят награди, от стотици хиляди ... Идеята е, да им стане интересно на децата. Така се развива ума.
34
1
 
3
 
! Отговори
Бау преди 5 години
До 39Дано се шегуваш.. Иначе, доказа мнението на човека :D
33
1
 
5
 
! Отговори
NoName преди 5 години
С отговор от 26 мога да кажа само едно - ВРЪЩАЙ СЕ В УЧИЛИЩЕ!!!
32
1
 
4
 
! Отговори
мдааа преди 5 години
До Ко? Не!14 e отговорът
31
1
 
1
 
! Отговори
50г преди 5 години
Понякога не искаме да отчайваме децата и да се отказват, а също че не е фатално да сгрешиш във ФБ или на дъската. И те имат нужда от самочувствие независимо от всичко. Даваме им шанс да поизпъкнат, ако ме разбираш.