Учители зоват: Да се въведе оценка за дисциплина!

Целта е да бъде предотвратена агресията в училище
21 ное 2018 18:46,
32
Учители зоват: Да се въведе оценка за дисциплина!
Снимка: pixabay

Синдикатът на учителите към КТ "Подкрепа" настоява за въвеждането на оценка за дисциплина и възпитание в училищата, съобщи Юлиян Петров, председател на синдикат "Образование".

Той уточни, че се водят разговори с Министерството на образованието задължителната оценка да бъде част от Стратегията за възпитанието в българското училище, която експерти от министерството разработват. По думите му до месец се очаква стратегията да влезе в сила, но от синдиката смятат, че е важно тя да стане реална политика.

Още по темата

Оценката трябва да участва в балообразуването, за да има тежест и да изпълни превантивната си функция за предотвратяване на агресията в училище, казаха специалистите от синдиката. Те уточниха, че подобна оценка, наречена по различен начин, съществува в европейските образователни системи, с изключение на Финландия, предаде Dariknews.

Сред приоритетите, според него, трябва да бъде подобряването на състоянието на физкултурните салони и на специализираните кабинети и лаборатории, трябва да бъде въведен едносменен режим и качествена целодневна организация на учебния процес, както и да се минимализират административните задачи на учителите, за да имат повече време за работа с децата.

От синдиката ще продължат да настояват за промени в Закона за образованието, които предвиждат мандатност на училищните директори.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
1
 
! Отговори
Родител преди 5 години
Професията учител отдавна вече не е престиж. Отнеха им всички права, а им оставиха само задължения. Те не могат и нямат механизъм да влияят на дисциплината в час, освен с оценките. Лошата дисциплина пречи както на учителите да работят, така и на децата, които искат или са ги изпратили да научат нещо. Не веднъж детето ми е правило запис в час, като ми заявява, че ходенето и посещаването на часовете е пълна загуба на време за децата, които искат да учат.
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ШУМЪТ Е ВРЕДЕН....ПРЕЧИ НА СЪСРЕДОТОАВАНЕТОЕФЕКТИВНОСТ ИМА ПРИ ТИШИНА...И ЗА ДЕЦА И ЗА УЧИТЕЛИ !?УМОРАТА ИДВА БЪРЗО.....
27
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До НякойТочно така. Изключване и после всеки месец солена глоба на родителите, ако хубостникът не взима редовно изпити като частен ученик! Неграмотни и малограмотни хайлази не са нужни на държавата.
26
0
 
17
 
! Отговори
Някой преди 5 години
Няма смисъл от оценки за поведение в училище, ако учениците нямат страх от каквито и да е последствия. Не можете да ги изплашите с някакви *** оценки, трябват наказания. Не става дума за наказания от средновековието, но изключване от училище трябва да е най-лекото наказание. Другият важен момент е постоянството! Не трябва да се правят компромиси за никого. Само така ще се вземе страха на учениците! Евентуално ще се замислят дали е нормално да се държат като пълни ***.
25
7
 
1
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
И, разбира се, за слушане на чалга оценката ще е "примерен", а за слушане на Луис Маруло оценката ще е "безобразен". Следва рязане на дънките с ножче, печати по бедрата и прибиране в РПУ-то за слушане на Hammerfall.
24
0
 
20
 
! Отговори
Гилда преди 5 години
В Швейцария има оценка за поведение в училище в три нива - добра, задоволителна и незадоволителна. Без задоволителни оценки не може да се премине в горен клас.
23
1
 
14
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
Наистина добра идея.
22
6
 
3
 
! Отговори
Вуте преди 5 години
Ааа, да си ги нямаме тез! Господарят Ви вдигна заплатите... Е сега, ще търпите гаврите на хелектората му!Анадъмо...
21
0
 
13
 
! Отговори
читател преди 5 години
Вън талибанчетата от училище.Да ги пращат в трудово-възпитателно училище.Работа до скапване.Ако и за там не стават, да си ходят в къщи.
20
25
 
1
 
! Отговори
Как преди 5 години
Стига де, по какви критерии ще оценяват, субективните на учителката ли? Или някое дете има зъб на друго и го натропа пред учителката. Някое по енергично се затичало в междучасието. Друго уморено се разсеяло в час. Трето нещо шумкало..Или моето възпитание ще оценяват респективно, дето му е дадено вкъщи. Как оценка, без учебен предмет, на какво основание? Нали и сега има училищни правилници с един куп забрани и съответните наказания?
19
6
 
3
 
! Отговори
Накратко преди 5 години
До АнонименКомунизма не си е отивал никога.За какво мислиш че само ние нямаме лустрация.
18
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Коментар 14 е напълно прав. Някой има ли си на идея какво става тук? Учениците получават отново оценка по поведение, отново сложиха и униформи, отново се държат и матури. Депутатите пък се преместват в сградата на бившия Партиен дом. Цензура навсякъде, свободата на словото я няма. Нали уж си отиде комунизмът?
17
0
 
6
 
! Отговори
До 17 преди 5 години
Съгласен съм с всичко казано с изключение на "прераждат" - това са поиндийчени ереси!
16
3
 
10
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
Проблемът е, че в България се прераждат огромно количество ***, което по принцип говори за ниското духовно ниво на населението. Още в началното училище, започват проблемите, т.е. сблъсъкът с примитивите. Само като ги видях в първият учебен ден и определих бъдещите герберчета като *** и че им давам още отсега 10 години затвор, за отскок. Оказах се прав, още в 1 клас, започнаха да оформят вид улична банда. Ама, как тъй, те са малки... Да, сега са малки, след време е са Бойко Борисов!
15
5
 
4
 
! Отговори
Размисли преди 5 години
За какво са създадени законите? И най-вече - откога Запада ни кара да си сменим правосъдната система? Какви оценки, какви бележници? До кога ще буксуваме - до когато изчезнат българите ли, и ако има България, ще бъде населена с *** и някакви други народности, станали българи в последните няколко години?Да, терминал 2 работи, май трябва да съ възползваме вече...
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Tova e mn pravilno belejka sa disziplina i da vaji sa diploma tasi belejka
13
16
 
6
 
! Отговори
да върнем комунизма! преди 5 години
Това е малоумно, или по-точно проява на комплексирани кокошчици, които искат малко власт. Тези деца/тинейджъри, които се държат като животни в час изобщо не ги интересуват оценките и за тях това е безсмислено. Но дава възможност да бъдат мачкани уж с тази оценка амбициозни деца, които по правило не се бият и ритат и хапят
12
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичко ново е добре забравено старо :)
11
0
 
24
 
! Отговори
Има някои майчини и преди 5 години
бащини глезльовци, чието бъдеще зависи от това, дали ще имат висок общ успех, защото родителите им не са достатъчно богати или достатъчно крупни големци, за да им осигурят следване в скъп частен университет в чужбина. Някои от тези "дечица" наистина заслужават санкции и здрава юзда, защото у дома не са ги възпитали, но са им внушили, че са нещо повече от 90% от съучениците си, понеже татко е бизнесмен или някакъв шеф и даскалите са по-низши от него.За такива ще има ефект, но те не са много
10
0
 
39
 
! Отговори
Как тази оценка преди 5 години
ще озапти 16-годишния индиец,който от 2 години вилнее,тормози съучениците си, заканва се да свали от училищния автобус и шофьора, и охранителя? Как ще стресне тази оценка близките му,след като цялата фамилия се вдига на въстание само защото охранителят се е осмелил да се опита да озапти безобразника и след това следват дисциплинарни мерки за ...охранителя?!РЕШЕНИЕТО - изключване на безобразника,глоби за родителите,ако той редовно не си взима изпитите като частен ученик.Нямат пари?Ще отработват