ВУЗФ стартира безплатна финансова академия

Трябва да се стремим към приватизация на някои държавни университети", посочи доц. Григорий Вазов
24 яну 2019 22:05, Василия Пейчева
1

1503 гледания   |  Още видео

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) стартира безплатна финансова академия. Икономически експерти ще предават опита си на ученици.

"Академията стартира на първи февруари. Целта е младите хора с афинитет към финансовите науки да започнат от по-ранен етап да се запознават с банки, кредити и прочее. През изминалите години българинът изгуби много пари в различни финансови структури. А когато това се случи – цял живот губиш. Когато имаш финансова компетентност от ранна възраст се снабдяваш с много добра база. След това обучение ще има изпит, който ще действа като кандидат-студентски изпит за ВУЗФ. Ние имаме над 17 съвместни магистратури с бизнеса", отбеляза ректорът на ВУЗФ доц. Григорий Вазов.

В студиото на "Денят ON AIR" той поясни, че лекторите, които ще участват, са едни от най-добрите в университета.

"Революцията в образованието е най-погрешният метод. Резултатът от един продукт се вижда чак след 10-15 години. Университетите трябва да получават парите си на база качеството на услугата, а не на база брой на студентите. Броят на университетите не е голям. Проблемът е, че държавата трябва да мине към преструктуриране на университетите. Трябва да се стремим към приватизация на някои държавни университети", посочи още гостът пред Bulgaria ON AIR.
 


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Защо да ги приватизирате, направо ги закрийте!