Виновните за ранните бракове на децата - родителите!

Те трябвало да носят наказателна отговорност
Обновена: 4 фев 2019 18:16 | 4 фев 2019 17:30, Камелия Цветанова
31
Виновните за ранните бракове на децата - родителите!
Снимка: Булфото, архив

Родителите трябва да носят наказателна отговорност за т. нар. ранни бракове на децата им, смята просветният министър  Красимир Вълчев.

Още по темата
Той уточни, че в момента има състав на Наказателния кодекс, в който се посочва, че ако едно лице склони непълнолетно към брак, подлежи на наказателна отговорност, но не и родителите.

Министърът определи проблема като "една от най-трудните задачи" при обхващането на децата в образователната система.

"Във всички случаи родителят носи отговорност за бъдещето на детето. Правото на образование на детето е задължение на родителя. Факт е, че ранните бракове стават със съгласието, ако не и под давление на родителите, и моето лично мнение е, че тази наказателна отговорност трябва да се носи от тях", каза още Красимир Вълчев, цитиран от БТА.

Това е въпрос на разговори, защото не става дума само за приемането на подобно решение, но и за възможността да бъде ефективно приложено, посочи министърът. По думите му проблемът е и социален, а в основата му са културни характеристики. Той отбеляза, че прокуратурата е активизирала усилия в тази посока през последната година, но въпреки това успехът е частичен. Според него за решаване на проблема с ранните бракове правото на образование трябва да бъде поставено на по-високо ниво в йерархията от права.


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
1
 
! Отговори
...............МЕНЕ преди 3 месеца
СЕКС СЕКС СЕКС ДЕВИЗА НА ЕВРО...ЕВРО ЦЕНОСТИ ГОНИМ ЕВРОПА ДА ГИ СТИГНЕМ И ГО НАПРАВИХМЕ БРАВО НА НАС БЪЛГАРИТЕ НИЕ СМЕ ЮНАЦИ .ОПРАВЕТЕ СИ ЗАКОНИТЕ ВСИЧКИ КОРУПЦИРНЕРИ И ПРОДАЖНИЦИ НА СЪД И БЕСИЛОТО
27
0
 
1
 
! Отговори
............... преди 3 месеца
ВИНОВНО Е ПРАВИТЕЛСТВОТО ЧЕ В БГ СЕКС РЕКЛАМИТЕ СА МНОГО ЗНАЕТЕ ЛИ ЧЕ В ТУРСКИТЕ ГАЗЕТИ ПИШАТ АКО ИСКАТЕ ДА ГЛЕДАТЕ НА ЖИВО ЕРОТИКА ИДЕТЕ В БГ НА КОНЦЕРТ ВСИЧКИ ПЕВИЦИ СА ОГОЛЕНИ ПРЕД ПУБЛИКАТА..А СЕГА ПЛАЧЕТЕ ОТ САМИТЕ ВАС
26
0
 
2
 
! Отговори
Малина преди 3 месеца
До ДОКОГА ЩЕ ГИ НОСИМ
Господин министър ,няма ранни бракове, има ранни раждания от малолетни, а вие ги толерирате по най нагъл начин, детски ,присъдена издръжка,която е най-голямата глупост и т.н.
25
1
 
1
 
! Отговори
206 000 ДЕЦА ЛИПСВАТ преди 3 месеца
Вълчев направи едни прости еврейски сметки >

През 2017 г. той извади 7 г. възраст и се получи 2010 г.
После от 2010 г. извади 12 години учене и се получи 1998 г.
След това изважда той колко деца са родени от 1998 до 2010 г.
После проверява колко деца са записани че учат в момента от 1-ви до 12-ти клас

СРАВНЯВА ДВЕТЕ ЦИФРИ И СЕ ОКАЗВА ЧЕ >>>>>
206 000 ДЕЦА ОТ РОДЕНИТЕ ОТ 1998 ДО 2010 г. ГИ НЯМА В УЧИЛИЩЕ !
24
1
 
12
 
! Отговори
ДОКОГА ЩЕ ГИ НОСИМ преди 3 месеца
Вълчев, спрете веднага детските и помощите за раждаемост,

НА МАЛОЛЕТНИТЕ И НЕПЪЛНОЛЕТНИ РОДИЛКИ, КОИТО НЯМАТ 18 г. ВЪЗРАСТ

Децата им се взимат от държавата и всички социални помощи на родителите им се спират
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
нема виновни бате - разлика в културите,
то нали сме тругнали назад и надолу, скоро ще требе да се съобразим с великата ромска колтура и да женим децата си на по 12-14 годинки.
22
0
 
11
 
! Отговори
До Анонимен 12 преди 3 месеца
Това изискване за девственост е бошлаф. Ако вече не е девствена за нея плащат по-малко пари. Ако се знае кой е "обезчестителят", изнудват го да плати обезщетение.
Всичко е за пари.
Щом някоя роди, счита се, че се е "подсигурила" - абонирала се е за готови пари от бюджета ежемесечно. Затова ги подстрекават да се "женят" колкото е възможно по-рано. Гражданският брак се счита за противопоказен, защото ако е самотна майка, ще носи в домакинството повече пари.
Намерили са на баницата мекото.
21
0
 
11
 
! Отговори
До Анонимен 10 преди 3 месеца
Не е нужно да се чака раждането, за да арестуват цялата рода.
Всеки уикенд в маалите има "сватби", гюрултията се чува отдалеч. Да се правят проверки. Има ли маскирано като булка момиче под 18 г. - арест на всички присъстващи и подвеждане под отговорност за съучастничество в две тежки престъпления (продажба на жив човек и поощряване на секс с непълнолетна).
Ще има месец-два дандании, но после ще мирясат, ако се уверят, че прошка няма да има и ще се плащат или отработват тежки глоби.
20
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До тя

Точно така. Но не само да не се дават пари за дете, родено от непълнолетна, а да се отнемат и детските надбавки, които нейните родители получават за нея самата! Щом ражда, значи вече не е дете.
Защо не се вземе пример от САЩ? Там държавата отнема децата от родители, които са под 18 г. Ние не сме богати като САЩ, затова за издръжката на това дете родителите му ще работят! БПФ е прав - щом българчетата от 14 г. тръгват на бригада, и практикуващите секс ромчета могат да работят.
19
0
 
15
 
! Отговори
БПФ преди 3 месеца
Решението е просто - принудителен труд за заплодителя. Щом келeшът може да прави чaaвета, значи може и да работи. Ние като ученици - от 8 клас тръгвахме по бригади и работехме, без да сме нарушили законите... а тия цял живот работят безработни. Камшик и принудителен труд, ако не им харесва, вън от държавата ни.
18
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Крайно време е на такива асоциални индивиди да се отнема гражданството. Те НЕ СА българското общество.
Ако искат да са част от него да започнат да работят и да си ПЛАЩАТ данъците.
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Виновен е миллета, не родителите.
За миллета е нормално кръвосмешението. Убиецът на Виктория е резултат на кръвосмешение.
16
0
 
3
 
! Отговори
отговорност преди 3 месеца
Ай стига де кога ви е удобно родителите носят отговорност Га ви е удобно децата имат права - айсик№тир на палачинковчината искайте отговорност кога и рофдителите имат права върху децата . Това са закони създадени от 99% .....
15
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Това е измиване на ръцете!!! Прости и диви хора не могат да носят отговорност за децата си, децата повтарят техния модел. Но нали има закони, защо държавата допуска узаконена педофилия???
14
0
 
10
 
! Отговори
До 33 преди 3 месеца
Точно си е в неговия ресор - това са деца които трябва да учат, имат родители които по закон носят отоворност за тях. Вместо да учат, те раждат. Родителската отговорност се свежда до подстрекаване за ранен секс. Някой размива картинката и затова Министърът свежда нещата до базовите факти: родител-дете и носенето на отговорност!

Да построят повече затвори и финансови наказателни мерки също трябват.
13
6
 
6
 
! Отговори
33 преди 3 месеца
Сега пък и специалист по ранни бракове , след като оправи кадровия дефицит на частните фирми !? Абе , ти не беше ли м-р на образованието ! Има ли у нас някой да е специалист в областта в която работи ?
12
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
За пореден път доказваме, че не познаваме този етнос наречени роми, те са друг вид и ранните бракове са с цел момичето да е девствено! За ромите само строги закони които трябва да бъдат принудени да спазват, а не разни пожелания родителите да не дават да се женят млади! Трябват здрави закони , нооо какво ще кажат евреите , хмм
11
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Драстични мерки бе Вълчев.И да се изпълняват.Иначе само локуми разтягате,празни приказки.
10
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Министър Вълчев и тези горе пак не са в час. Г-н министър, няма ранни бракове, защото въобще не се сключват такива по смисъла на българското законодателство. Вдига се един - два дни аларма в махалата, иху-аху и до тук. На 14 раждат, баща неизвестен, защото той е на 15, а и брак нямат. Когато има случаи на деца родилки, трябва да се арестува цялата рода, яки глоби и минимум 2 години затвор за всички. За тези общества не е нормално дори да се омъжат на 16, защото булката вече е стара.
9
1
 
19
 
! Отговори
Много преди 3 месеца
Много хубава идея - родителите в затвор. Бащата - плаща издръжка. Ако и той е непълнолетен - неговите родители също в затвор. Да построят повече затвори и да организират там работа.