МОН ще подкрепя креативните учители

За година и половина 40 000 деца са записани в училище
Обновена: 11 фев 2019 15:25 | 11 фев 2019 15:15, Анисия Иванова
29
МОН ще подкрепя креативните учители
Снимка: МОН

Разговорът за образование е най-важен. Това е разговор за бъдещето на нашите деца, заяви министърът на образованието и науката Красимир Вълчев във Велико Търново.

Заедно със своите заместници Таня Михайлова и Деница Сачева той се включи в гражданския диалог "Европа в нашия дом", който стартира във Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий". Платформата започна с дискусия за националните и местните политики в сферата на образованието.

"Формулата за справяне с най-важните предизвикателства е да сме в постоянна комуникация и да работим заедно с институционалните партньори. Тогава има резултат“, е посочил министърът по повод работата на екипите от Механизма за обхват на всички деца и ученици в образователната система.

За година и половина са записани близо 40 000 деца, но по-важното е да се работи с тях всеки ден. Многочасовата работа на учителите е най-трудна и им е необходима подкрепа от всички институции.

Министърът подчерта, че се предвижда подкрепа за креативните учители и за развитие на културата на иновации в училищата.

"Това ще е истинската промяна в образованието – учителите да избягват традиционните модели на преподаване. Необходими са иновативни методи, за да се въвлекат в по-голяма степен децата в образователния процес. Децата и училищата са различни, затова трябва да търсим различни ресурси“, заяви той, цитиран от пресцентъра на МОН.

Министърът е акцентирал и на посещаването на детска градина като ключов фактор особено за онези деца, чийто майчин език не е български. Затова МОН ще подкрепи с допълнителни обучения тези деца.

"Когато говорим за образование в рамките на гражданския диалог "Европа в нашия дом", всеки трябва да знае какво получаваме като солидарност от държавите в ЕС. 500 училища ще бъдат модернизирани през 2019 година с над 700 милиона лева от ОП "Региони в растеж“, каза по време на дискусията председателят на парламентарната група на партия ГЕРБ Цветан Цветанов. По думите му е много важно темата "Образование“ да бъде тема, която обединява всички.

"Винаги, когато правиш една политика, най-важна е обратната връзка. Когато гласуваме за силна и обединена Европа, ще можем да се възползваме от нейната солидарност за реализиране на националните политики“, допълни Цветанов. Според него инвестицията в образованието е инвестиция в бъдеще и тя е в размер на 1 милиард и 380 милиона лева. Важно е и достойното заплащане на труда на българския учител.


29
Още от Образование
Началото – твърде рано, краят – късно: Двете смени мъчат учениците
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 6
Колкото по- неграмотни и елементарни, толкова по- партийно предани.
---

неприятно, но е факт, който не се променил ни на йота вече няколко хилядолетия!
а целта за тази константност е просто - запазвана на властта на тези, които са "по-обазовани".
всичко е заради пустата му Власт, т.е. заради начесване на его-то на т.н. Хомо, който е само Еректус-Примитивукас, но в никакъв случай не е станал Сапиенс, и въпреки "технологичното си израстване", ТО-то все още го движи!
6
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Много креативни и иновативни учителите на управляващите! Всички с роднинство и/или партийно назначение. Колкото по- неграмотни и елементарни, толкова по- партийно предани.
Калинки и Гинки.
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 1
Образованият е Свободен!
--

което значи, че оставам скептик, относно вида и начина на "образоване"... ако всички са образовани, т.е. никой не позволя да го лъжат (а лъжата е навсякъде, започвайки от "заплатата") тази система ще рухне.
извода е - "образоването" ще е рамкирано за Тълпата, в границите на "нужното" тя (Тълпата) да продължава да бъде безпроблемно и ефективно манипулирана.
ти представяш ли, ако ВСЕКИ осъзнае, че Лихвата е Инструмент за управление, какво ще стане ?! КРАХ пълен!
4
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
МОН щял да подкрепи ... а на снимката пак - Цецо Пипоня!!!
Тоя гений ще се окаже, че освен от апартаменти, правна реформа и самолети, сега най-разбира и от образование?

През последните няколко години от "реформите" на МОН нищо полезно и свястно не се видя. Сегрегираха децата на индийците, като им дават неща, които не дават на коренното население, въведоха ред безумни неща в образованието, направиха куп всякакви резили.

Сега ново пет - ще избягват традиционните модели на преподаване - смях!
3
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Записали са се таратанци! То няма толкова деца, а и да има - поне 2/3 от тях са ман*асарчета, които знаем как се "записват" на училище...
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Да, бе...
1
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Образованието е единствения начин да се измъкнем от блатото на мизерията! Образованият е Свободен!