ВУЗФ организира кръгла маса "Нова икономическа криза в България – кога и защо?"

Ще участват над 100 водещи икономисти, финансисти, анализатори
Обновена: 14 фев 2019 14:35 | 14 фев 2019 14:35, Анисия Иванова
4
ВУЗФ организира кръгла маса "Нова икономическа криза в България – кога и защо?"
Снимка: ВУЗФ

Ще познаят ли арбитрите на глобалния икономически цикъл, че предстои нова криза и ако да – откъде и кога ще дойде тя в България? На този въпрос ще отговори новата кръгла маса, която Лабораторията за научно-приложни изследвания VUZF Lab към Висшето училище по застраховане и финанси организира. Тя ще се проведе на 26 февруари, от 14 часа, във ВУЗФ, зала 501, София, ул. “Гусла” № 1, а нейната тема е "Нова икономическа криза в България – кога и защо?”.

Над 100 водещи икономисти, финансови експерти и анализатори в България, представители на държавните институции, бизнеса, академичните и научните среди ще коментират какви са рисковете пред българската икономика и ще дадат своите прогнози каква криза ни очаква - финансова, дългова или иконономическа, както и дали ще се развие на глобално, европейско или национално ниво, съощиха от учебното заведение.

Форумът ще бъде открит от Марияна Николова - вицепремиер на Република България, и от Лъчезар Борисов, заместник-министър на икономиката. Основен доклад ще изнесе доц. д-р Даниела Бобева, ВУЗФ. Панелисти в дискусията ще бъдат Апостол Апостолов, президент на ВУЗФ, председател на Надзорния съвет на Тексим банк, Любомир Дацов, член на Фискалния съвет на Р България, проф. д-р Григор Димитров, преподавател във ВУЗФ, икономистите Красен Станчев и Владимир Каролев, както и други експерти. Модератор на кръглата маса ще бъде доц. д-р Григорий Вазов, ректор на ВУЗФ и изпълнителен директор на VUZF Lab.

Кръглата маса, посветена на икономическата криза, е поредният форум, който VUZF Lab организира по значими социално-икономически теми. С него чрез Лабораторията бизнес университетът изпълнява своята обществена мисия – да поставя на фокус актуални проблеми, като показва различните гледни точки към тях, търси и предлага решения и оказва влияние при формирането на различните държавни секторни политики.

Основните изводи, предложения и препоръки на кръглата маса ще бъдат обобщени и предоставени на Министерския съвет, Народното събрание, Министерство на икономиката, Министерство на финансите, други компетентни държавни институции и ще бъдат публикувани на сайта на VUZF Lab.

Повече информация за събитието, програмата и лекторите можете да откриете на https://vuzflab.eu/.
Медийни партньори на кръглата маса "Нова икономическа криза в България – кога и защо?" са Investor.bg, бизнес телевизията Bloomberg TV Bulgaria и политематичната национална телевизия Bulgaria ON AIR.
 


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
V преди 2 месеца
Проблемите са три .Банките държавите и вишото кетапостроене които гълтат много пари и не остава за потребление .Ако тези потоци се спрат и се регулира цената на имоти ,няма да има кризи ;)
2
0
 
7
 
! Отговори
баба мара преди 2 месеца
не може да има криза в държава с над 100 водещи разбирачи по икономика
деиствали в течение на 30 години резултатът ще го отчетат накрая
1
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не може да има икономическа криза в държава без икономика издържаща се само от данъци и такси.