Вълчев за школската анкета: Не подкрепям "друго" за графа пол

МОН ще иска Европейската комисия да премахне въпроса
21 фев 2019 13:50, Анисия Иванова
83
Вълчев за школската анкета: Не подкрепям "друго" за графа пол
Снимка: БТА

Министерството на образованието е готово да поиска от Европейската комисия премахване въпрос в анкетата, в който български ученици над 9 години трябва да отбележат пола си, съобщи днес министър Красимир Вълчев.

Анкетата е част от платформата на Еврокомисията за дигитализация на образованието SELFIE, която се разпространява в 28 страни-членки на Евросъюза, в т.ч. и у нас. Вариантите за отговор на въпроса за пола в анкетата са 4 – "момче“, "момиче“, "друго“ и "предпочитам да не казвам“. Над 900 български училища до момента са попълнили анкетата, каза министър Вълчев, цитиран от БНР.

Още по темата

По думите му в момента няма обществено напрежение по случилото се. Никое от 900-те училища, в които е влязла платформата, не е подало сигнал, че някой е възмутен. Сигналът бил от един-единствен родител до медиите.

"В Германия, доколкото разбрахме, това е по медицински причини, има такава възможност, опитали са се да адаптират инструмента към законодателствата на всички страни. Така че не е сигурно, че това задължително противоречи и е свързано със "социален пол". Но дори да е така не мисля, че рискуваме да индокринираме децата или да проповядваме в системата трети пол като социален“, смята той.

"Неведнъж съм казвал, че не подкрепям проповядването на джендър идеологията, но не можем да го махнем. Той е един за всички. Не е преведен дори от нас. Може единствено ЕК, по наша молба, да го направи. Ще отправим такава молба, ако има обществено напрежение“, добави министър Вълчев.


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ami koi ot monsterite sa v bg sreden rod?!
57
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Децата да много податливи в любопитството си да видят и разберат
с подробности всяко ново нещо. Тоест, те са уязвима лесна плячка в капана на джендърството. А и явно това е целта
на п е р в ерзно усуканите уж невинни въпроси: г ей зарибяване с кадифени
ръкавици. Под носа и пред широко
затворените очи на милеещите
за европейските ценности.
Congretulations!
56
1
 
11
 
! Отговори
Иванов преди 4 седмици
Господин министре, ние можем всичко. Покажете характер. Какво е казал Брюксел не е важно. Хората се смеят над глупостите на Брюксел. В Брюксел хората не са читави. Освен мъже и жени други полове няма. Няма други видове нормални хора. Не нормалните не влизат в бройката. Не ставайте проводник на Брюкселските изцепки.
55
1
 
6
 
! Отговори
марги преди 4 седмици
Спукана ни е работата! Щом ".....но не можем да го махнем. Той е един за всички. Не е преведен дори от нас. Може единствено ЕК, по наша молба, да го направи...."!!! Ма ние, на колене ли ще им лазим?!?!?
54
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
И Луи XVI се е успокоявал, че ще предприеме мерки "ако има обществено напрежение."
53
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
ЕК е пуснала платформата във всички държави от ЕС!Т.е тя стимулира изкривяването на психиката в детска и юношеска възраст!Всяко дете ще попита какво е това " друго" и родителя или учителя е длъжен да обяснява!Изобщо не е безобидно,атакуват по всички възможни начини уж между другото!И кой ще прави статистиката колко са писали " друго" и анализ как да продължат?
52
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Поредно доказателство че ГЕРБ не пази българските ни интереси а сляпо пускат всичко което им наредят от ЕС !
51
1
 
7
 
! Отговори
4 пол преди 4 седмици
Не бих се изненадал ако това нещо се епилира!
50
1
 
6
 
! Отговори
---------------- преди 4 седмици
Естествено, че децата ще са "друго". Къде по- шик е да си "друго".
49
1
 
12
 
! Отговори
гласовете ви чувам преди 4 седмици
Те германците вече определиха "другото" като трети пол....и така с играта на думи си прокарват новите "модерни" закони не само в тяхното общество, но и в нашето...А вие родители Спете....бъдете толерантни към "Великите" идей отвън и Апатични към съдбата на собствените ви деца.......
48
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Още едно доказателство за нашата национална "независимост", национална "идентичност" и пълната идиотия в образованието.
От страните, където е победила пълната дебилност и налагат норма за до 34 пола, където забраняват на децата да се чувстват каквото и да е и дори да се обявяват за момче или момиче, измислят нов пол - "те" (пример - Швеция), от там, където отнемат децата на нормални родители и ги пробутват на ненормални семейства (***, джендери и т.н. ... Норвегия) ни ашладисват анкети?!?
47
2
 
16
 
! Отговори
Връл червен комунист преди 4 седмици
Мъже и жени са половете според всички Божии и вселенски закони. Нормални и градивни са хетеросексуалните отношения между единствените вече посочени полове. А разни педрази, трависи, содомити, джейдъри, джедаи, и др. соросоудни твари да врът в олио!
46
2
 
7
 
! Отговори
Гост преди 4 седмици
Според мен, ако се махне "друго"-то, трябва да се махне и "не казвам", защото такава е линията, все пак). Значи, един министър и 900 училища в страната, плюс поне две медии))) (включително една карикатура в коментарна страница на в-к "Телеграф", поне 200 000 тираж) не могат да се справят или да устоят или каквото е там, на мнението на "един родител"?! Ухаа))) Кой още твърди, че сме управлявани "еднолично"?)))))
45
3
 
15
 
! Отговори
Джендърстъдийс преди 4 седмици
След дъжд качулка...
44
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
След проведената анкета умните глави от ЕС ще решат дали децата да пикаят клекнали и по кое часово време да живеем, ЕС е най-великото нещо на света.
43
8
 
39
 
! Отговори
Аз-Б преди 4 седмици
Какво ,г-н минстър,очаквате ли да няма "обществено напрежение.Махайте анкетата, извинете се на целия български народ и на бащите и дедите ни, извинете са на майките на Левски и Ботев,които са родили достойни ,извинете се и на вашите родители ,защото и те страдат от вашите нелепости.А после-Давайте оставка ,иначе ще ви изядат родителите на стотици хиляди деца .
42
1
 
14
 
! Отговори
Радан преди 4 седмици
Предпочитам да не казвам!
41
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
четете за прозореца на овертон
40
2
 
15
 
! Отговори
Дидо преди 4 седмици
Каква е тази цензура тука?!
Казах, че това за третия пол е за ФИЗИЧЕСКА особеност, а не за "социални полове"
Нещо обидно ли имаше в изречението ми, че беше изтрито?!
Леле, мале... жалка история.
39
1
 
31
 
! Отговори
Ф.Е. Джержински преди 4 седмици
Това е идеологическа диверсия. Моля, родителите да прегледат учебниците на децата си. Ще установят, че са изготвени от колектив неизвестни каки, нито една с "д-р" пред името си, вероятно седнали на бутилка Бейлис докато са творили..Редактор липсва Съгласуваност в учебната програма няма.И като става въпрос за полова индефикация да се има предвид, че учителската професия е ултрафеминизирана и децата придобиват манталитет на меркантилни лелки.