Еднократна помощ за бебе от 400 лв. – само с тапия за средно

Критерият бе одобрен в Свиленград, подобен имало и в Ботевград
Обновена: 28 фев 2019 09:37 | 28 фев 2019 08:55, Петя Славова
114
Еднократна помощ за бебе от 400 лв. – само с тапия за средно
Снимка: архив, Булфото

Финансова помощ за новородено да получават само онези родители, които имат поне средно образование, решиха общинските съветници в Свиленград, предаде bTV.

Помощта от тази година е 400 лв за първо дете, а за второ и трето 500 лв. Но за да получат родителите тези пари, трябва да са завършили поне гимназия.

През 2018 г. общината е изплатила еднократна помощ за 130 новородени деца. Ако критерият образование беше валиден, вместо тези 130, щяха да се дадат само на 100, каза Пенка Балджиева, експерт в ГРАО в община Свиленград.

Според общинарите от Свиленград образователният ценз не е новост за страната ни при даване на този вид еднократна помощ. Подобен критерий действал и в Ботевград например.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Kvo e tva sredno?! Samo decata ot srednia rod li ?
79
2
 
7
 
! Отговори
същото да важи и преди 5 години
за двойното гражданство,след като е гражданин и на друга държава също трябва да му се премахне правото да гласува у нас
78
2
 
26
 
! Отговори
Същото да важи преди 5 години
и за гласуването! Няма ли образование, няма и да гласува! Щом е без образование, значи не спазва законите, защото то е задължително за всички. А щом не спазват законите, нямат право на глас, както и затворниците нямат право!
77
1
 
12
 
! Отговори
8 преди 5 години
До Трагедия в БългарияНе е дискриминация, защото образованието в България е безплатно и задължително. Това, че някое е намерило начин да не се възпозлва от това свое право и задължение си е за негова сметка. Иначе очевидно какво искат да постигнат - да се подпомагат само деца на образовани родители.
76
28
 
0
 
! Отговори
Трагедия в България преди 5 години
Само за 10 минути това ще падне във всеки съд. Това е абсолютна дискриминация по образование. И до какво точно ще доведе. ПИТАМ КАКВО ЩЕ СЕ ПОСТИГНЕ . ЩЕ СЕ РАЖДАТ ПОВЕЧЕ ДЕЦА А ?
75
2
 
37
 
! Отговори
ЛОШО преди 5 години
Всички ЗНАЕМ че ромите не искат да работят, защото имат Добри Доходи на база брой деца и задължително да нямат баща .Това е добра Практика на Общините , трябва да се приеме като Закон .Трябва също да се промени закона за Детските Добавки - да се дават на всеки Български Гражданин - независимо от пол , религия , етнос и доходи .
74
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те ще си "наберат" дипломи ро..мите....не са вчерашни.
73
2
 
6
 
! Отговори
mt преди 5 години
До АнонименТози път не позна, не гласувам за бивши и настоящи комунисти, нито за техните деца и внуци, нито за техните охранители.
72
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До mtЩото си от ГЕРБ и гласувап за ГЕРБ. Никакви помощи за вас.
71
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СПРЕТЕ ИМ ДЕТСКИТЕТе са по 20 лева
70
1
 
16
 
! Отговори
читател преди 5 години
Като начало е добро.Следва рязко урязване на всички помощи при повече от 3 деца.
69
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До mtФирмите предлагат ангария а не работа. По-изгодно е да си седи вкъщи.
68
4
 
20
 
! Отговори
mt преди 5 години
Аз пък съм за! Даже изобщо не е достатъчно като мерки за намаляване на даренията, наречени социални помощи към братята роми. Следващата стъпка е, ако нямаш мин. 1 г. трудов стаж - няма детски. После, ако не търсиш активно работа (напр. регистрация в БТ) и ако откажеш да започнеш предложенатата ти работа повече от два пъти - спират всички социални помощи.
67
3
 
25
 
! Отговори
тя преди 5 години
Който ражда повече от 2 деца , значи има материална възможност и няма нужда от социална подкрепа !
66
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато Айшето представи дипломата си за средно образование, с претенцията да й бъдат дадени въпросните 400 лв, да я накарат да прочете какво пише в тази диплома.Срещу още 50 лева, ще напишат, че е чела на глас "Хамлет" бе, човек :)
65
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
няма ли конституционен съд да се самосезира за това безумие . Това е абсолютна дискриминация .Следващата стъпка е бебетата със сини очи да получават помощи , а тези с кафеви - нищо ?Пълни отка-чалки !
64
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
поредната БГ тъпо-тия . Какво точно е виновно едно бебе , какво образование имат или нямат родителите му ?Популация с такава ненадерталска омраза - природата ще го изчисти . Както и прави.
63
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 66 абе ***.чо за българина работа няма за ромите ли ще има работа това е чиста дискриминация нарушение на правата на човека.стига сте играли по гайдата на правителството
62
2
 
19
 
! Отговори
Предлагам преди 5 години
Когато Айшето представи дипломата си за средно образование, с претенцията да й бъдат дадени въпросните 400 лв, да я накарат да прочете какво пише в тази диплома. Така ще разберат дали наистина тази жена има образование или си е купила диплома.ПОДКРЕПЯМ предложеното в коментар 60. Нека да подемем такава инициатива!
61
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 66 :Ами ромките ще бъдат така добри да се интегрират , да учат ,за да си намерят работа, а не да живеят на социални помощи.