8 ножа, боксове... и глоби за въоръжените ученици в Самоков

Всички въоръжени в школото ги очакват наказания
29
8 ножа, боксове... и глоби за въоръжените ученици в Самоков
Снимка: Pixabay

8 ножа, 9 бокса, две електрошокови палки. Този боен арсенал е иззет от учениците от самоковското ОУ "Неофит Рилски". Всички въоръжени ги очакват възпитателни мерки. За по-малките ще последват наказания, а за тези над 16 години ще бъдат съставени актове от полицията, обясни директорката на школото Мариана Солунска за "Монитор".

Сред въоръжените хлапета имало дори деца под 14-годишна възраст. Арсеналът се отнемал от учителите, ако ги видят или намерят, тъй като нямат право на рутинни проверки.

Още по темата

Директорката на училището заяви, че не са допуснати инциденти с децата.

"Работим с местната полиция, с педагогическия съветник в училището, родителите. Обяснява се на децата, но някои от тях се изкушават и ги носят, но всичко се предотвратява", разказа Солунска.

"Очите са ни на четири, защото преди обучението стои възпитанието и опазването на живота и здравето на децата. Това е най-важно", коментира още директорът.

Засега няма как да бъде сложен скенер в училището, като причините са финансови.

Освен за учениците, глоби ще има и за техните родители. Те могат да бъдат в размер от 50 до 1000 лв.

Зам.-министърът на образованието Деница Сачева заяви, че подобна практика не е масова в училищата в страната. И подчерта, че работата с родителите на тези деца е важна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
3
 
3
 
! Отговори
Край преди 5 години
Вие братчета нещо не разбирате. В ЕС можеш само да глобяваш и вкарваш в затвор. И двете не плашат това население. Глоба никога не плащат - затвора е по-хубав от дома им.Принудителен труд не може да има в ЕС, не може бой, не може глад. Можете само да им се молите да не правят вече така.
24
3
 
12
 
! Отговори
След като се знае, преди 5 години
че част от учениците ходят въоръжени според традициите на техния етнос и след като е забранено претърсването, но пари за скенер няма, тогава защо не се гласува една дребна поправка в закона?Скенерът да го закупят родителите на онези ученици, които са дошли на училище с ножове, боксове и електрошокови палки! Ако нямат пари, да отработят сумата принудително! Така ще е справедливо. защото и родителят има вина. как детето му се е сдобило с такъв предмет?
23
3
 
8
 
! Отговори
Нямали били право преди 5 години
даскалите да претърсват учениците, но същевременно тяхна задача било да опазят здравето и живота на тези ученици! Как да стане това, след като се знае, че учениците са от контингента, който ходи въоръжен с брадви, секири, тесли и ножове и счита, че хората, навършили 12 г. са вече мъже и жени, а не деца?Получава се противоречие! Вече сме коментирали тук, че в подобни училища сред "децата" се поддържа враждата, свойствена за някои ромски кланове и те воюват помежду си така, както родителите им.
22
2
 
7
 
! Отговори
Вчера питахме, преди 5 години
но отговор получихме днес чрез коментарите на други, по-осведомени колеги.Защо авторът не е обяснил в едно изречение онова, което съобщават по-долу9 (даскал Пандо) и 22 (azaz)?Всичко става ясно, като се отбележи от кой етнос са въпросните "деца". За деца ги мислим ние, а според техните традиции това са вече мъже за женене, които на 14-16 г. би трябвало да имат вече по 2-3 деца, а не да си губят времето в училище.
21
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Учил съм 77-81 в панагюрище.Всеки имаше нож в джоба.Не знам какво се филмирате.
20
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сигурно си и модерен ляв, нали? И голямо шубе те гони да не вземе да се пръкне нещо като ред и държава, че НПО-келепира ще секне. И ужас, ще трябва и да работиш.
19
3
 
10
 
! Отговори
azaz преди 5 години
В Основно професионално училище Неофит Рилски град Самоков в момента се обучават 460 деца само от ромски произход от ПЕТИ до ДЕВЕТИ клас. Те са разпределени в 16 паралелки 11 общообразователни и 5 професионални с 2- годишен курс на обучение след седми клас.
18
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен17А какъв си бе .?социалистически Муххльо с претенции.Имал си режим на тока, бърсал си си дупето с вестник и те спираха на 20км от границата. И в ТКЗСто си викал УРА за 120лв.Смотльо.
17
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"1.5/100000 това са фактите"Давай, давай, моето момче. Можеш и още да се изложиш.
16
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Знам, че русофилските заблудени дъртаци"Доказваш по-долната ми обида. Значи всеки, който не харесва САЩ е русофил? Мда, съгласих се. Кой изобщо е ходел въоръжен в училище преди 30 години, когато все пак имахме нещо като калпава и васална държава? Сега какво имаме - минус три милиона, права на малцинствата, джендеризъм и т.н.
15
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ножа може да се използва и за рязане на ябълка.
14
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До КРай200% си прав.Глоби и наказания.Ама в малките градове, всички са братовчеди и баджанаци. Как да глобиш първия си братовчед?Бил съм свидетел, пред мен КАТ хваща един пиян като гъс, видимо не може да стои на краката си, но шофира. Полицаят му вика: "о, брачед ти ли си?", полафят си и си заминава.
13
4
 
15
 
! Отговори
Край преди 5 години
Учителите в подобни училища са мъченици. Охраната е обикновено вечно пиян байчо. България заприличва на Бруклин от 60те години на миналия век.
12
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен8Ама защо ми пишете минуси като показвам публично достъпна информация за престъпността в Русия и Венецуела?Ми факт е.Аз не съм виновен.Знам, че русофилските заблудени дъртаци отказват да приемат факта, че путинова русия е държава с висока престъпност, ама такива са фактите.Аз затова не съм русофил.Путин не може да оправи неговата си държава, искал нашата да оправа.
11
4
 
14
 
! Отговори
КРай преди 5 години
Глоби?!? За 30г. това население не е платило 1лв. глоба. Лъжат ви чиновниците че са свършили някаква работа. Българската държава не разполага със средство за принуда, което да накара такова население да спазва законите. ЕС не позволява.
10
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди 35 години момчетата в училище носехме скобарки, фунийки, прашки и бомбички с миниум.В съседство на училището имаше някакъв склад, едно голямо междучасие му свалихме прозорците.Обаче после някой ни изпя и повечето ги регистрираха в детската педагогическа стая.Аз се отърваш, шото бях в отрядния съвет.Но веднъж целнах със скобарка в окото един приятел. Благодарен съм, че докторите успяха да му спасят зрението. Детска му работа. Още сме приятели.
9
3
 
11
 
! Отговори
даскал Пандо преди 5 години
Имайки предвид,че това е училище ,в което учат деца от ромското малцинство ,не съм учуден...
8
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен7България - 1.5/100000 убийстваСАЩ - 3.5Русия - 8.5Венецуела - 91Та кого точно настигаш?
7
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Настигаме светлият лъч на световната демокрация САЩ, и бомбократизираните от него Ирак, Афганистан, Либия... Ще спра до тук с изреждането, че иначе няма да ми стигнат символите.
6
4
 
13
 
! Отговори
Гост преди 5 години
Трябва да се вкара ред в БГ училище.Постояни проверки.Да се върне отценката за поведение.Неможи да се ходи на училище все едно са на чалга клуб и да се държат с учителите като със слуги,а тук до голяма степен имат вина и самите учители.Кой не слуша вън от училище.И крайно време да се спре с даването насила на образование.