"Заповед по гарнизона", от школски директор: Никакво внимание на родителите!

Скандалният запис е от педагогически съвет в 78 СУ "Христо Смирненски" в Банкя
Обновена: 18 мар 2019 12:48 | 18 мар 2019 12:45, Анисия Иванова
88
"Заповед по гарнизона", от школски директор: Никакво внимание на родителите!
Снимка: YouTube

Скандален запис от педагогически съвет, проведен в 78 СУ "Христо Смирненски" в Банкя, се появи вчера. Видеото, качено в YouTube,  е направено тайно. В него директорът на школото Весела Неделчева "сваля заповед по гарнизона" - нито един родител да не прекрачва прага на кабинета й.

"Нито един родител няма да има възможност да си каже мъката", нарежда тя.

Ето пълния текст на наставленията към учителите и персонала: 

"Вие всички тук сте много качествени, вие всички тук сте много индивидуални, вие всички тук сте сте много прецизни. Хора, които познавате добре децата, хора, които правите всичко за децата. Затова, от днес нататък - заповед по гарнизона: Никакво внимание на родителите, само изискване, без да ги оставяме да си казват своето мнение. Вие ще станете свидетел на това аз какво ще правя оттук нататък. Нито един родител няма да прекрачи моя праг, когато той пожелае. Нито един родител няма да има възможност да си каже мъката...".

Под каченото видео има два коментара. Единият гласи: "Ние учителите сме против това, което ни заповядва директорът. Не сме съгласни да игнорираме родителите, но г-жа Неделчева е безскрупулна и ни е страх."

Скандалната заповед се появява в момент, когато престижът на родното образование е тотално сринат в очите на обществото.

Вместо да се обединят усилията на учители и родители, за да запазим децата си, да им дадем самочувствие със знания, да ги възпитаме в родолюбие, за да останат тук, един школски директор тръгва "да разделя и да владее".

А докато на директорските места в училищата стоят такива "местни феодали", програмите, парите, усилията на МОН ще бъдат като наливане на "вода в каца без дъно".

Не случайно Синдикат "Образование" отдавна иска да се въведе мандатност на директорите на детски градини и училища, за да не стига до самозабрава, както в случая.

Може би трябва да припомним тъжната статистика на PISA, че страната ни се нарежда на 45 място от 72 страни при  постиженията на 15-16-годишните ученици в три познавателни области – природни науки, математика и четене.

А там, където ги има успехите на българските ученици, те се крепят на всеотдайни учители (слава Богу, че все още ги има) и на родителските пари, наляти в курсове и частни уроци. Всеотдайни родители, за които един местен феодал нарежда: "Нито един родител няма да има възможност да си каже мъката..."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Неудобните директори, които милеят за работата си, за децата са заменени от послушни и удобни партийно (по стар комунистически принцип). Герб има единствено за цел да унищожи образованието, да вкара некви полово и религиозно неутрални идеологии и децата да излизат таз година полу-***, до година - цели. Да не говорим за брилянтната идея да се вкарат и ромите в клас, които и в 4 клас са абсолютно неграмотни, но крайно агресивни.
21
14
 
16
 
! Отговори
Стеф преди 5 години
Не виждам нищо странно при положение, че голяма част от проблемите са точно заради *** родители.
20
4
 
16
 
! Отговори
men преди 5 години
телевизорите, телевизорите, теуефонцихтътъ и кумпютърчитътъ. спрете ги. изхвърлете ги. говорте с децата си и каквито и да са учителките пак ще станат хора. училището само тренира робите на послушание не е да дава знания. ама по лесно на компютъра да е, на теуефенчиту, пред теуевизурчиту, да ни занимава и тя даскалицата че го направи човек и ако не го направи че и играем едно самбо кютек, за ко им плащаме по 800 лева на тея кухи *** а. ПС: скотове сме. по добре държавата да се закрие да приемаме правоверната религия и ердоганеца да ни стане цар. по турско сме били по големи хофсдфсдра от колк
19
1
 
16
 
! Отговори
пипи дългото чорапче преди 5 години
СМЧ на човека от Банкя
18
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Подкрепя натълно Таткото!Контрола трябва да се осъществява от родителски съвети, защото в момента оценяването на "директорите" е от МОН, партиини централи и от къде ли не другаде, но не и от родителите!А за "тая" (простете, но другите думи за нея са нецензурни) трябва да си я приберат от МОН - готова е за чиновник!
17
10
 
18
 
! Отговори
Рускиня до татко преди 5 години
Нагледах се на низкоинтелигентни родители. Те ли да бъдат в конкурсна комисия. Ами точно с техните деца има проблеми .
16
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ТаткоЛошо няма. Така трябва да бъде.Въпросът е кой да провежда конкурса.
15
12
 
16
 
! Отговори
а преди 5 години
А каква работа имат родителите в кабинета на директора?
14
6
 
30
 
! Отговори
Татко преди 5 години
Подкрепям въвеждането на конкурсен принцип за директорските места, но да не е обвързан с партийно членство, а с професионална квалификация и умения. Поведението на директорката само доказва, че е крайно време да се разбута и този кошер със стършели ! Според мен е време да се въведе система за оценка на учителите от родителите, защото съм се нагледал на учители, които не им е мястото в училищата. В крайна сметка заплатите на учителите се плащат от нашите данъци !
13
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До МиткоТи си типичен клеветник и доносник.Ако не беше анонимен, в друга държава щяха да те скъсат от съдилища.Но в България, гнусни същества като теб могат да храчат безнаказано и анонимно.
12
4
 
7
 
! Отговори
Mитко преди 5 години
Mafia.Tova li sa uchitelite ni.Zatova sa takiva znaniqta na decata ni.Ujas.
11
7
 
31
 
! Отговори
родител преди 5 години
Абсолютно права е .Започна да расте поколение от лигльовци родени от поколението ,,милениум"-първото поколение на СЛОБОДИЯТА.Училището дава знания ,а възпитанието е в къщи.А колко пъти вече родители налитат и на бой,не дай боже да се скараш или да му издърпаш ухото.Вижте в сайтовете ,80% са съвсем млади хора,вижте езика им,интелекта им и философията за живота .Основната дума е ,,ДАЙТЕ МИ" !!!!!
10
19
 
14
 
! Отговори
333333333333333 преди 5 години
Ако не са децата и родителите им, тази директорка щеше да е директор, ама друг път! Толкова нагли калинки никога не е имало! Съвсем се самозабравиха! И все с претенции, защото без изключение са човек на някого...
9
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази директорка се изживява нещо като училищен Ким Чен Ун.
8
11
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много правилна позиция на директорката. Прочетете внимателно какво е казала. По-специално "Нито един родител няма да прекрачи моя праг, когато той пожелае." Аман от родители с всякакви претенции, висящи пред кабинетите. В къщи нямат време да решат една задача с детето си, а иначе са активисти по всички теми.
7
3
 
6
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Школо - ещиличу на родния на Анисийчето диалект.
6
16
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Родителите не гледат какви мързеливи лигльовци са създали, ами и безкрайни претенции към учителите имат.права е директорката.
5
9
 
30
 
! Отговори
Митко преди 5 години
Доколкото знам въпросната директорка с вкус към лукса(за учителска заплата...) има рода в министерството и се ползва с протекции. От години никакви инициативи не минават през това училище заради въпросната директорка. Преди няколко години бях ходил до нея с предложения да водя безплатни курсове(от моята компания се насърчаваха такива дейности) но тя не прояви никакъв интерес... Определено трябва да има изборност и ограничение в годините и броя на мандатите за директори...
4
4
 
39
 
! Отговори
Веселин преди 5 години
е да де, ама родителите имат много голяма вина за това което се получава с децата им,от големите претенции и какво ли не.....възпитанието се дава от вкъщи,а знанието от училището....ако няма възпитание ,как ще придобие знание.....иначе блалалала
3
16
 
46
 
! Отговори
Рускиня преди 5 години
Дотук не съм чела новина - учителят налетя на бой на родител. Обратното е. Така че жената е права. Защото всеки трепери над гарванчето,иска специално отношение и пречи на уч.процес. Хайде сега давайте с минусите