"Заповед по гарнизона", от школски директор: Никакво внимание на родителите!

Скандалният запис е от педагогически съвет в 78 СУ "Христо Смирненски" в Банкя
Обновена: 18 мар 2019 12:48 | 18 мар 2019 12:45, Анисия Иванова
88
"Заповед по гарнизона", от школски директор: Никакво внимание на родителите!
Снимка: YouTube

Скандален запис от педагогически съвет, проведен в 78 СУ "Христо Смирненски" в Банкя, се появи вчера. Видеото, качено в YouTube,  е направено тайно. В него директорът на школото Весела Неделчева "сваля заповед по гарнизона" - нито един родител да не прекрачва прага на кабинета й.

"Нито един родител няма да има възможност да си каже мъката", нарежда тя.

Ето пълния текст на наставленията към учителите и персонала: 

"Вие всички тук сте много качествени, вие всички тук сте много индивидуални, вие всички тук сте сте много прецизни. Хора, които познавате добре децата, хора, които правите всичко за децата. Затова, от днес нататък - заповед по гарнизона: Никакво внимание на родителите, само изискване, без да ги оставяме да си казват своето мнение. Вие ще станете свидетел на това аз какво ще правя оттук нататък. Нито един родител няма да прекрачи моя праг, когато той пожелае. Нито един родител няма да има възможност да си каже мъката...".

Под каченото видео има два коментара. Единият гласи: "Ние учителите сме против това, което ни заповядва директорът. Не сме съгласни да игнорираме родителите, но г-жа Неделчева е безскрупулна и ни е страх."

Скандалната заповед се появява в момент, когато престижът на родното образование е тотално сринат в очите на обществото.

Вместо да се обединят усилията на учители и родители, за да запазим децата си, да им дадем самочувствие със знания, да ги възпитаме в родолюбие, за да останат тук, един школски директор тръгва "да разделя и да владее".

А докато на директорските места в училищата стоят такива "местни феодали", програмите, парите, усилията на МОН ще бъдат като наливане на "вода в каца без дъно".

Не случайно Синдикат "Образование" отдавна иска да се въведе мандатност на директорите на детски градини и училища, за да не стига до самозабрава, както в случая.

Може би трябва да припомним тъжната статистика на PISA, че страната ни се нарежда на 45 място от 72 страни при  постиженията на 15-16-годишните ученици в три познавателни области – природни науки, математика и четене.

А там, където ги има успехите на българските ученици, те се крепят на всеотдайни учители (слава Богу, че все още ги има) и на родителските пари, наляти в курсове и частни уроци. Всеотдайни родители, за които един местен феодал нарежда: "Нито един родител няма да има възможност да си каже мъката..."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
3
 
5
 
! Отговори
пипи дългото чорапче преди 5 години
Леле,какви изрази от учител към хората и родителите,какво е това ***, родителите пречат..Дори и на ученик се говори на Вие ако желаете учтиви,възпитани деца.Ако не можеш нещо,дайте пример.Децата се впечатляват и обичат учителите си които се държат възпитано и по адекватен начин с тях.Къде е респект а Ви,учители?
81
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами ,че то и държавата и общините се управляват така и изоълняват такива инструкции.Нали се сещате ,че тя нито може да го измисли ,нито да има куража да го каже ,ако не копира някой ,който го прави и е по-горе от нея.
80
5
 
29
 
! Отговори
Reptile преди 5 години
Пълно е с малоуумни родители, които висят в училище и обясняват, че проблема е в учителите, които не успяват да работят с тяхното дебиллче...
79
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредната герберска мутра...
78
0
 
11
 
! Отговори
Съпругът на преди 5 години
директорката сигурно е военен; щом употребява такива "специализирани" изрази' като "ГАРНИЗОН" в училище...... за първи път чувам словосъчетанието.
77
17
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много ясно, че така трябва да е! Родителите вместо да питат как се справя детето им, почват да плюят по учителите, а не се гледат те какви са. Само така.
76
0
 
10
 
! Отговори
Re преди 5 години
Много е ядосана тази директорка.Кой ли родител я е нервирал и за какво всъщност става дума,не се разбира в клипа.
75
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На тази директорка и липсва домашното възпитание.Какви то и да са родителите смятам ,че те имат право да се интересуват от техните деца.Да сложи приемен час да уведоми децата да кажат на своите родители.Липсва и елементарната култура и уважение към учители и родители.Приканвам всеки родител на когото е отказана поискана среща с с генералшата/калинка/да си премести детето друго тогава ще говори.
74
7
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За съжаление повечето родители пречат. Те са в основата на поведението на децата си. Много са малко родителите, които се интересуват от обучението и държанието на децата си в училище. Масово нахлуват в класните стаи, при директора и се държат безумно. "Моето дете не може да направи това, то е много възпитано", "Кои сте вие бе, ще прави, каквото си иска"...... "Сега като се обадя на баща ми ще видите.. Знаете ли кой е той, ааа" и т. н......
73
9
 
22
 
! Отговори
33 преди 5 години
Такива са почти всички кадри на ГЕРБ - самодоволни , партийно назначени с "конкурси " , груби , арогантни...След падането на ГЕРБ от власт тази година всички ще ги изметем , защото не са професионалисти .Образованието отдавна е рухнало и едва се крепи на частните уроци ,благодарение на такива "кадри ".Както казва народът "Да пази Бог от млад чорбаджия и дърт ц,иганин!"Изобщо скапана работа .Затова всичко читаво бяга навън да се спасява от това зло,което ще осакати децата му .
72
3
 
12
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
ГЕРБ!
71
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хубаво ще е предателя веднага да напусне училището. предателска сега кажи от твоето предателство какво спечели училището. Сега ще има отлив на ученици. Ще има съкращение на учители, а не на директор. Директор ще има до закриване на училището.
70
9
 
3
 
! Отговори
открил топлата вода преди 5 години
Извинявайте не сте прав.За да станеш Директор си има критерии и определени годиви-поне 5 като учител;Трябва да представиш визи я за развитието на училището и собствени виждания по определени проблеми.Има и ситуация ненормални елемент и е конкурсни начало с хора от инспектората и министерството
69
5
 
30
 
! Отговори
Мими преди 5 години
Хайде стига сте плюли! Я каква симпатяга е директорката.На всичкото отгоре,тя казва на учителите,колко са страхотни,а те гаднярите тайничко я снимат.Юди.
68
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Принципно директорката е права. Но не внимава какво и как говори. Не внимава пред кого говори. Явно е сравнително млада и няма достатъчно опит житейски. Това ще и е за урок и ще помъдрее. Пред подчинени така не се говори. Говори се литературно и наукообразно, обтекаемо и не много категорично за да има накъде да се отстъпва. А пък каквото ще правиш си го прави.
67
1
 
5
 
! Отговори
пипи дългото чорапче преди 5 години
Самата аз съм добра по други предмети и с каквото мога им помагам на класа ако имат проблеми.Мисля че така се прави
66
1
 
13
 
! Отговори
пипи дългото чорапче преди 5 години
Учителите и родителите трябва да помагат на децата кой с каквото и както може.Само тогава ще се върви напред.Бивш учител съм но като видях че целия клас е зле по математика първо говорих с преподавателката и тя ме отряза.Намерих се,говорих с психолога дигнаха се и други родители.Сега имат нова учителка която им дава по 2 часа консултации на целия клас и всички деца го посещават.През ваканциите сме се разбрали.А да води когато е на работа също курсове който му се учи и иска да знае.Всеки помага
65
6
 
17
 
! Отговори
Йоп преди 5 години
Това е то. Държавата на ГЕРБ!
64
2
 
27
 
! Отговори
До родител преди 5 години
А бе, ти щом намесваш и тук комунистите си ми ясен. Сигурно от такива като теб и онези майки -всезнайки е пропищала директорката и няма да ви допуска КОГАТО ПОЖЕЛАЕТЕ
63
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
герп калинка, всичките диекторки са кадър на ГЕИП