Бургаска гимназия въвежда изучаването на китайски език

Китайският език се изучава от 2000 ученици у нас
10 апр 2019 00:30,
5
Бургаска гимназия въвежда изучаването на китайски език
Снимка: Reuters

Обучение по китайски език стартира от следващата учебна година в бургаската английска гимназия "Гео Милев".  Бъдещите възпитаници на гимназията ще могат да изучават китайски като втори чужд език в три паралелки. Общо 78 гимназисти ще бъдат първите приети в профил "Английски и китайски езици" за учебната 2019/2020 г., съобщиха от училището.

Още по темата
 Балообразуването за най-новите профилирани паралелки в Бургас ще бъде сбор от удвоения резултат по български език и литература от НВО, удвоения резултат по математика от НВО и оценките от свидетелството за основно образование по български език и литература и математика. Освен трите паралелки с  китайски,  АЕГ "Гео Милев" гр.Бургас ще приема ученици в две паралелки с втори чужд език немски и една паралелка с втори чужд език руски.

Почти година ръководството на АЕГ "Гео Милев" работи по идеята за новия профил. На национално ниво интересът към китайския език се увеличава всяка година и вече над 2000 ученици в България изучават езика, но до този момент в Бургас няма профилирано гимназиално обучение.

"Ангажимент на всяко учебно заведение е да е в крак с времето и да предоставя обучение, адекватно на световните тенденции. В последните години китайският език убедително застана на челните позиции по популярност навсякъде по света и съм сигурна, че ще намери своите почитатели и в Бургас." убедена е директорката на АЕГ "Гео Милев"- Жаклин Нейчева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Китайски, руски и турски ще се учат по-нататък.
3
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе, защо преди руския език беше задължителен, а сега никой нормален човек не иска да го изучава, дори заклетите русофили?
2
6
 
5
 
! Отговори
ДртПрч преди 5 години
До SSТрябва да си пълен русофил, че да изучаваш АК пет години. Нормално интелигентните хора го изучават целия за 15 мин.
1
7
 
4
 
! Отговори
До-властта.... преди 5 години
Посмейте, да- се- пазарите, със- оценките,...Ще- ви- осъди, за- чиния- боб,...Тогава, народеца .....