Daily Mail: Папа Франциск е на първото си посещение в най-бедната държава в ЕС

Основен акцент в публикацията е и твърдата политика на България относно мигрантите
6 май 2019 07:30,
243

Визитата на папа Франциск в България привлече вниманието и на световните медии.

Британското издание Daily Mail отбелязва - "Папа Франциск е на първото си посещение в най-бедната държава в Европейския съюз". Сред основните акценти в публикацията на всекидневника е и твърдата политика на България относно мигрантите, която противоречи на възгледите на папата, отбелязва Bulgaria ON AIR.

Франциск неведнъж е подчертавал, че подаването на ръка към уязвимите е морално задължение. Той призовава правителствата да строят мостове, а не стени, и да правят всичко възможно, за да посрещнат и интегрират прокудените от военните конфликти и бедността.

В този дух - британското издание напомня, че апостолическото пътуване се случва само три седмици преди изборите за Европейски парламент, в които се очаква националистическите и антимигрантски партии да отбележат сериозен възход.

В статията се обръща внимание и на Българската православна църква. Споменава се пренебрегваният от страна на патриаршията официален диалог между православната и католическата църква. Както и отказът от присъствие на Всеправославния събор на остров Крит през 2016 г.

Daily Mail добавя още, че Светият синод е заявил своето нежелание да участва в съвместни служения и молитви с папата.

"Край на разделението" - така BBC определя посещението на папа Франциск в България и Северна Македония. Според британската обществена телевизия визитата e явен знак за желанието на Ватикана да излекува схизмата между Изтока и Запада.

Водещите италиански издания също определят апостолическото пътуване като опит за затвърждаване на връзката с православния свят. Отбелязва се, че само преди броени дни Светият отец е разкритикувал крайните националистически убеждения, които пораждат расизъм и антисемитизъм.

А в София - самият папа Франциск определи България като мост между Запада и Изтока, способен да скъси дистанцията между хората с различно вероизповедание и етнически произход.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


243
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
214
2
 
33
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 4 години
НАЙ БЕДНА НЕ САМО В ЕВРОПА НО И В СВЕТА С НАЙ ГОЛЯМА СМЪРТНОСТ В СВЕТА НАЙ БЪРЗО ИЗЧЕЗВАЩАТА В СВЕТА ПРОКЛЕТИ ДА СА ВСИЧКИ УПРАВНИЦИ СЛЕД 89 ГОДИНА
213
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ГЛАСУВАМ ВИНАГИ ГЕРБОтн.:...Погледни за КОГО работиш...===Имаш ли членове на семейството или говорил ли си с тях ако вече са починали каква е била картинката преди 1944? Същите безмилостни експлоататори са били тогава. Леля ми беше работила за някакъв фабрикант във Варна и след 9 IХ 1944 тя се водеше официално една от жертвите на капитализма. Остави това, ами и зад граница се знае че българските работодатели плащат мизерно малко. Ами и те искат да станат милионери.
212
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този вестник никога няма да каже свястна дума за нашата страна. Не го цитирайте, не ни разваляйте настроението. Не сме най-бедните, те са именно духовно най-бедни.
211
6
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като знам каква бедност има в една Бразилия, ЮАР или Индия, ние сме направо цвете. Даже в сравнение с родината на Папата-Аржентина, България е с доста по-добър жизнен стандарт. Не съм срещал обаче в нито една западна медия такава масова употреба на клишираната фраза "най-бедната държава...", както по отношение на нашата. Все едно тук е Сомалия и хората умират от глад. Това изразява не обективност, а враждебност. Мисля че с такива съюзници и партньори врагове не са ни нужни.
210
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Четете Малко чужди медии,всички говорят ,че папата е Тук и в Сев.Македония единствено да ни порицае че не сме толерантни, и да се отворим за бежанска вълна.Аман от йезуитски номера.
209
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бежанците отиват при богатите държави. Халал да им е богатството и фалшивият БВП.
208
0
 
38
 
! Отговори
И други мислят така преди 4 години
Враждебност към бежанците и негативно отношение към Римокатолическата църква в държавата със задълбочаваща се демографска криза и най- нисък стандарт в Европа - това са отзивите от световните медии за нас -Ню ЙОРК Таймс, Вашингтон поуст.
207
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може да сме бедна държава, макар че не съм много сигурен дали сме най-бедната такава, но поне нямаме пакистанци, индийци и арабухи, които да съставят 50% от населението ни
206
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Караянчева каза, че сме водещи на Балканите, по това ще да е!
205
7
 
37
 
! Отговори
Дейли Мейл преди 4 години
Радев - президент на най-бедната държава в Европа!
204
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дейли евридейна глуппост от нашите евроатланически партньори, към които трябва да имаме евроатлантическа коректност, която вреди на България.
203
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че да е отишъл на посещение в Шри Ланка преди туй да подаде ръка на уязвимите,коет е морално задължение кат там са уязвимите както показаха събитията или да е посетил катедралата Нотр Дам кат уязвима от пожар след 800г. функциониране и посрещала молещи се християни-католици за светите празници на всички светци,а на най-светия за богослужението Воскресение Христово да вземе да се подпали и да изгори молитвената зала,че още свети реликви,че едва остали от тях,а конфликтите са при исляма с радикали
202
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами нека ни натякват ,че сме най-бедната белким се сетим да променим нещо
201
7
 
45
 
! Отговори
КАНЬ преди 4 години
Честит празник на всички именници! Честит християнски празник! Слава на Иисуса! Константинопол е за християните! Косово е сръбски! Крим е руски! Славяните са най-велики! Македонците са българи! Мю,сюлманите са терористични сектанти! Руската Империя е велика! Комунизма е фалшиво бреме! България и Православието над всичко!
200
11
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те англичаните да погледнат първо своята държава.Видя се след брекзит колко бързо се стопяват паричните им запаси.От три години не могат да се разберат в парламента за брекзит.Упадаща икономика, все още имат инерция от заграбеното от колоните,но все някога ще свърши.
199
6
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КАТОЛИЦИЗМА НЯМА НИЩО ОБЩО С ХРИСТОВОТО УЧЕНИЕ.ПОД МАСКАТА НА БОРБАТА ЗА ХРИСТОВАТА (ВЯРА) СА ИЗГАРЯНИ НА КЛАДА МАСА ПРОСВЕТЕНИ ХОРА,ИЗБИВАНИ СА МИЛИОНИ ИНДИАНЦИ В СЕВЕРНА И ЮЖНА АМЕРИКА УЖ ДА БЪДАТ ПОКРЪСТВАНИ ДА НЕ ГОВОРИМ КАКВО СА ДОНЕСЛИ НА ХОРАТА ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ КРЪСТОНОСНИ ПОХОДИ .ЗНАЕТЕ ЛИ,ЧЕ СЛЕД КАТО КРТСТОНОСЦИТЕ ПРЕВЗЕМАТ КОНСТАНТИНОПОЛ КАКВО СЕ СЛУЧВА-ПОГОЛОВНО КЛАНЕ И ГРАБЕЖ НА ПРАВОСЛАВНИ.ЗАТОВА НАШИЯ ЦАР КАЛОЯН Е ПОКАЗАЛ КАК СЕ (ПОСРЕЩАТ) ТИЯ ВАТИКАНСКИ САТАНИ
198
2
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мухабоико и г.рбераската и.змет би трябвало да потъне в срам от това заглавие
197
7
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ТОВА МЕДИЙНО ОБЛЪЧВАНЕ С ТОЯ ПАПА ВЗЕ ДА МИ ИДВА В ПОВЕЧЕ . ХАЙДЕ ДА СЕ РАЗБЕРЕМ НАКРАЯ,ЧЕ НА НИКОЙ ПРАВОСЛАВЕН В БЪЛГАРИЯ НИ Е ПРЕЗ ОНЯ РАБОТА ТОВА ПОСЕЩЕНИЕ НА НЯКАКЪВ СИ ПА-ПА....ОСВЕН ШЕПАТА КАТОЛИЦИ ЗА ТОЯ ПАПАтак У НАС НА КОЙ ДРУГ МИСЛИТЕ,ЧЕ МУ ПУКА....
196
1
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дейли Гейл гонят българите от Великобритания и прибират бежанци от Пакистан и Турция.
195
0
 
51
 
! Отговори
Аналогия преди 4 години
През 90 те години на миналия век е убит бореца срещу мафията в Палермо - прокурор Фалконе, който определя срастването на мафията и държавата като основен проблем пред правосъдието. У нас Цацаров неотдавна публично изрече нещо подобно, че прокуратурата е безсилна когато мафията си има държава!Какво ни остава тогава?