Тате носи, мама меси... Почти половината младежи у нас живеят с родителите

Все пак не сме най-зле, сочи статистиката на Евростат
14 май 2019 18:27,
287
Тате носи, мама меси... Почти половината младежи у нас живеят с родителите
Снимка: Reuters

В ЕС над една трета или цели 35% от мъжете на възраст 25 - 34 г. все още живеят с родителите си през 2017 г. в сравнение с едва 21,7% от дамите от същата възрастова група, сочи изследване на Евростат, цитирано БНР.

Средно един от всеки четирима млади европейци живее в дома на семейството си.

В страните-членки делът на младите хора между 25 и 34 г., които все още живеят в бащината си къща, варира от под 10 на сто в Дания, Финландия  и Швеция, до над половината в Хърватия с 59,7%, Словакия  с 57% и Гърция  -56,3%. В България този дял е 46,2%. За страната ни по този показател са дадени и данни за миналата година - 46,8% през 2018 г.

Средно младите европейци напускат семейния дом на 26-годишна възраст.

През 2017 най-млади от родителите си се отделят младежите в три северни страни - Швеция - 18,5 г., Дания - 21,1 г. и Финландия - 22 г.

Доста по-късно напускат родните си домове в Хърватия - 31,8 г., Словакия - 30,9 г., Малта - 30,7 г., Италия - 30,1 г. В България пък младите хора напускат бащиния дом средно на около 29 години.

Тенденцията показва, че в почти всички страни на ЕС младите жени напускат дома си по-рано от мъжете. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


287
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
35
 
10
 
! Отговори
Йово преди 4 години
Мамини детенца са тези момченца. Да излетиш от майчиното гнездо се изисква мъжественост. Вярно трябва да плащаш квартира и сметки самостоятелно но за много от мамините момчета това е непонятно затова се държат за мама. После защо жените не ги харесват. Момчета, жената иска независим мъж с мнение а не мамино момченце които го е страх от мама.
29
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До алиенацияотиваш на село, там големи къщи бол.
28
23
 
2
 
! Отговори
панчо преди 4 години
До SHEFAами да работят за повече ама като не са с умения и квалификация за нещо по добро нито пък са научени да имат амбиции които да преследват защото им е поднасяно всичко лесно и не са свикнали да се напъват
27
14
 
11
 
! Отговори
Аз преди 4 години
До 24Не, това не е призив да изоставиш родителите си да мизерстват...призив е да не си търтей и да живееш на техен гръб цял живот.Толкова е грозно да видиш мъже по на 40-45 год, които могат да си позволят да се отделят да си стоят у дома, че по- лесно.Не плащат сметки, не плащат наем...храна, пералня, простиране- всичко е на готово. Това, че живееш отделно от родителите си съвсем не значи не се грижиш за тях и не им помагаш!
26
6
 
21
 
! Отговори
алиенация преди 4 години
Младите напускащи рано родителите си се отчуждават от тях. Това се вижда в много западни филми. Отмира голямата фамилия, защото просто няма големи жилища. А издръжката на голямо жилище е само по силите на незначителен брой хора. Е, у нас като няма добри доходи къде да ходят младежите?
25
31
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До SHEFAТи верно ли си с 560лв/месец?хахахахабахта негодникахахахаХоди живей в някой кашон под някой мост.Родителите не са ти длъжни.
24
2
 
14
 
! Отговори
kokoboko преди 4 години
Семейството е да си помага най-богатите хора
23
5
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жените напускали по-рано. Мн ясно, намират си някой шугар деди и лапат за пари :)
22
3
 
44
 
! Отговори
Qwerty преди 4 години
Е аз не виждам и не познавам някой, който да изгаря от желание да живее с родителите си до 30г. примерно. Но ситуацията в страната ни е такава, че с една средна (а да неговорим за минимална) заплата няма как да се издържаш сам, камо ли да сте 2-***, да не говорим за собствено жилище...
21
11
 
21
 
! Отговори
Az преди 4 години
Само най-големите мизерници работим, другите са при мама и тате с виктори и ракия под ръка, сготвена манджа и на топло :)
20
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това призив да изоставиме старите сами с 200лв пенсия да се оправят ли е
19
4
 
38
 
! Отговори
просто е преди 4 години
Северняците са индивидуалисти и се отделят рано,а южняците са привързани към семейството и живота подобно е положението в ориента!
18
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От това няма изгода икономиката. Като излезнеш от вкъщи плащаш квартира, трябва да работиш нещо щото си го закъсал, много често стигаш и до кредит, бачкаш цял живот та една шепа банкери, рентиери и бизнесмени да лапкат щото е много яко да си "самостоятелен и "независим" ама зависим от тях. Най често хора от друг град или чужденци смятат че да живееш със родителите си е тъпо, но това е защото ги е яд че те трябва да се трепат и са много по зависими. Семейството е да си помага най-богатите хора
17
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама защо да е нормално да изоставяш родителите си да се оправат сами на старини не мога да разбера та това е грях
16
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
'откога -студе,нтите живеят $% родителитеси журналичета мамни.
15
3
 
62
 
! Отговори
Обяснение преди 4 години
Жените напускат по-рано родителите си, защото в повечето случаи те са тези, които се преместват да живеят при половинките си. Жилището на мъжете пък в повечето случаи е наследствено, а не купено. Долавям известни брокерски и феминистки нотки в статията.
14
21
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българите създават деца - негодници и предатели .. На които държавата , народа , хан Аспарух им е виновен , че са негодници.. Такива поемат по-пътя предателя политкоректно емигранта да чистят кендзефите на черните африканци в Лондон...
13
5
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че защо трябва да е нещо лошо това да живееш с родителите сплотено това е мечтата на всеки нормален защо трябва семеиството да се цепи
12
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ПРИ ТЕЗИ ЦЕНИ СЕ ИСКА ГОЛЯМ ЕКШЪН.....
11
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И С КАКВО НИ ПОМАГАТЕ?