Тате носи, мама меси... Почти половината младежи у нас живеят с родителите

Все пак не сме най-зле, сочи статистиката на Евростат
14 май 2019 18:27,
287
Тате носи, мама меси... Почти половината младежи у нас живеят с родителите
Снимка: Reuters

В ЕС над една трета или цели 35% от мъжете на възраст 25 - 34 г. все още живеят с родителите си през 2017 г. в сравнение с едва 21,7% от дамите от същата възрастова група, сочи изследване на Евростат, цитирано БНР.

Средно един от всеки четирима млади европейци живее в дома на семейството си.

В страните-членки делът на младите хора между 25 и 34 г., които все още живеят в бащината си къща, варира от под 10 на сто в Дания, Финландия  и Швеция, до над половината в Хърватия с 59,7%, Словакия  с 57% и Гърция  -56,3%. В България този дял е 46,2%. За страната ни по този показател са дадени и данни за миналата година - 46,8% през 2018 г.

Средно младите европейци напускат семейния дом на 26-годишна възраст.

През 2017 най-млади от родителите си се отделят младежите в три северни страни - Швеция - 18,5 г., Дания - 21,1 г. и Финландия - 22 г.

Доста по-късно напускат родните си домове в Хърватия - 31,8 г., Словакия - 30,9 г., Малта - 30,7 г., Италия - 30,1 г. В България пък младите хора напускат бащиния дом средно на около 29 години.

Тенденцията показва, че в почти всички страни на ЕС младите жени напускат дома си по-рано от мъжете. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


287
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
210
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе напускат жените по-рано...И брат ми домъкна една от улицата.Техните я изгонили.Той работи по цял ден, всеки ден.Тя спи до 12.Майка ми сготвила, тя обядва и излиза с колата по кафетата.Прибира се за вечеря, майка ми сготвила.Ядат с брат ми и после тая почва да му мрънка за нещо.Все е недоволна.И така всеки ден от 3 години насам.Ако бях аз да съм я изхвърлил на улицата на третия месец.
209
2
 
25
 
! Отговори
Georgiev преди 4 години
Доста често причината да не живеят отделно е финансова.
208
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 217И с какво подпомага държавата младите хора за да се отделят от родителите. Единственото им спасение е терминал2Ма тя държавата трябва да ви помага да учите, да си намерите работа, да нарежда на шефа да ви вдига заплатите, да ви изплаща жилището, да ви гледа децата ... Алоо, как я мислите тая?Хайде лови шумата по Европа да видим кой ще ходи по г.за да ти осигурява всичко, защото на тебе ръцете са ти заврени отзад.
207
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ех, тез прости мъже бе. Виж, жените са друга работа :) Да си дойдем на евроджендърската дума :)
206
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До родител - пенсионертеглете кредити за собствени жилища.нищо, че заради едната гордост да поживеете в това жилище, банката ще ви свали кожата, а после и ще ви го вземе.Ще го вземе ако не си плащат вноските.Не в това е въпроса.Въпроса е, че нещо, което струва 50-60000лв ти го продават за 150 000
205
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И с какво подпомага държавата младите хора за да се отделят от родителите. Единственото им спасение е терминал2
204
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е такак защото Тошо Живков бил направили жилище за всеки.Ама то не било баш за всеки ами за всяка фамилия.Баби и дядовци, живеят в една къща със синове и дъщери, зетьове и снахи и внучетата.Страхотно!
203
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Тенденцията показва, че в почти всички страни на ЕС младите жени напускат дома си по-рано от мъжете."Тц.Тенденцията е жената да отиде в чуждия дом на готово, а мъжът тепърва да почне да го гради тоя дом, или да го изплаща. Затова женорята се задомяват първо по- рано и второ по правило за по- дърти от тях.
202
21
 
5
 
! Отговори
Ами така е.. преди 4 години
В България, Нема бедни хора а мързеливи. Искат като дупетати те наКУРНИ, да се водят само на работа и да взимат по 1000-лв.заплата.
201
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ГoшуНа 46 години познавам аз, не кифли, ами дърти козунаци.Отиваш да боднеш нещо, гости това-онова, тя мъкне със себе си 65 годишната си майка....Ще и свети ли?! Има наистина безнадеждни случаи и родителите са виновни. И стига сте писали за мъжете, и жените не са по- малко!
200
4
 
11
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
Има просто обяснение за разликата при напускането на дома между мъжете и жените и защо мъжете напускат по-късно и са повече тези, които стоят при родителите си. Първо, на тази възраст мъжете са повече от жените. Второ, обикновено младите се отделят, когато се оженят/омъжат, а жените по правило стават семейни по-рано от мъжете.
199
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Смехотворна статия . При този " напредък" през тая демокрация , какво очаквате . При "високите" заплати и "ниските " цени и в северозапада и на други места , как да стане . Човек ако работи в София и плаща квартира , банката ще му отпусне ли кредит , като му пресметне , какво му остава . Също и в чужбина , бе е лесно , аз съм им купил къща на трите ми деца , за да са отделно от мен , но ми е коствало липса на социален живот в чужбина , далече от децата , операции заради тежка физическа работа
198
9
 
26
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
В държавите, в които държат на семейството, младите по-често живеят с родителите си, а това са предимно държавите от Южна Европа и обратното в държавите от Северна Европа, където не държат на семейството, младите бързо се разделят от родителите. Какво чудно има?
197
5
 
26
 
! Отговори
Добри преди 4 години
По върховете на държавата има едни връстници на Лили Иванова които се мислят за 20 годишни и искат всички кинти да са за тях. Затова нещата куцат яко.
196
7
 
33
 
! Отговори
Гешев преди 4 години
Елате в София да ви заробят с кредит за панелен кашон който ще плащате доживот.
195
4
 
22
 
! Отговори
Страхил преди 4 години
България си прецаква собствените граждани. А Юесей прецаква всички.
194
2
 
34
 
! Отговори
Данчо преди 4 години
Не са виновни младежите. Виновна е държавата че убива желанието на искащите да работят. А те ще са все по-малко.
193
4
 
24
 
! Отговори
да преди 4 години
няма никакво значение кой с кого живее-важното е тоя човек да работи и да се развивавсичко останало са празни приказки
192
8
 
41
 
! Отговори
родител - пенсионер преди 4 години
от цялата статия разбрах едно : я, младите бъдете по-горди! зарежете родителите си на стари години да се оправят сами, когато са болни, а вие - теглете кредити за собствени жилища.нищо, че заради едната гордост да поживеете в това жилище, банката ще ви свали кожата, а после и ще ви го вземе.
191
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Емоционално интелигентният човек умее да общува с различен тип хора и да се справя в ситуации, изискващи зачитане на чуждия интерес. Ако човек живее сам, губи рефлекс за възможната реакция на собственото си държание. Подобно е пагубното поведение на общуването единствено чрез интернет, без жив контакт. Неслучайно психическите заболявания бележат ръст.