Тате носи, мама меси... Почти половината младежи у нас живеят с родителите

Все пак не сме най-зле, сочи статистиката на Евростат
14 май 2019 18:27,
287
Тате носи, мама меси... Почти половината младежи у нас живеят с родителите
Снимка: Reuters

В ЕС над една трета или цели 35% от мъжете на възраст 25 - 34 г. все още живеят с родителите си през 2017 г. в сравнение с едва 21,7% от дамите от същата възрастова група, сочи изследване на Евростат, цитирано БНР.

Средно един от всеки четирима млади европейци живее в дома на семейството си.

В страните-членки делът на младите хора между 25 и 34 г., които все още живеят в бащината си къща, варира от под 10 на сто в Дания, Финландия  и Швеция, до над половината в Хърватия с 59,7%, Словакия  с 57% и Гърция  -56,3%. В България този дял е 46,2%. За страната ни по този показател са дадени и данни за миналата година - 46,8% през 2018 г.

Средно младите европейци напускат семейния дом на 26-годишна възраст.

През 2017 най-млади от родителите си се отделят младежите в три северни страни - Швеция - 18,5 г., Дания - 21,1 г. и Финландия - 22 г.

Доста по-късно напускат родните си домове в Хърватия - 31,8 г., Словакия - 30,9 г., Малта - 30,7 г., Италия - 30,1 г. В България пък младите хора напускат бащиния дом средно на около 29 години.

Тенденцията показва, че в почти всички страни на ЕС младите жени напускат дома си по-рано от мъжете. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


287
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
230
1
 
5
 
! Отговори
sperko преди 4 години
Прочетох доста от коментарите и ми стана доста криво от това, че хората са се озлобили до такава степен. "Разделяй и владей". А, и още нещо, "програмиста" е всъщност "Сиднито от Ав$тралия" или там както се пишеше преди. Моля ви, не му обръщайте внимание, зашото целта на този човек е само да всява смут ("***"). Пожелавам здраве и успех на трудещите се. Помагайте си и се обичайте!
229
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"В страните-членки делът на младите хора между 25 и 34 г., които все още живеят в бащината си къща, варира от под 10 на сто в Дания, Финландия и Швеция"Каква бащина къща, там живеят под наем, затова и младежите се изнасят от наетото от баща им жилище.
228
1
 
11
 
! Отговори
Докато бях приНашите преди 4 години
си оставях само част от заплатата за джобни и за дрешки. Останалото давах в тяхната обща каса, защото те бяха спестили пари за още един апартамент, за мен. Когато го купиха, после го и обзаведоха и все пак имам самочувствие заради това, че имам финансов принос поне за обзавеждането.Вярно е, че отстрани това изглежда като версия на приказката за маминото детенце, но какъв друг шанс имаме?Ако родителите не ни помогнат, над 90% от нас ще се заробят с ипотеки или ще идат в дома на тъщата/свекървата
227
2
 
19
 
! Отговори
Българка преди 4 години
При 700 лв.заплата -не говоря за София- и 350 лв. наем,как да живеят под наем? Тези,които са писали статията знаят ли какво значи работещи бедни?
226
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен" Това призив да изоставиме старите сами с 200лв пенсия да се оправят ли е"Тази статия има и друг " призиви ", а те са:Оставете родителите си в домове за стари хора;Оставете родителите си да живеят сами в апартаментите си, вие ходете на квартираЖивейте на квартира, защото трябва да сте " независими " ( а всъщност сте бунаци), откажете се от наследството, за да може някой от мафията да вземе имота на вашите родители и вашия дял.
225
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
" Тате носи, мама меси... Почти половината младежи у нас живеят с родителите "В това няма нищо лошо. Младите могат да живеят при родителите си, но това не означава, че те мързелуват. Има и млади хора, които живеят при родителите си, но пък те от своя страна пазаруват, почистват и поддържат дома, плащат част от сметките... А има млади хора, с тези ниски заплати НЕ могат да си позволят да отидат на квартира. Има и такива, които живеят на квартира с години, но се водят на адреса на родители.
224
2
 
25
 
! Отговори
бг преди 4 години
Това си е тяхна работа! Държавата ли ощетяват с това?А за младежите няма ли както за политиците евтини апартаменти и безплатни къщи?
223
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 225Ти сериозно ли!?
222
6
 
7
 
! Отговори
АЗ преди 4 години
Срамота е да се работи при живи родители!!!
221
1
 
3
 
! Отговори
Ако наколенката преди 4 години
помогне на мама, ще ви съобщя!Но в рекламата, качена в Интернет и в рекламния лист, придружаващ пакетчето пише, че трябва да се предприемат още няколко стъпки за по-добър ефект и разбира се всяка от тях се заплаща отделно.Накрая ти съобщават, че всеки организъм реагирал различно и затова резултатите от лечението били различни!И за капак, рекламата в интернет иска да кликнеш на едно от общо две квадратчета - на едното пише, че поръчваш още 1 "терапия", а на другото - "Отказвам се от гаранция"!
220
1
 
5
 
! Отговори
Шилето преди 4 години
Семейство не се прави с чужди хора! При мама е най- добре, да ми е мирна ш***а.
219
2
 
5
 
! Отговори
До ZXCVBNM преди 4 години
Още "по-добра" оферта се предлага чрез рекламите "Антидот срещу болка в коленете" и "Блестящ трик поправя коленете"!Някакъв се представя като проф.Симеон Василев, номиниран за Нобелова награда. Бил създал собствена терапия, която гарантира 100% оздравяване след 28 дена, за 67 лв. Поръчваш я и се оказва, че трябва да платиш 100 лв повече! Пакетчето съдържа 1 наколенка, произведена в Ню Йорк и рекламен лист, който ти обяснява, че терапията била на някой си Иван Михайлов!
218
2
 
7
 
! Отговори
До Анонимен 224 преди 4 години
Това наистина е много странно - ти си я поканил на интимна среща, а тя идва с майка си.Да не би да е изтълкувала поканата ти погрешно? Или е останала с впечатлението, че ти вече си поел много сериозен ангажимент за ваше общо бъдеще и е решила да те представи на майка си?Изясни нещата, докато е време. Може да не е много умна или е прекалено наивна, но не е редно да я оставяш да живее в заблуда.Но може да е и обикновена селска хитруша, скроила заедно с майка си номеркак да си "хване" съпруг
217
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 227Познавам една такава маря - пърни са с пари и имоти, щрака с пръсти по баровете, скоро и кола ли купи за бая пари, но стане ли дума за самостоятелност се оказва бедна като църковна мишка.
216
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе как им стигат за цигари, алкохол, кръчми, барове, курорти с спа-дестинации, ама като дойде ред да се изнатят - Ааааа не мога, нямам пари...... Искам мама... ГНУС!
215
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей, мине не мине време и пускате подобна статия. Много ясно, че младежите живеят с родителите си, когато заплататите не стигат за наем и достоен живот, камо ли за собствено жилище. И след време пуснете подобна статия, като се промени нещо, латерни с латерни!
214
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За мен и смешно шилета дето думкат по 3 пакета цигари на ден да развиват теории, че нямат пари да са самостоятелни.Не парите са фактор да си самостоятелен.А егоизмът, страхът, мързелът, комплексите.
213
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До до 222Доста тенденциозно представят нещата и това яко дразни. Видите ли горките жени рано напускат дома и се оправят, а мъжете стоят при мама.... А изобщо не е така. Жените са като *** - не хванат ли друг клон, не пускат стария!
212
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оправданията са като задниците - всеки си ги носи.За мен е гнусно да видя 35-46 годишни тетки къде се крият под полата на майка си и не могат да си хванат мъж, или ги мързи.Каниш едно такова шиле да го чукаш, вземеш почерпка, то влачи и майка си....
211
2
 
12
 
! Отговори
до 222 преди 4 години
И аз познавам една такава. Да не говорим за една и съща жена? То май е масово явление, та за това толкова жени "не живеят при родителите си". Ако още не му е родила да я гони на улицата, че роди ли край. Много жени така си връзват гащите до живот.