Децата имат нужда от пространство, да грешат

В каква посока трябва да се развива образователната система у нас?
17 май 2019 14:12, Екип на Bloomberg
3
Децата имат нужда от пространство, да грешат
Снимка: Pixabay

Страхът от грешки в ранна детска възраст е причината възрастните в последствие да се страхуват да предприемат рискове в живота си. Подобно мнение изказа предприемачът в образователната сфера Ангел Георгиев в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

„Една от големите пречки пред децата е, че не им се дава времето да грешат. Те трябва да пробват все повече, независимо от грешките“, казва Георгиев.

Образователната система у нас има нужда от развитие в тази насока, защото бъдещето е в ръцете на младите хора и нуждата от креативни и амбициозни личности е осезаема с оглед технологичното развитие на света.

Какви иновативни методи за обучение въвежда Ангел Георгиев в работата си, можете да научите от страницата Bloomberg TV Bulgaria.


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аман от реформи в образованието налагани от случайни хора (политици). Сътвориха безумия в учебните програми без да си дават сметка, че добри учители не останаха (а ако са те не следват програмите на МОН). Има твърде много учители и директори които не стават за тая професия, осакатяват децата но няма кой да ги контролира. А и без друго се набират учители на килограм. Така родителите са оставени сами да образоват децата си. Системата за средно образование не струва 5 пари - поне в София.
1
1
 
14
 
! Отговори
Децата преди 1 месец
имат нужда от родителски контрол и от игри навън.