МС дава близо 22 млн. лева за работа с деца от уязвими групи

Също и за финансиране за издръжка на защитени специалности
22 май 2019 13:20,
9
МС дава близо 22 млн. лева за работа с деца от уязвими групи
Снимка: pixabay.com

Министерският съвет одобри допълнителни трансфери в размер на 21 807 594 лв. по бюджетите на общините за 2019 г. за работа с деца и ученици от уязвими групи в детските градини и училищата.

Средствата са и за допълнително финансиране за издръжка на паралелки за придобиване на квалификация по защитени специалности от професии и специалности от професии, по които е налице очакван недостиг от специалисти на пазара на труда. Това съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Предоставянето на допълнителните средства по бюджетите на общините за 2019 г. няма да доведе до въздействие върху държавния бюджет, тъй като необходимите средства са предвидени по бюджета на Министерството на образованието и науката за 2019 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въпросът е какъв ще е крайният резултат, а не едни хора да спечелят едни проекти и да получат едни пари, за да ги разпределят както намерят за добре за някакви дейности, които според тях са ефективни.
4
0
 
10
 
! Отговори
Най-уязвима група преди 4 години
са белите българчета от работливи и отговорни семейства, чиито родители имат минимум средно образование.Защо са най-уязвими? Защо е под въпрос дали изобщо ще се родят. Потенциалните им майки и бащи се стремят да осигурят поне минимални условия за отглеждане и възпитаване на пълноценен гражданин на ЕС, но в повечето случаи едва смогват да осигурят минимални условия за оцеляване на самите себе сиВ резултат раждат по едно или пък тези българчета се раждат в чужди земи и стават част от други нации
3
0
 
13
 
! Отговори
Хюго Бис преди 4 години
Да се чете 22 млн за цганоподобни. А ние дето плащаме данъци- ни детски, ни нищо. Герберско управление в действие.
2
0
 
9
 
! Отговори
учителка преди 4 години
Има пари за харчене. Но за нашите хора - с връзки стават нещата.
1
0
 
18
 
! Отговори
22 млн на вятъра преди 4 години
Какво означава 'уязвима група'? Т. е. ромчета, които не искат да учат и СОПаджийчета, които не могат да учат и побъркват целия клас защото нещо им има в главите, не са нормални