Борисов обеща: Образованието основен приоритет

Това ще се случи в проекта на Национална програма за развитие 2030
24 май 2019 11:10, Александър Попов
136
Борисов обеща: Образованието основен приоритет
Снимка: МС

България ще изведе образованието като основен приоритет в проекта на Национална програма за развитие 2030, заяви премиерът Бойко Борисов по време на срещата си с генералния директор на ЮНЕСКО Одри Азуле.

Фокус на разговорите бяха приоритетите на политиката на българското правителство в областта на образованието и науката и на сътрудничеството с ЮНЕСКО. Участие в срещата взеха министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и министърът на културата Боил Банов.

"Най-важният фактор за доброто образование са учителите, затова изпълняваме ангажимента си за увеличение на техните заплати", акцентира премиерът Борисов. Той посочи, че правителството полага усилия за осигуряване на високо качество на образователния процес и учебната среда.

"Държавата осигурява още равен достъп до всички нива на образование и професионално обучение за възрастните и децата в уязвимо положение, както и за българите с увреждания", каза още премиерът.

Министър-председателят Бойко Борисов и генералният директор на ЮНЕСКО Одри Азуле обсъдиха сътрудничество в сферата на подводната археология, на каквато е особено богат районът около остров Свети Кирик и Юлита край Созопол. Българският премиер напомни, че много от нашите паметници на културата са обекти на ЮНЕСКО. Одри Азуле заяви, че е била изключително впечатлена от Тракийското златно съкровище, което бе изложено в музея "Лувър" в Париж през 2014 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отново безмислено парадиране на комплекси."Вижте ме мене колко съм важен и какви важни и специални хора викам и се срещам.Е не съм ли голем и велик?!" Господин Борисов вместо да демонстрирате безмислици направете така че учителите да се прибират в къщи с поне 1200 лева в края на месеца след данъци.Намалете учебнията материал децата и учителите се задъхват да изпълняват безумните образователни експерименти на полуграмотни писачи на учебници и калинки в МОН.Е тва направете.Не е сложно.
55
0
 
21
 
! Отговори
НАШИЯТ ЧОВЕК преди 4 години
РАСПРАЯ, ЧЕ "правителството полага усилия за осигуряване на високо качество на образователния процес и учебната среда.". АКО НАШИЯТ ЧОВЕК ОСЪЗНАВАШЕ НАПИСАНОТО В КАВИЧКИТЕ, ЩЕШЕ ДА СЕ ИЗТРИЕ ОТ СНИМКАТА И ВЕДНАГА ЩЕШЕ ДА ПОДАДЕ ОСТАВКА! ВСИЧКИ РАЗБИРАМЕ ЗАЩО... КЪДЕ Е ТОЙ, КЪДЕ Е СМИСЪЛЪТ НА ТЕКСТА В КАВИЧКИТЕ....?
54
0
 
37
 
! Отговори
Оксиморон преди 4 години
Необразован индивид дава напътствия за образование.
53
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
борисоФ обеща-Е СПОКО СЪМ !!...................................
52
1
 
28
 
! Отговори
ivailo преди 4 години
Борисов не е ли заповядал задължително в училище да се изучава Винету ?
51
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Образованието ще започне да си личи, че е приоритет, когато въведат задължителна матура по математика. Абсолютно недопустимо е в едно СВЕТСКО, не духовно, не идеологическо, образование матурата да включва само езици, литература, философи, история. Тенденцията да се избира английски като втори предмет за матурата, е пагубна. С английски никого по света няма да учудите, сам по себе си не се счита за квалификация, върви към работни умения.
50
0
 
25
 
! Отговори
ПРИЗИВ: преди 4 години
"РОДИТЕЛИ ЧЕТЕТЕ ПРИКАЗКИ НА ДЕЦАТА СИ!" ---- АКО НЕ МОЖЕТЕ, РАЗКАЗВАЙТЕ ИМ ЗА ЕЖЕДНЕВИЕТО СИ В ПП ГЕРБ!
49
0
 
30
 
! Отговори
реалист преди 4 години
Като гледам ще трябва първо той да се образова доста и чак след това да образува национален фронт за борба с простащината................
48
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Равен достъп ама друг път!
47
1
 
27
 
! Отговори
Ташункосапа преди 4 години
Ликвидацията на образованието - основен приоритет!!!
46
0
 
33
 
! Отговори
Офф ,да се омита преди 4 години
Тиквата е превъртял от страх.Трябва му психиатър.Спешно.Няма да устиска до 27 ми.Всеки ден открива пристанища ,хъбове ,магистрали ,предприятия и какво ли не.Още по тъмно е в телевизиите.Вече е втръснал и на децата.
45
0
 
38
 
! Отговори
16 годишен гербер преди 4 години
От 16 години е на власт. Сега ли се сети?!
44
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Guns N' Roses forever!
43
0
 
39
 
! Отговори
Софокъл преди 4 години
Какви ли не глупости е готов да говори човек, за да остане на власт още малко!!!
42
0
 
27
 
! Отговори
sss преди 4 години
тоя и цяла книга??? сричал, сричал, омръзнало му и минал на картинките! само заучени клишета, и простотии от типа:'' как цецо ги изравял с багера'', да му се смеят хората по евросъбранията...
41
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хубаво пожелание,но на на теб ти липсва такова доктор на лъжата и асфалтовите науки.
40
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хубаво пожелание,но на на теб ти липсва такова доктор на лъжата и асфалтовите науки.
39
0
 
35
 
! Отговори
О С Т А В К А !!! преди 4 години
Какво образование без деца ?В България вече се раждат три пъти по-малко деца, а над 50% от тях са от ромски произход и не ходят на училище. Само скъпоплатените телевизии виждат успехите на тази власт. В реалния живот България е Мордор !
38
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дали е целунал тази скумрия....!!!!?!!?
37
0
 
18
 
! Отговори
Западни Балкани преди 4 години
А нас на кого ни оставяш, Господи! Нали ние сме приоритетни!?!?