Македонски актьор: Живков ви хранеше 45 години с хляб и сол

Бяхме Катар за всички вас, които седяхте в скута на СССР
Обновена: 16 юни 2019 20:10 | 16 юни 2019 18:53, Нели Христова
698
Македонски актьор: Живков ви хранеше 45 години с хляб и сол

Дебатите около това, дали Гоце Делчев е бълтарин или македонец не стихват. Външният ни министър Екатерина Захариева поиска македонската делегация да признае, че Делчев е българин и че българската окупационна армия по време на Втората световна война всъщност е освободителна. Това накара актьорът Сашо Тасевски да напише гневен пост във Facebook, съобщават от агенция "Фокус".

Още по темата

"Министър Захариева е загрижена, че в продължение на 75 години лъжем децата си за Гоце, Яне и компания. Тито и Сталин откраднаха Македония от България, за да не съществува Велика България на Балканите.
Та Югославия е била два пъти по-голяма от България по население. Виждате Тито и Сталин през нощта като призраци в Кюстендил си шептят: "Е, другарю, да откраднем Македония от българите".

А бе, Захариева, когато говорим за лъжите, Тодор Живков ви държеше 45 години на хляб и вода, не знаехте какво е дъвка, събличахте ни дънките и ни ги откупувахте, а понякога ви ги давахме без пари. За вашата икономическа фаза, наречена "за две червени", да не говорим. Не ви се присмивам, с бедността човек не се подиграва. Но кой от нас, тогавашните Титолюбни македонци, искаше да бъде българин. Никой.

Бяхме Катар за всички вас, които седяхте в скута на СССР. Можехме да ви купим барабар с четката за зъби. Не сме и предполагали, че най-отчаяните от нас ще се пишат българи. По времето на Тито да кажеш на някой българин, щеше да се обиди. Дори сега, ако ме наричаш така, скъпа Захариева, ще те обидя. *** вашата сила!
Никой не ни е лъгал за Гоце и Яне, особено Тито. За други неща ни лъжеха, най-много след като Тито умря. Започнаха да ни лъжат, откакто на Тито му заболя крака . Но най-много ни лъжеха, откакто останахме сами като Република Македония.

Aуу, вие също започнахте да ни лъжете, дори министър-председателят ни поставихте през 1998 г. чрез тайните ви служби. Той трябваше някак си да ни отмъсти за всички тези десетилетия, когато бяхме на кон, сити, облечени, а вие в калта.

Като говорим за конете ... От този министър-председател, който като троянски кон ни го поставихте, започна вашата по-дълбока намеса в македонските дела. Вашето признание за новата Р. МК. (Република Македония) като първи в света, не беше толкова от огромна любов към нас, колкото беше тактически ход от по-голяма стратегия, която днес е в ход: Да се асимилира и българизира колкото е възможно по-голям дял от от Македония. Вие не сте наши приятели, само актьори, но хайде .... Докато има овце, ще има вълна. Чистa вълна. И мляко за доене бога ми! ”- пише Тасевски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


698
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
542
1
 
6
 
! Отговори
някой преди 4 години
До аз-ътНа неуки хора не се присмивам! Просто го попитах какъв е защото, ако е славянин не може да е македонец ! Ако е македонец трябва да има гръцко име т.к. на Александър е дадена гръцката титла ВАСИЛЕВС на Македония, която е една от гръцките държави тогава/нещо като губернатор на щат в САЩ/.И не ми се занимаваше, иначе щях да го попитам, до колко Пердика е актуално като име сред новите северномакедонци?!
541
4
 
13
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
А в крайна сметка, ти славянин ли си, или македонец?---ни едното ни другото. Душевноболен е момчето. Не му се смейте, на лош късмет е, това това не пита !
540
5
 
21
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
никой не иска да ги асимилира. половината бългати ги мразим , другата им се смеят. Единствено тия дето рода им е от приринския край цъкат минуси. смешна измислена жалка държавичка. Езика им е смешен, поведението им е смешно. Те са пътници. Американците са решили че искат Великяа Албания на балканите. Границата с Косове вече падна. И тия патки у Скопиету не могаъ се усетят, че обединение с България е единствения шанс. До 50 годинки синчетата им на албански в букварите ще сричат. 5 пари не давам!
539
5
 
36
 
! Отговори
Бяхме преди 4 години
Скоро в Скопие на почивка. Драги македонци, най-малкия проблем сме ние българите, които се "опитваме да ви асимилираме". През 3те дни престой във всеки ресторант 90% от хората говореха на турски език и искаха от сервитьорите да им дадат меню на турски език. Да бъдем толерантни, но и да гледаме реално на нещата. Иначе май тази година само има над 20,000 молби за българско гражданство с доказани български родители до 2 поколения назад. Защо пускате молби, като имате многовековна история?
538
2
 
30
 
! Отговори
Добрева Станка преди 4 години
Сашо Тасевски , ако някой досега не ти е казвал, че си *** - да си го знаеш, че е така: *** СИ и то ГОЛЕМ *** ! ВЪРНИ СИ БЪЛГАРСКИЯТ ПАСПОРТ ЛЪЖЕЦО ! НЯМАШ НИКАКВАЕ ЧЕСТ ! Никой досега нямаше да е чул за тебе, ако не беше българският режисьор Боньо Лунгов, неблагодарен си и *** ! ПИТАЙ ДЕДО СИ И ПРАДЕДО СИ КАКЪВ Е- ЩЕ ТИ КАЖЕ : БЪЛГАРИН ! Защото през преброяването през турско, там все са били българи ! НО ТИ КАК ТАКА СТАНА "македонец " ?
537
1
 
14
 
! Отговори
Да преди 4 години
Пирин, ти още ли се разправяш с хората тук?Намири си работа, хоби някое...Стига си разтягал локуми. Разбрахме те всички вече.
536
1
 
15
 
! Отговори
някой преди 4 години
До ПиринА в крайна сметка, ти славянин ли си, или македонец?
535
1
 
4
 
! Отговори
1212 преди 4 години
До Пирин Човека друго те попита, ама ти типично по БЮРОМ ски се измъкна. Славянските имена се се наложили в България и така е от векове. Знаеш ли какво по произход първото име на Борис Сарафов???
534
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За Саше Тасевски никой немаше и да е чул, ако не беше българския режисьор Боньо Лунгов, а иначе приказките са му повече от глупави, хората не си продават предците за един титовски пашпорт, албанците беха още по-зле, но да сте чули за някой албанец дето да се пише югословенин ? а това какъв е Гоце Делчев, отовора е ясен, рода Делчеви заедно с бащата на Гоце, Никола Делчев след междусъюзничексата война се преселват да живеят в България и всичките им наследници живеят в България и са си българи :)
533
1
 
13
 
! Отговори
1212 преди 4 години
До Пирин Тя македонската история е точно толкова, колкото си и написал-два реда.
532
3
 
11
 
! Отговори
някой преди 4 години
До ПиринАбе, ти като си толкова отворен да те попитам? Имам първи братовчеди живеещи в Прилеп/преди бяха югославяни/, та те ли са българи, или аз македонец? С една и съща фамилия сме, но не скиорска.
531
1
 
16
 
! Отговори
Рмн преди 4 години
Защо изобщо се занимаваме с тези самозванци. Още нямат име на държавицата си, а искат всичко! Докато се препирате с нас кое е наше, албанците ви минаха в гръб (а и по надолу) и ви превзеха. Ще има да се чудите откъде ви е дошло. Но сега да, имате други приоритети. Няма как да изкривите историята
530
3
 
21
 
! Отговори
1 преди 4 години
Не се занимавайте с македоните! Те са преки наследници на австралопитеците и са прадеди на всичко що мърда по света, но не е документирано защото не е била измислена македонската азбука. Виж след 1990г. имат азбука и започват да пишат история!
529
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По физиономията на този "артист" си личи че е ЛГБТ деец-пасивист. Няма какво да го обсъждаме повече.
528
1
 
3
 
! Отговори
Олеле преди 4 години
Олеле тоя колко е зле 😃 веднага министър Захариева са му поръча нов вибратор, че съвсем е полудвл без необходимите анални ласки (пльосваш тука сърчице)! ;)
527
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
само да питам тоя македона под мене, ако Гоце и Даме не са били българи, а некакви наследници на македоните, оти фамилиите са им македонски например Делчевски и Груевски ? само питам де, знаме че нема да можеш да ми отговориш
526
2
 
21
 
! Отговори
1 преди 4 години
Няма ли вече да нахлуе някакъв студен фронт, да им охлади кратуните на тези, че от жегата изпадат в амок?!Били Катар! Катарци сте само по тен!Не бяхте ли египтяни, хунзи, калаши и какви ли още не?Пуснете си посрещането на някакъв крали беше, или хан и си вижте циркаджилъците!
525
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая Македония не беше ли най-известна с някаква наденица там...
524
2
 
32
 
! Отговори
Благоевград преди 4 години
***, Маньовци ама имаме държавна традиция от 1300 години, а вие още не можете да си изберете име на вашата държава! Никога няма да простите на Зоки, че ви махна представката Бивша Югославска. Голяма гордост, че сте били най-бедната и изостанала провинция в тая разпаднала се държава! Половината ви думи са сръбски. Ако дейците на Илинденското въстание днес бяха живи нито щяха да ви разберат сръбския диалект, нито щяха да ви разберат латинизираната азбука с j, s и така нататък.
523
2
 
13
 
! Отговори
A преди 4 години
Зaщо въобще cе зaнимaвaме c тях. Държaвa имaт от 48 и cлед товa вcичко cи е тяхно. Тa и тогaвa тия c ноcтaлгия по тито и югоcлaвия трябвa дa cе зaмиcля зa мacовите гробове в боcтнa и кaкво щеше дa е при тях aко Желев и Елцин не им бяхa помогнaли. Инaче не рaзбирaм зaщо cе нaтиcкaме дa им помогнем cегa кaто не иcкaт