Понеделник и сряда – неучебни, заради матурите на 7-и клас

Учениците трябва да пишат с черен химикал на оценяването
16 юни 2019 09:34,
5
Понеделник и сряда – неучебни, заради матурите на 7-и клас
Снимка: Pixabay

17 и 19 юни ще бъдат неучебни дни за всички училища заради провеждането на матурите за седмокласниците. 61 223 са учениците, които се очаква да се явят на Националното външно оценяване. На 17 юни ще се проведе изпитът по български език, на 19 по математика, а на 21 юни ще бъде изпитът по чужд език, който се заявява по желание.

Всеки изпитен комплект ще има свой уникален баркод, а учениците трябва да пишат с черен химикал. За разлика от предни години изпитните комплекти ще бъдат получени в училищата, предава "Нова тв".

Още по темата

За децата със специални образователни потребности ще бъдат дадени допълнителни 90 минути за работа.

До този момент изпитът след седми клас се провеждаше на два модула - задължителен и по желание. Първата беше задължителна заради националното външно оценяване, а втората при желание за кандидатстване в елитна гимназия.

Отпадането на двата модула важи и за двата изпита - математика и български език. При формирането на крайната оценка няма да има промени, каза Красимир Вълчев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
4
 
! Отговори
До 3 преди 4 години
Точно така. Ти си си бачкатор. Заплатата е важна и да не си по-долу от тези, които могат да си позволят повече. Всичко освен бачкането за хора като теб е губи време. Въпрос на ценностна система. Бачкайте, за да се доказвате. Ама самочувствието идва от вътре. Колкото и да бачкаш и да печелиш си го оставил някъде там в осми клас.
4
0
 
7
 
! Отговори
malart преди 4 години
Няма значение цвета на химикала. Важното е даскалите да подсказват, че иначе ще лъсне голата...
3
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 2Ами да пич, чиж са. Аз учих до 9ти клас, ама нямах парички и ми писна, да ходя на даксало и да ги гледам богаташчетата с работещи родители и телефони със сензорни екранчета и с обувки и ми пусна на ... И се хванах на работа и го изьоставих дакалото. Ако кибичах още 4 години там, какво? Щях да съм изтарвал 4 години заплати.
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В седми клас на матури приблизително 61000.В дванайсти клас на матури 49000. Търси се разликата!
1
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чи то дакалту свърши ехеее