На матурата за 7 клас: "Богатствата на момъка" на Георги Русафов

Над 61 000 ученици се явиха на изпита по БЕЛ
Обновена: 17 юни 2019 12:50 | 17 юни 2019 11:53, Анисия Иванова
18

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Произведението за преразказ, което се падна на 7 клас тази година, е приказката "Богатствата на момъка" от Георги Русафов, съобщи БНТ.

Над 61 000 ученици се явиха на изпита по български език и литература след 7. клас. В 7.00 часа тази сутрин в Министерството на образованието беше изтеглен вариант номер 1 на изпита.

Миналата година задачата беше преразказ на "Седем хайдути и едно магаре" от Бранислав Нушич.

Тестът и преразказът днес бяха неочаквано лесни, коментираха седмокласниците след края на изпита пред "24 часа". Неговата продължителност беше 2 часа и половина.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: изпитматураБЕЛ7 клас
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
3
 
! Отговори
Гаманов преди 4 години
Абсолютно погрешна стратегия в образованието,което води или до никъде или до катастрофа!
16
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По-некадърен фотограф не можахте ли да намерите? Това ли е матурата? Деца катерещи се по огради и за_дници в едър план? Какво точно показва снимката? Как е свързана с училище или изпит? Или това са пед_филските фетиши на фотографа?
15
0
 
6
 
! Отговори
няма значение преди 4 години
До Анонимен Това не е ЕСЕ , а преразказ ... тук не се иска да си кажеш мнението. :)
14
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
за пръв път чувам за тоя и не смятам да чувам повече
13
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къф е тоа гиорги русакув ? Несъм *** чул и учил
12
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изтеглят въпросите в 7 часа, а се съобщават в 9 часа. Два часа разлика????
11
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Стресирахме децата, научихме ги, че най-важното нещо във вселената е да си минат изпита ... Айде, сега, да ги научим, че тбрява да бачкат яко и да не се услушват!"Отговаряйте за вас си! Аз не съм си стресирала децата. Това, че има наистина ненормални родители, които наистина ги сбъркват с претенции, не значи, че останалият свят е такъв. А общи изпити трябва да има. Няма друг начин да се кандидатства. С оценки от училище не става - защото една тройка в едно училище отговаря на шестица в друго
10
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изобщо няма да се зачудя, ако на въпросът "Богатствата на момъка" се намерят деца, които да отоговорят с "БеЙенВе" и "Айфонче".
9
4
 
30
 
! Отговори
Някой преди 4 години
До Дядо ПенсПобъркаха ги заради бюрокращината, която измислиха, вече е по-важно как ще си напишеш името, че компютъра да го прочете, кой, какъв плик и какво да сложиш в него. Не е нормално преди изпита да им вземат минералната вода за да не ги разсейвала, не е нормално да имаш знания и да е по-важно да напишеш а, б или друга подточка без да можеш да защитиш отговора, нима не ви се е случвало да размените две цифри и вместо 43 да напишете 34, е тогава не можете да решавате или е техническа греш
8
6
 
22
 
! Отговори
Някой преди 4 години
До Дядо ПенсДа, побъркаха ги, защото докато се подготвяха усилено последните седмици за въпросните изпити, вървяха едновременно с това изходни нива, контролни и пр. за оформяне на успеха, при положение, че има още почти две седмици до края, можеше поне една седмица преди матурите да им го спестят това. Побъркаха ги, защото им даваха пробни матури с такава трудност, че самите учители залагаха дали някой ще реши нещо, идеята е видите ли нищо не знаете.
7
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Дядо ПенсДядо Пенсе, проблемът е, че стана модерно, всички да казват на децата, че ако не преминат успешно рпез този тест . КРАЙ! Жиивотът им приключи, от там нататък само мъки страдание. 5 не е добра оценка, изиксва с 6.00! Една малка грешка и си ВЪН! Учи невсяка дата, а всяка запетя, зубри, пиши, зубри пиши, зубри пиши ... защото ако се провалиш, то значи си некъдърен и е не заслужаваш нищо в живота. Така се чувставт в момента тези деца. Нормално е ... ако си прихопат.
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой знае ли къде го има публикуван теста и верните отговори или е още рано? Може би в сайта на МОН или ???
5
7
 
24
 
! Отговори
Дядо Пенс преди 4 години
Чета и се чудя на дивотиите ,които пишете ! Побъркали сме децата !? С какво ??? Задължение на децата е да учат ! И съответно да покажат знания ! Няма по-добър начин за проверка от изпит !!! Това е ! За сведение до 1963 година имаше задължителна матура по български език и математика.
4
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стресирахме децата, научихме ги, че най-важното нещо във вселената е да си минат изпита ... Айде, сега, да ги научим, че тбрява да бачкат яко и да не се услушват!
3
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това не е храм на знанието а клозет.Да не говорим за темата.Все едно ще пишем по темата какво би открила ревизия на НАП в офшорките на Пеевски.
2
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Олел! Какво е това на снимката? Каква е тая съборетина? "Храм на знаниете"? Това мяза на някакво гето!
1
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На какво, кое от кого?