Няма мърдане - социални помощи срещу посещения в училище

Институциите ще правят проверката за помощта по служебен път
Обновена: 7 авг 2019 16:26 | 7 авг 2019 14:39, Веселина Йорданова
41
Няма мърдане - социални помощи срещу посещения в училище
Снимка: архив, БулФото

Държавата обвързва получаването на месечни социални помощи с редовното посещение на детска градина или училище.

Още по темата
Промените в Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане бяха одобрени от правителството днес. Новите разпоредби са във връзка с приетите изменения в законодателството.

С приетите промени институциите ще получават информация и ще правят необходимата проверка на фактите и обстоятелствата за отпускане на помощта по служебен ред.

Това ще облекчи административната тежест за гражданите, които кандидатстват за социално подпомагане, съобщават от кабинета.

Мярката е една от тези за задържане на деца и ученици в риск от отпадане от образователната система.

Държавата вече създаде механизъм, по който да работят екипи, за да връщат трайно ученици в клас.

Наскоро стана ясно, че се предвижда два пъти седмично екипите да посещават домовете на деца, които без уважителни причини не са били на училище или детската градина. Те ще бъдат придружавани и от полицаи. Учителското съсловие обаче се възпротиви на тази мярка.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
42
 
! Отговори
Бай Иван преди 4 години
И учителите ще бъдат заплашвани и пребивани от електората, за да не пишат отсъствия, тоя филм е ясен ;) !!!
14
2
 
23
 
! Отговори
до 12 преди 4 години
Еми дай предложение как да се контролират! Еми изключване от училище за слаб успех или лоша дисциплина. Така помощи ще получават само тези, които са заинтересовани да се интегрират.
13
1
 
26
 
! Отговори
Бурма в глава преди 4 години
Черен пес само на тояга разбира
12
1
 
19
 
! Отговори
въпрос преди 4 години
Аз не критикувам, това може да е една от първите стъпки, но сте прави - как е възможно да промениш цялата им ценностна система, да ги научиш на основни човешки неща? Все едно да опитомиш горила и да я правиш човек. Дано наблюдаваме положителна промяна в следващите десетилетия, че иначе горко ни.
11
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То лесно се критикува само, трудно е да се даде решение.
10
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези със социалните помощи като са изпратени насила в училище само ще пречат на другите ученици и на учителите, възпрепятствайки целия учебен процес. Учителите не могат да ги контролират, още по-малко да ги мотивират да учат и да се образоват.Еми дай предложение как да се контролират!
9
2
 
21
 
! Отговори
Кармен Младенова преди 4 години
Гледах новини от Швеция? Пищят от български и румънски роми и синти...Скоро ще им направят хубав Екзодус
8
2
 
40
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Не може да се интегрират хора с древен ген-хора живеещи 2000 г назад в времето- Хора искащи да плаят огън и като видят кон да подскачат- Никой не може да интегрира РОМИТЕ-Има само една държава която може би ще ги интегрира и тя е Индия - там боят е всекидневен от страна на войска и полиция- Там човешки права НЯМА! и НПО няма! Има полиция с едни пръчки от едно много жилаво дърво(камбала мисля че беше) пръчките са 1.5 метра дълги и като замахне полицая -пръчката още 5 пъти удря рикошет по целта
7
2
 
35
 
! Отговори
Въпрос преди 4 години
Тези със социалните помощи като са изпратени насила в училище само ще пречат на другите ученици и на учителите, възпрепятствайки целия учебен процес. Учителите не могат да ги контролират, още по-малко да ги мотивират да учат и да се образоват.
6
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Крайно време беше
5
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В България на социала стоят 2 млн. пенсии, 1 млн. на телка, 1.2 млн. изнервени и бездействащи държавни служители, 0.8 млн. рома, 1.0 млн. деца, о.5 млн безработни, 0.5 млн. затворници и бежанци и 0.5 млн. работещи по опорочени обществени поръчки по европрограми е то тоя клон отдавна е скършен и всички са на земята на която трябва да се произвежда нещо
4
2
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Курсове по немски и шведски за всички ромчета и да ги пращат в Германия и Швеция. Българите не искат ромчета. Шведите и немците се правят на гостоприемни и на по-големи експерти по интеграцията от нас. Да ги вземат, да ги интегрират и да ни покажат как се прави. Ако не успеят да ги интегрират, да не ни упрекват повече.
3
4
 
27
 
! Отговори
Психодиспансер преди 4 години
Всеки добър пример бива опорочен поради вечния тарикатлък и склонност към измама. Сега гледайте колко учители ще вземат пари срещу присъствие на чаветата.
2
4
 
27
 
! Отговори
Справедливо решение преди 4 години
Социални помощи - само ако държавата и общината не могат да предложат на някого работа, която е по силите му.Насила хубост не става. Ако не ще да учи - метли, кирки и мотики има колкото щеш.Но е нужна промяна в закона - право да гласува да има само онзи, който е завършил поне основно образование. На останалите - временно гражданство и при най-малкото закононарушение, прав му път, да си търси държава!
1
1
 
35
 
! Отговори
zeus преди 4 години
Дано този път им се получи, понеже предишните опити не успяха. В училищата просто не пишат отсъствия на учениците, понеже после ще им срежат и бюджетите.