Родители подкрепят учителката, накарала деца да заплюят съученик

Били доволни от работата с децата, това било единичен случай
Обновена: 4 фев 2020 10:01 | 4 фев 2020 09:15,
151
Родители подкрепят учителката, накарала деца да заплюят съученик
Снимка: bTV

Родители застанаха зад учителката, която се изгаври с ученик от пазарджишкото училище "Иван Батаклев".

Вчера стана ясно, че преподавателката наказала третокласник да бъде заплют от всички свои съученици.

Настойниците застанаха зад учителката, наложила нетрадиционното наказание. Те обясниха, че впоследствие са разбрали за инцидента, но децата са им разказали, че поведението на възпитателя е било предизвикано, а тя е проявила доста търпение, преди да прибегне към "наказанието". Те са категорични, че това е единичен случай и са доволни от работата ѝ с децата.

Още по темата

Директорът на училището Даниела Кемчева заяви, че в писмено обяснение учителката е посочила, че до наказанието се е стигнало след оплакване на две деца.

"Тя в състояние на афект е казала: Наплюйте го и вие! Не мога да кажа дали всяко дете е заплюло съученика си, такова нещо нямаше в обясненията, а аз не съм присъствала на случилото се. Учителката съжалява и се извини пред родителите", коментира Кемчева пред bTV.

По думите ѝ поведението на преподавателката е неприемливо и тя не приема обяснението, въпреки че учителката няма други провинения. Жената е с наложено наказание предупреждение за уволнение.

Социалните служби в града поясниха, че "наказаното" дете вече не е в това училище.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
6
 
! Отговори
без унижения преди 4 години
Ей така, по същия начин, я карат и в оБществото после. Приемерно, искат от един футболист хем да пълни противниковата врата с голове, хем да кротува. Е ми, като го скопиш, откъде да дойде хъс? Въпросът е да го научиш правилно да си използва енергията. И това не става с унижения. Ако искаш мед, недей да откъсваш на пчелата жилото. Убеди я да гледа на теб като на свой.
50
0
 
5
 
! Отговори
Гочо Булгура преди 4 години
Това е училището на пазарджишкият "елит" и даскали и директор не са случайни хора ,а протежета начий .Там се обръща внимание само на определени деца в класа и ако такива са били наплюти ,нищо чудно че учетелката е измислила "нетрадициония " метод за решаване на проблема " храчка за храчка "
49
5
 
10
 
! Отговори
иванова преди 4 години
Защо всички коментари започват с това,че децата се оплакали,че едно дете ги наплюло ии една "иновативна"учителка приложила "иновативен" метод за наказание и отмъщение.Защо не кажете защо това дете е наплюло другите деца!ЗАЩО Е БИЛО САМО СРЕЩУ ОСТАНАЛИТЕ? Един истински педагог ще започне от там.В случая постъпката на учителката е точно толкова отвратителна,колкото и постъпката на детето.Но разликата в годините е много голяма.
48
0
 
6
 
! Отговори
мишо бирочето преди 4 години
не съм казал че детето трябва да бъде "пречупено", това е доста грешен подход. според мен обаче на даскалката това и е била целта на занятието. добре си го казал детето трябва да бъде спечелено и убедено че доброто култуно и позитивно поведение е най доброто за него самото, за родителите му и за общноста в която живее. постига ли публичното заплюване нещо в тази насока? работа с чистачките щеше да му е за урок. проблемът е в обществото пак казвам. децата само гледат и копират. гледат как тиквата плюе на ляво и дясно, гледа как мутрите с власт бият и разпореждат и копират. едно към едно.
47
0
 
11
 
! Отговори
шматка преди 4 години
Добре че виновника не е хвърлил камък.
46
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Родители-***. После някой да не се чуди защо децата са с ампутирана душа.
45
0
 
23
 
! Отговори
Бай Иван преди 4 години
При подобни случай през 80 те викаха учителя по физическо с големите шамари и точка .Вярно ,че калпазаните си оставаха такива ,но не се оплакваха и вкъщи ,че ще има още бой .Не беше проблем да ти намалят и поведениете и да те преместят в друго даскало .В никакъв случай обаче не бива да се толерира саморазправа от съученици като в случая , децата не бива да се противапоставят едни срещу други от самите учители .
44
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това не са училища,а мъчилища.Бойкови концлагери.
43
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вие не я мислете учителката, тя е много желана.. 31 деца има в нейния клас. Има си частна занималня. Гладна няма да остане.
42
8
 
4
 
! Отговори
до 35 преди 4 години
Мишо, ти как виждаш утре тия "пречупени" деца, вече възрастни хора, да изкалрват пари, за да има за твоята пенсиея? Как ще градим държава с пречупени хора? За какво взема заплата учителката, ако не умее да спечели едно палаво дете примерно? На нея затова и плащат, за да умее и да щади при това психиката на децата. За какво ни е училище, което бълва пречупени хора?!
41
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
на къде отива тази държавичка бе. онази крадлива лумпенизирана тиква от горе ви е огледален образ за съжаление. мачкане на слабите, заплюване, подигравки, никаква човечност, мутряшко поведение... такива са им кумирите на децата. виждат кой е "успешен" в живота и подражават. даскалката също. подмениха ни ценностата система това е най големия проблем. немотия е имало винаги и пак ще има ама хората са били добри. погледнете се в огледалото. погледнете си коментарите. УЖАС! УЖАС! купувайте си нови дрехски, пазарувайте като европейци в лидъл, гледайте големите "плазми" и си мислете че сте хора!
40
1
 
12
 
! Отговори
мишо бирочето преди 4 години
даскалката вмоста да ги научи че всеки човек е човек и че плюенето срещу и унижението на други хора е адски нечовешко подчовешко поведение ги кара в група всичките да плюят срещу някакво дете. вмесот да ги научи да си помагат и да учат едни от други, да са задружни, да учат заедно, онази педагожката ги насъсква едни срещу други. къде е човечността бе? пак казвам наказание трябва да има но унижението не е наказание а просто нахъсване на заплютия за още по голямо отмъщение. такава даскалица в нормална държава никога повече нямаше да си намери работа по "специалноста".
39
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ги мислете - всички ще се оправят. Учителката ще е все така "иноватор", директорката ще е на топло в кабинета си, детето (с заможни родители) ще си продължи по същия начин. Кучетата си лаят, кервана си върви.
38
2
 
8
 
! Отговори
мишо бирочето преди 4 години
айде децата пак виновни, кресиливи, мресливи... проблемът е в родителите. в 100% от случаите. 95% от вас родителите в българия, децата по цял ден пред телевизора или пред телефончето или пред компютърчето, какво друго да научат от фейсбук, холивуд, босфор тиви и шутър игричките? колко от вас обръщат внимание на децата си? пращате ги от 2 годишни на градинка и училище и айде учителките да ви ги гледат. до едно време учителките бяха още нормални ама тази е расла явно по време на демокрацията и на ниво биг брадър или още по зле вип брадър. на къде отива тази държавичка бе. онази крадлива лумпениз
37
5
 
3
 
! Отговори
тавнто за танто преди 4 години
Как се *** народът! Ту акушерка пребива бебе и после търси оправдание, ту даскалица кара децата да плюят съученика си! За назидание, директорът да свика учителски съвет и да задължи всички учители да се изплюят в лицето на въпростаната даскалица. А бе, издебвнете я и натопете и главата в тоалетната на училището.
36
1
 
8
 
! Отговори
не и пука преди 4 години
Знам, че има родители, чиито деца са кресливи, невъзпитани и непоносими. Това са обикновено богаташи, на които никой не смее да каже нищо. В дадения случай, очевадно работата не е в родителите. Защото, ако те бяха такива зли, учителката щеше 5 пъти да помисли преди да кара децата да плюят по тяхното дете. Ясно е, че на учителката не и пука.
35
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Продължение на 32Една от тези г-жи се оказа, че е член на ДПС. И не се учудвам въобще. Преди 1-2 години за същата г-жа бяха казали, че като директор на у-ще е получила коледни в размер на 5-6 хиляди лева. Няма да й казвам името тя сигурно ще се разпознае коя е.
34
2
 
5
 
! Отговори
мишо бирочето преди 4 години
накание за детето трябва да има, да хваща парцала и да чисти една седмица или да им сервира обяда. унижението ще е доста по голямо. мислите ли че сте го пречупили сега? ами ако дойде утре с нож на училище и си пререже гърлото пред класа? ами ако пререже гърляга на смотаната комплексирана учителка? ами ако пререже гръклянчетата на малките ви изтърсачета? как може нормален човек да поощрява плюенето върху други хора? ужасен народ сме. такава лумпенизация не съм виждал никъде друга по света.
33
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 20Детето не дете на прокурор. Разглезено е от малко. Просто учителката е изтеглил "късата клечка" и се е паднало в нейния клас. Целия град познава фамията им. Успех в новото училище. Дано се оправи.
32
3
 
10
 
! Отговори
До 18 преди 4 години
До Анонимен18То е дете, обаче и децата, които е наплюл, и те са деца! Щом постъпва гнусно, а и явно не е за пръв път, нека види колко е било приятно на другите деца да ги плюе! Изтърван отвсякъде, горканчото в новото училище дали ще смее да плюе по децата!2