Родители подкрепят учителката, накарала деца да заплюят съученик

Били доволни от работата с децата, това било единичен случай
Обновена: 4 фев 2020 10:01 | 4 фев 2020 09:15,
151
Родители подкрепят учителката, накарала деца да заплюят съученик
Снимка: bTV

Родители застанаха зад учителката, която се изгаври с ученик от пазарджишкото училище "Иван Батаклев".

Вчера стана ясно, че преподавателката наказала третокласник да бъде заплют от всички свои съученици.

Настойниците застанаха зад учителката, наложила нетрадиционното наказание. Те обясниха, че впоследствие са разбрали за инцидента, но децата са им разказали, че поведението на възпитателя е било предизвикано, а тя е проявила доста търпение, преди да прибегне към "наказанието". Те са категорични, че това е единичен случай и са доволни от работата ѝ с децата.

Още по темата

Директорът на училището Даниела Кемчева заяви, че в писмено обяснение учителката е посочила, че до наказанието се е стигнало след оплакване на две деца.

"Тя в състояние на афект е казала: Наплюйте го и вие! Не мога да кажа дали всяко дете е заплюло съученика си, такова нещо нямаше в обясненията, а аз не съм присъствала на случилото се. Учителката съжалява и се извини пред родителите", коментира Кемчева пред bTV.

По думите ѝ поведението на преподавателката е неприемливо и тя не приема обяснението, въпреки че учителката няма други провинения. Жената е с наложено наказание предупреждение за уволнение.

Социалните служби в града поясниха, че "наказаното" дете вече не е в това училище.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Настойниците застанаха зад учителката, наложила нетрадиционното наказание"Не, просто момчето вече не е в у-щето, а учителката Е, при това е главен учител. Родителите използват случая или са принудени да се подмажат, заради своите децаАко кажат нещо срещу нея, знаят, че няма да я бутнат, а това ще рефлектира върху децата имНищо не може да оправдае постъпката на учителката, тази жена не става за работа с деца
130
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До на шега или не"Ако той й изневери, тя напук сигурно ще изневери с мъжа на невярната съпруга."Ако спазваме досегашната логика, тя за отмъщение ще му изневери с цяла върволица мъже
129
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Gorkite deca i daskali, ako treba da pluvat po bg korumpiran prezident, sadia, mitnichar, doktor, daskal, arhitekt, injener, stroitel, general, deputat, partizan, munistar, kmet, obstinskk savetnik, ombudsman ...po cel den trea da pluvat...mnoo rabota ve... ko shi praiat profesionalnite pluvachi ot bg mediite?!
128
0
 
3
 
! Отговори
да напише 200 пъти преди 4 години
Защо учителката не е наказала въпросното плюещо 9-годишно хлапе?Можеше да го накара 200 пъти да напише:,, Няма да плюя съучениците си и да ги обиждам или унижавама". Ако откажеше можеше спокойно да се каже на бабата-настойник и на директора,че ще го оставя по 1 час след училище докато си изтърпи наказанието. Ако и след тоя случай не спираше да плюе съучениците си ,пак да остава след часовете и да пише по 300 пъти същото. Да накара другите деца също да го плюят е грозно и проява на ниска култура
127
1
 
2
 
! Отговори
6 преди 4 години
А къде бяха тези родители ,учителката , директорката ,психоложката,училищната комисия , социалните , общинската комисия , след като този ученик системно е имал прояви на агресия ? Има редица мерки , които може да бъде стопиран и да се работи с него за позитивна насока на поведението му .Да!Нашите учители не са подготвени да работят с такива ученици и предпочитат да ги изхвърлят от класа си . Но къде ? Бунище за недисциплинирани ученици още няма и няма да бъде открито никога !В другото училище щ
126
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А някой запита ли се как са се почувствали тези деца ,които въпросната госпожа е накарала да се изплюят върху това дете?Според мен това е травмиращо за всичките тези деца ,които са участвали в ситуацията.Те са го направили ,защото ,,госпожата -педагог " ги е накарала.Какво е това нелепо поведение от една госпожа ,която трябва да учи и да участва в правилното възпитание на всички деца в класа?
125
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Казах ви, че нещата не са на добре, когато жени ( биват назначени да ) работят МЪЖКИ професии. Тая заедно с " директорката" да бъдат уволнени, а малкият *** - отстранен от училището и да бъде на трудово - възпитателно обучение.
124
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега въху лицето на госпожата да се изплюят 20 нейни колеги ,за да почувства УНИЖЕНИЕТО ,което е изпитало момчето .При все че тя е вече оформена личност ,а детето сега се оформя като такава и при повече усилия може да влезе в правия път , за което искрено се надявам.
123
2
 
6
 
! Отговори
на шега или не преди 4 години
Тая госпожа ме плаши бре. Действа на принципа:,, Око за око,зъб за зъб." Добре,че не съм на мястото на съпруга й. Ако той й изневери, тя напук сигурно ще изневери с мъжа на невярната съпруга. Хубаво,че не се е родила в Италия като мъж,че щеше да е безценна за камората с тая преливаща жажда за вендета. Бая народ щеше да утрепе,за да си отмъсти.
122
1
 
5
 
! Отговори
един българин преди 4 години
А на това дете някой обясни ли в крайна сметка,ЗАЩО НЕ трябва да плюе съучениците си, или сега и в новото училище ще продължи пак така? Госпожата,която защитават умело тия родители и се смята за много добър педагог, намери ли време да му обясни ЗАЩО не трябва да постъпва така,или смята,че е ,,унижение'? Това дете сдобри ли се с другите две дето е плюло? Малки подробности,ама важни. Това,че е сменило училището не значи,че няма да си го върне на тия заради, което е трябвало да го направи.
121
0
 
5
 
! Отговори
до 108 преди 4 години
Ти хубаво съветваш да си вземело детето домашен любимец,ама то живее с баба си. Майка му и баща му са в чужбина,защото тук едвам са свързвали двата края.Детето яде нормално,когато баба ми вземе пенсията и родителите й изпратят някакви пари да го гледа.Как няма да е озлобено,че няма истинско семейство? Как да иска да поема отговорност към някого като се чувства един вид изоставено? Другите две деца си имат семейства. Със сигурност са му подхвърлили,че е един вид ,,бездомно" и оттам- омразата
120
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Просветата е това,което ни превръща в нация и ни носи самочувствието да се борим за освобождение.И обратният процес е също толкова могъщ-липсата на просвета ни превръща в територия.Затова е целенасоченото съсипване на образованието.Нека драгите *** да се разровят какво е правено през всичките години за озаптяването на плюещия синковец и да докажат,че са журналисти.Нека да питат Миленчето Дамянова колко адекватен е законът за образованието и защо всяко училище е с вързани ръце спрямо гамените
119
1
 
5
 
! Отговори
до 118 3 част преди 4 години
А учителката,която ми се падна в 1 клас, МАЗНА само към богатите бизнесменски деца ДОНКА ПЕТКОВА също няма да я забравя. Радвам се,че втори клас смених училището заради нея и учителката ми от 2-ри до 4-ти клас беше много разбрана и добра. НЕ делеше децата. Всичките ни обичаше еднакво. Госпожа Славена Петрова от ОУ ,,Любен Каравелов Ямбол - най-добрата ми учителка и като преподавател, и като човек!!!Но такива учители са като бялата лястовица.
118
1
 
7
 
! Отговори
до 118 2 част преди 4 години
Помня класната си до 7 клас, която си провеждаше частните ПЛАТЕНИ уроци в УЧИЛИЩЕ, и то на учениците на които ни беше класна. САМО на тия деца написа 6-ца,за да имат по-виок бал да кандидатстват в гимназия. По закон НЯМАШЕ право да провежда платените си уроци вУЧИЛИЩЕ. Обикновените деца,които учихме и си мълчахме бяхме унижавани,че сме бедни, щом нямаме пари да ходим на зелено училище.ДА и на нея ще напиша името. НИЩО,че са минали толкова години. АЗ Я ПОМНЯ! Маргарита Турлакова от Ямбол!
117
0
 
5
 
! Отговори
до 118 преди 4 години
Авторитет ли? В училище винаги бях съвестна ученичка, никога не съм си и помислила да повиша глас на учител,НО много от тях бяха несправедливи НЕ само към мен, а и към другите ученици,които се стараеха.Лансираха лигли наркоманки,на които лесно написаха високите оцени,а нас за отличен ни мъчеха върху материала от целия учебник.Помня последната си класна,която дойде в края на 10 клас,изгонена от друго училище с подписка от целия й тогавашен клас,спечелила дело изобщо да е учителка -МИЛКА ДИМИТРОВА
116
1
 
5
 
! Отговори
само отбелязвам преди 4 години
Ако нахалното дете беше син на някоя мутра в града, на госпожата и през ум нямаше да и мине да ,,съветва" всички други деца да плюят това дето ги е плюло. Така ли нямало друго наказание за 9-шно дете, след като се извини на другите две деца пред целия клас? Ясно е,че госпожата се мазни на богатите родители, за да я защитават. Защо никъде не ства ясно,защо е плюло съучениците си? Обидили ли са го, ударили ли са го, раницата ли са му хвърлили? Никъде не пише как е започнало всичко.
115
2
 
5
 
! Отговори
честно преди 4 години
Преместили са го в друго училище,защото след тоя случай всяко междучасие щеше да ходи и да плюе учителката. Детето не е възпитано, но и на учителката хич не и пука да отдели 5 минути и да обясни на децата(дори в час на класния),че плюенето е признак на ниска култура,че дори да са се скарали не е начинът да се отнасяш към съучениците си. НЕ, тази учителка в случая няма с какво да се хвали. Родителите защо пък я защитават? Какво е това състояние на афект? Нали уж я нямало тогава а била търпелива?
114
2
 
5
 
! Отговори
лично мнение преди 4 години
Учителката трябва да бъде наказана защото един вид си е измила ръцете от отговорност и е накарала малки деца да се саморазправят. Представете си, че това дете(дето е плюло другите 2 деца) ги беше например замерило с камък и си представете как всички деца от класа вземат по един камък и почнат да мерят въпросното дете.Представете си как го удрят в главата и то получава кръвоизлив. После децата ще кажат:,, Ами тя госпожата така ни каза".Пакостливото дете трябва се накаже,но не е това начинът.
113
2
 
6
 
! Отговори
баба Янка Такева преди 4 години
Какво я хвалите тази учителка?Не може да реши спор между трима третокласници!Плювачът,явно е някакъв лигльо,но от вчера ли е в нейния клас?От друго поколение съм и знам,какво е УЧИТЕЛ! Строг,взискателен, но и готов да поеме отговорност!Сегашните са освободени от всякаква отговорност!Спомнете си инцидента в река Лим! В междучасие не можеш да видиш учител на двора.В съседните кафенета са и пафкат с големите ученици.Ефектът върху този малчуган ще е пагубен!В другото училище даскалите ще го разкостя
112
4
 
2
 
! Отговори
ПЕДАГОГ преди 4 години
БРАВО НА УЧИТЕЛКАТА . ТРЯБВА ДА СЕ НАГРАДИ