Наказват шефката на РУО- Перник за секс образованието

Програмата е местна и не е одобрена от МОН
28
Наказват шефката на РУО- Перник за секс образованието
Снимка: Pixabay

Министерството на образованието и науката (МОН) ще търси отговорност от началника на Регионалното управление на образованието (РУО) – Перник Ваня Коконова във връзка с програма за сексуално образование, която предизвика раздор в училище в миньорския град. Това съобщиха първоза „Труд“ от просветното министерство.

Още по темата

Една част от родителите на четвъртокласниците бяха възмутени, а други не намираха нищо нередно в обучението.

Програмата е местна и не е одобрена от МОН, като някои родители не са съгласни с методите на обучение.

От министерството спряха обучението по програмата и обясниха, че още миналата година министърът на образованието е изпратил писмо до регионалните структури, в което е посочено, че не трябва да се допуска в образователните институции разпространението на информационни материали, въпросници, листовки и други, както и провеждането на беседи, лекции , срещи и други форми за работа с децата и с учениците, които проповядват насилие, нетолерантност, дискриминация и неуважение; подтикват децата и учениците да определят половата си идентичност; съдържат материали, които противоречат на добрите нрави и на обществените норми на поведение и др.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: перникучилищеМОН
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще я накажат щото е изпуснала темата "Дог стайл" в материала.
26
3
 
4
 
! Отговори
лично мнение преди 4 години
Щом не е била одобрена от МОН програмата, трябва да има наказани. Първо на първо не знам какво са им разяснили на децата,ама според мен ще са още по-любопитни да пробват това ,, нещо". На 12-13 години малките момичета дето стават булки,ама затова си е виновна полицията,че не взема мерки. Не виждам с какво като покажат на дете полов орган ще спрат насилието и защо трябва деца,които не са роднински да се целуват въобще?
25
2
 
4
 
! Отговори
до 21 преди 4 години
Трябва да се образоват, за да не правят аборти на по 12-13 години или пък от 11 години да започват да правят секс!!! Голяма част от тия диванета знаят само къде да си бъркат по дупките, но не и как да се пазят!
24
2
 
7
 
! Отговори
Аззз преди 4 години
Какво значи "не трябва да се допуска (...) разпространението на инф. материали (...) които подтикват учениците да определят половата си идентичност". Хора, моля ви, половата им идентичност е определена още преди раждането и е А) момче; Б) момиче; В) друго - в мноооого редки случаи, например хермафродитизъм и др., и то в следствие на мутация или заболяване!! Какво значи да се определят - че те си го знаят! Или да ги възпитаваме безполово, докато не се самоубият по време на екзистенциална криза?!
23
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Харесвани или не, децата са любопитни и е по-добре ние като родители и учители да им поднесем информацията по правилен и подходящ начин вместо да ги оставим да задоволяват любопитството си онлайн без никакъв контрол. Както каза и някой в предишната новина по темата, вече масово деца на 10 години гледат порно, така че аз предпочитам да обясня на дъщеря си какво се случва с спалнята вместо да и го "обясни" някоя порно звезда.
22
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен21И после сме на първо място по аборти в тинейджърска възраст! ЧЕСТИТО! А и не знам какви деца познаваш, ама на 10 години да не могат да четат...
21
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая да се благодари, че не са я погнали някои от бащите с винкели!! Виж я ти, раз-вра-тница..........ще "образова" на своя глава невръстни дечурлига!! Що за безобразие цари в тия училища вече!!!???
20
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 20А КАКВО има пък да се образоваш???? То това и животните си го правят БЕЗ НИКАКВО ОБРАЗОВАНИЕ!!! Не-но-р-малник......децата не могат да четат, две и две не знаят колко е, те седнали дечурлига да "образоват" сексуално!!!!! Боже, Боже....какво доживяхме!!!Като ли човечеството, без сексуално "образование" не е доживяло вече незнам колко хиляди години!!! А и какво ти беше през 1980? Щастливи деца, истински игри и весели детски години!! А сега ра-звр-ат, чалгаджийство и неграмотност!
19
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хора, не сме 1980 г и децата имат достъп до информация за които ние като деца нямахме идея, че съществува. Не можем да реагираме както са реагирали нашите родители на времето и да оставим децата да се самообразоват от интернет и от всякакви непроверени сайтове.
18
3
 
5
 
! Отговори
аха преди 4 години
Нали имаше категории непълноллетни, пълнолетни. На основа на медицината. Която горе-долу определя кога е приемливо. А тук идва някой от *** фондациите на Сорос, взел едни пари и почват да бъркат в главите на децата. С любезното съдействие на държавата.Хайде държавата да си поеме функциите. Не плащаме данъци да идват чуждестранни сектанти и да съсипват психиката на децата ни. Ако някой министър и директор не може да си върши работата, да вземе да освободи мястото за друг.
17
1
 
5
 
! Отговори
за 17 преди 4 години
от улицата ще се образоват, от от такива като тебе родители не стават. Родителството не е само сексикефче, а си иска да си поемеш отговорност по възпитанието. Личи си, че си новата реколта безотговорни тикви, дето чакат все някой друг да им свърши работата.
16
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дааа и после ще се образоват от улицата, от порно сайтовете и от графитите в тоалетните. Умно!
15
1
 
8
 
! Отговори
ДДТ преди 4 години
Много "умно" решение,няма що. Сега Иванчо и Марийка от Перник направо превключват на порноканалите. Дали Министерството ще накаже шефа на Порнхуб?
14
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
като отидеш в 5 ч. да си вземеш детето от у-ще те допускат само до вратата и го извиква охраната, а го извежда до теб г-жата. какви са тези "фондации", които си влизат ей така и си "преподават " каквото им е на ум? то така и джихадисти ще им пуснат да ги обучават как се работи с оръжие. защо съществува МОН ? нашето образование разграден двор ли е ? няма ли регламент кой и какво да преподава ?
13
5
 
6
 
! Отговори
Хан Тервел преди 4 години
Перник се превърна в Содом!Божието наказание с водата явно не беше случайно.
12
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Директорката наказана, а от малцинствата пак ще забременяват на 12 и ще се женят на 13.
11
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шефката на РОУ Перник да си подаде оставката, а учители, директор и т. н. да бъдат преместени на други места, за да може децата да се успокоят и да заработят в изчистен училищен климат.Травмиращо би било да са всеки ден очи в очи със същите малформиращи ги т. нар. учителки и педагози. Развод с неправилните учители, така да се каже. Един необходим полезен ход.Случаят еъобще не е маломерен - чиста проба блудстване с малолетни.
10
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не се разбра с какво е наказват. Ще лежи в затвор ли? Ще и вземат колата ли? Ще и вземат парите за банички ли? Или просто нищо няма да се случи след 3 дни като забравим.Българина има многооооо кратка памет.
9
2
 
8
 
! Отговори
селянин преди 4 години
ке си умрем необразован
8
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Опа, още една калинка-малинка в Перник.