5000 български студенти отиват на бригада в САЩ

Посланик Херо Мустафа връчи визите на първите одобрени
Обновена: 14 фев 2020 20:17 | 14 фев 2020 15:02, Анисия Иванова
78
5000 български студенти отиват на бригада в САЩ
Снимка: БГНЕС

Американският посланик Херо Мустафа връчи визите на първите одобрени участници в тазгодишната Програма за работа и пътуване в САЩ (т.нар. „студентски бригади“).

Церемонията отбеляза началото на кампанията по тази програма. "Аз съм изключително развълнувана, че имам тази възможност да открия сезона на лятната програма за работа и пътуване в чужбина за тази година.

Това е една отлична възможност за студентите да посетят САЩ, да имат възможност да упражнят и усъвършенстват своите езикови учения на английски език, да опознаят културата на Америка и разбира се не на последно по значение място да припечелят малко допълнителни средства, които след това да използват по време на по-нататъшното си следване в България”, каза Херо Мустафа.

Тя припомни, че лятната програма за пътувания и работа в САЩ започна през 2000 година, като над 100 000 са студентите, които са имали възможнтост да пътуват до Америка досега. Тази година възможност да прелетят Океана ще имат още 5000 студенти.

Посланик Мустафа сподели, че откакто е в България, е имала възможност да се запознае с български студенти, които вече са пътували по програмата.

"За тях това е изключително важен опит, променя живота им така, както беше и с мен, тъй като аз когато следвах съм пътувала два пъти в Еквадор и в Йордания. Беше наистина много важен момент от живота ми, който оформи впечатленията ми за развитие по-нататък. Пожелавам същия успех на тези студенти, които ще пътуват по нашата програма и пожелавам наистина да се промени животът им", заяви посланикът и след това връчи визите на трима млади българи, съобщи БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
3
 
20
 
! Отговори
DVB преди 4 години
До АнонименБез да влизам в полемики ама не си прав. Не мога да говоря за всички оставащи но тези които познавам и не се върнаха бяха от доста бедни семейства, които с триста зора събраха пари да ги изпратят, заеми и т.н. И двамата межд другото вече си имат техни бизнеси и са доста ОК там.. Така че не може да се говори за 'колко си сдухан да идеш в САЩ' а по-скоро опит за спасение от бедността на ново място тъй като в БГ така или иначе си мизерстваха.. А и беше 2004 и трудно за EU емигриране
50
6
 
15
 
! Отговори
Пенсионер преди 4 години
Някой да закрие крадливите посреднически малоуумия Work and Travel и Интегралл и тн.ж Гешев да им прати НАП и ДАНС защото един лев не плащат данък , а изнесоха децата на българия за жълти стотинки.
49
4
 
15
 
! Отговори
ШибиРиби преди 4 години
Да вземе да унищожи посредническите фирми които прибират парите на децата в аванс и ги пращат да си избиват мастрафа.
48
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българите отиват в САЩ, руснаците идват в България
47
2
 
4
 
! Отговори
Ina преди 4 години
До В САЩ се бачкасъбудете се/wake up/
46
5
 
20
 
! Отговори
Имигрант1996 преди 4 години
Много по-лесно е да смениш държавата си, отколкото да смениш управлението и.
45
8
 
10
 
! Отговори
? преди 4 години
щото има милиони американци, които мият чинии в Америка, но българите там са само адвокати и мениджъри :)))))) интересно дали сам си вярваш на глупостите....
44
4
 
16
 
! Отговори
факт преди 4 години
с какво образование си изкарал 600 000 долара за 5 години, бе фантазьор:))))) ЧИСТИза 2019 средното заплащане в САЩ е около 53 000 долара годишно !! леко с филмите за 600-те бона
43
5
 
16
 
! Отговори
Настройка преди 4 години
Аз не познавам българин да мие чинии.Всички са някакви професии мениджъри ,паркират коли вечер по къпи дайнери момичетата управляват големи вериги за техника по малки хотели, работят по Уол Стрийт има Адвокати Зъболекарки лекари мед сестри и тн.Новодошлите отнякъде трябва да почнат.Като се закачиш някъде малко по малко израстваш.Нема срамна работа.Мил съм и чаши и чинии Барман. Бригадата е просто повод да влезнеш 6 месеца право дава да стоиш.Никой не те е вързал към бригадата тя е забавление.
42
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
бъдете патриоти , не мийте чинии в чужбина(има миялни машини ама това е друга тема) бачкайте на минимална за да може "работодателят" ви да си купи поредния "джиб" .
41
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Голем праз!
40
6
 
10
 
! Отговори
хахахахахахаха преди 4 години
много си направиха по няколко хиляди долара (не повече) но и много са се връщали капо!!тия глупости с рая в Америка ги приказвайте на комшиите си на маса след 3-тата ракия :))))
39
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За 5 години в САЩ ако не изкараш чисти в джоба поне едни 500 -600 000 долара (освен нормалните ти разходи) за нищо не ставаш в тази система там и по добре си се върни! ако някой мисли да отива в Америка да си развява ланеца и да бере шипки по добре да не тръгва. *** и пульо гледам смятат бригадата с 9$ за ниско заплащане.Вие колко изкарвате всички форумни мишки на час.
38
9
 
14
 
! Отговори
България над всичко преди 4 години
обикновения американец там не може и да сънува да "трупа пари", а работи като откачен за да се издържа и да има дом, но нашите фантазьори като останали по време на студентските бригади и като потекли едни реки от долари хахахахахахаха..още миете чинии и сънувате спането по пейките, а тук голям го вадите (ама мек).. смешни сте, хора
37
3
 
7
 
! Отговори
В САЩ се бачка. преди 4 години
Личи си че комунентата са протов бачкането, личи си и че акъла им стига до там какво да откраднат. Другари, роби сте в капиталистическа система, събодете си в Работническо дело ли очкавате публикикация
36
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От тях да се върнат най-много 500
35
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
успех бели слуги на англосаксонцичернимексиканции др
34
4
 
8
 
! Отговори
Solar Power преди 4 години
Каскет ! Задръж ги на летището ! Кой ще работи и ще плаща пенсията ни тук след време ?Измисли нещо там предателство алабала има неща в НПК-то....
33
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Херо Мустафа кат Бат Бойко тариката, по цял ден я търкалят в медиите...
32
9
 
9
 
! Отговори
До бач.бригадирка28 преди 4 години
Въпроса не е дали вашите си живеят като бели хора .Те в България всички без изкл.си живеят като бели хора.Въпроса е Ти,Теб някой брои ли те за човек изобщо в Америка. И ти живееш ли като бял човек в Америка така както живеят хората в България.Когато заживееш обади ми се !!!