#ОставамВкъщи: VIVACOM дарява 500 таблета за дистанционно обучение на МОН

С дарението компанията съдейства за онлайн обучението
Спонсорирано съдържание | Обновена: 18 мар 2020 12:09 | 18 мар 2020 12:08,
11
#ОставамВкъщи: VIVACOM дарява 500 таблета за дистанционно обучение на МОН

VIVACOM дарява 500 таблета за дистанционно обучение на Министерството на образованието и науката.

С дарението компанията ще съдейства за приобщаването на всички ученици и учители към дистанционно онлайн обучение, което извънредното положение наложи. Близо 2000 учители нямат техническа възможност да работят дистанционно, около 70 000 ученици не разполагат с устройства, а част от тях и с интернет, съобщи министърът на образованието Красимир Вълчев.

„В момент, в който цялото обществото е изправено пред сериозни предизвикателства, бизнесът е този, който трябва предприеме действия и да се намеси там, където има нужда от помощ. Заедно можем да осигурим  равен достъп на всички деца до дигитално образование.  Сега  се решава бъдещето. Достъпът до образование е висша ценност и право на всеки и  нито едно дете не трябва бъде лишено от него. VIVACOM ще продължи да си сътрудничи с Министерството на образованието“, каза главният изпълнителен директор на VIVACOM Атанас Добрев.

МОН е един от  партньорите на VIVACOM в инициативата „Образование 4.0“, която стартира през 2018 година с основна цел въвеждане на дигитално образование в училище. Като част от инициативата бяха популяризирани практики за използване на облачни платформи за обучение и споделяне на ресурси, правене на тестове и оценяването им онлайн и дистанционно, използване на електронен дневник, мултимедийни платформи за учебно съдържание като видео уроци и други предимства, които с технологиите могат да направят учебния процес по-ефективен и полезен.
 
Благодарение на напредъка на дигитализацията дори по време на извънредно положение учениците в страната могат да имат равен достъп до образование и информационни ресурси и да не отпадат от учебната система.  

Образование 4.0

Кампанията Образование 4.0 стартира през 2018 г. по инициатива на VIVACOM и вестник „24 часа“, в партньорство с Министерство на образованието и науката, Столична община и Регионално управление на образованието София-град. Инициативата привлече още редица съмишленици, които се включиха в нея, като Дигитална национална коалиция, платформата за видео уроци Уча.се, КАН академия, Асоциация „Родители“, Център за безопасен интернет и други. Образование 4.0 цели да подпомогне дигитализирането на българското средно образование и въвеждането на технологиите в учебния процес така, че той да стане по-ефективен и полезен за учениците, да им осигурява необходимите знания и умения за успешна реализация в живота и на пазара на труда.


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В една не толкова бяла на европейска държава на всяко дете в 4 клас му се дава таблет, напълно везплатно, и на него се качват голяма част от домашните.
9
0
 
0
 
! Отговори
9 преди 4 години
Виваком имах предвид
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жижаком да си оправят скоростта на нета първо.Не стига че, ми подават 3 пъти по малка скорост ами и прекъсва.
7
2
 
0
 
! Отговори
Баровеца-СФ преди 4 години
Не знам какви са тия таблети,но в къщи си държа 2 с по 1гигабайт рам като "паметници" ! За да може да работи добре в момента и да върши работа едно мобилно устроиство с Андройд трябва да има поне 2гигабайта рам ,поне 16гигабайта ром и Андройд от 7 нагоре!
6
4
 
2
 
! Отговори
Сливаком преди 4 години
Стари модели с надути цени, практически са непродаваеми, а да си правиш безплатната реклама при тези условия е меко казано наглост.
5
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бас държа, че До десет дни част от техниката дарена на децата, ще е по заложните къщи (ако работят), чи пара трябва, на соцял ни стигъ.
4
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само служителите работиме като волове
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре правят, че даряват нещо, с което да бъде подпомогнато обучението на деца.Но защо не коригират обявеното в интернет работно време на своите офиси? Хората отиват да платят в 9.00 ч. сутринта, за да избегнат висенето на опашка и виждат на вратата съобщение, че работното време е вече от 10.00 ч. И се подрежда опашка, а времето не е чак толкова топло сутрин между 9.00 и 10.00 ч.Питаш го докога ще е така, те отговарят, че вероятно ще е дълго време, но не знаят докога.
2
2
 
5
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Прави се с цел реклама ... 500 таблета е .. нищо...
1
2
 
4
 
! Отговори
x преди 4 години
браво