Онлайн обучението: Вече се преподава и нов материал

Директорът на 119 СУ Диян Стаматов по Bloomberg TV Bulgaria
26 мар 2020 12:44, Анисия Иванова
34
Онлайн обучението: Вече се преподава и нов материал
Снимка: БГНЕС

Дистанционната форма на обучение в страната продължава вече втора седмица. На много места тя протича изцяло онлайн, на други места има асинхронни елементи на обучението.

Освен това тя е и форма на взаимно доверие между родители, ученици и учители. Притесненията за нулева учебна година у нас са неоснователни, каза Диян Стаматов, директор на 119 СУ "Акад. Михаил Арнаудов", в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

"Не е необходимо ученикът да се контролира постоянно, а да бъдат зададени определени задачи и да се поставят срокове за изпълнението им", обясни той.

По думите му учителят вече е влязъл в техническата зона, зоната на комфорт на младото поколение.

"Няма страхове и притеснения за използване на компютри и различни образователни ресурси. Използва се широк набор от платформи", каза още Стаматов.

От разговора стана ясно, че до преди ден са се затвърждавали основните знания и са направени преговори. От два дни стартира постепенно преподаване на нов материал. Набляга се на български език, математика и предметите от природния цикъл.

Целият разговор вижте тук.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знам каква е координацията в МОН, но явно министъра не е запознат много какво се случва по училищата. При нас още от миналата седмица се предават нови уроци. Не знам за какъв преговор става въпрос? Децата и учителите се справят и вървим напред.
7
1
 
7
 
! Отговори
$идни преди 4 години
В Австралия за всеки ученик има осигурен лаптоп, над 90% от съдържанието е в електронен вариант, домашни работи и проекти също. Инвестират в образованието на бъдещето с дигитални технилогии, но у нас трябва да се лапата комисионии от учебници и компютърни кабинети, които сега са празни.
6
1
 
9
 
! Отговори
Дддд преди 4 години
Защо се мъчат децата с абстрактната математика и физика. Аз съм решавал сто задачи на седмица и пак нищо не разбирам каква е логиката им
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Диян Стаматов е заспала пуйка. Не може да говори на книжовен български език.
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва да се издават само онлайн PDF/Kindle формат учебници и помагала. Така ще се спестим доста ресурси в опазване на околната среда. С компютри, падове, таблети трябва да бъде съвременното обучение на нашите деца все пак сме в 21 век.
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво!Единствените, които реагираха адекватно в държавата ни, а не по милиционерски с пунктове за събиране на бележки и проверка на документи.КПП та трябва да има и то на повече места, даже и в градовете, по летища, входове на метро, гари, обществени учреждения и фабрики, но не по този начин, а да извършват препоръчаната дейност от СЗО.Измерване на температура, при показание над 37, бърз тест при положителен резултат обратно и под карантина, при отрицателен, пълна дезинфекция и да продължава напред.
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Онлайн трябва да продължи и за напред обучението на децата.
1
7
 
7
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
А чужди езици защо не учат? Те бяха единственото, което ми беше нужно в истинския живот.