250 лв. помощ за първолаци за новата учебна година

Парите ще се изплащат на два транша
27 мар 2020 19:53, Анисия Иванова
7
250 лв. помощ за първолаци за новата учебна година
Снимка: БГНЕС

250 лв. ще е еднократната помощ, която ще получат през следващата учебна година около 43 800 бедни деца. Това предвижда предложението на социалния министър Деница Сачева, което е публикувано за обществено обсъждане.

Помощта обаче е замразена за поредна година. Парите се дават при условие, че средномесечния доход на член от семейството за предходните 12 месеца е по-нисък от 450 лв. Тя се отпуска без доходен тест за деца с трайни увреждания.

Парите се изплащат на два транша. Половината се превежда веднага след одобрението на родителите. Останалата сума се плаща в началото на втория учебен срок. А парите ще се връщат, ако детето не ходи на училище, съоблщава "24 часа".

Ако детето има 5 неизвинени отсъствия за 1 месец, то тази сума се възстановява в пълен размер. При положение, че през първия срок детето е посещавало училище, но през втория срок то натрупа 5 неизвинени отсъствия в рамките на 1 месец, родителите са длъжни да върнат цялата сума - и за първия, и за втория срок. Освен това, семейните помощи за деца се прекратяват за срок от 1 година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Само, че преди 4 години
За всички е ясно, че учителите не пишат отсъствия на тези ученици, за да не се закриват паралелки и от страх от агресивни родители. Така, че много малко помощи се спират.
4
1
 
1
 
! Отговори
Бегемама преди 4 години
Аз на мойто уникаааааааааааално детенце само за тениска на Гучи дадох толкова. Е не е първолак. Абитуриент ще го правим сега. Много си го обичкам. Сладуран е голям!!!!
3
0
 
7
 
! Отговори
ГЕРБ.Б.Б преди 4 години
Няма да има учебна година
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че то ще има ли първолаци тази година? още 2-3 седмици карантина и ще трябва да плащаме на учителите в натура.
1
1
 
9
 
! Отговори
Тиква преди 4 години
Само за ромите, роми помощ, все пак електорат на Тиква.