Коронавирусът: Ще отложи ли и абирутиентските балове?

Експерти смятат, че дори зрелостните изпити може да са отменени
27 мар 2020 07:50, Петя Славова
25

Удължават дистанционното обучение на учениците до 12 април заради извънредното положение. Според експерти е възможно да бъдат отменени и абитуриентските балове, както и зрелостните изпити.

Близо 95% от българските ученици в момента учат по дистанционен начин, показват данни на Министерството на образованието. Така те се подготвят и за предстоящите матури.

Още по темата

Според директора на 51-во СОУ "Елисавета Багряна" Асен Александров в момента учениците отделят доста повече време за учене и нямат време да се шляят по улиците, така че ще се представят по-добре от миналогодишните.

Подготовката за матурите изисква повече самостоятелна работа, а преподаването на учебната програма върви онлайн върви по план до момента, съобщава Bulgaria ON AIR .

Някои родители обаче се притесняват по какъв начин изолацията вкъщи ще се отрази на резултатите в училище.

Дистанционното обучение ще продължи до 12 април заради извънредното положение. А дали датите за матурите ще бъдат отложени, предстои да разберем.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
14
 
! Отговори
ех преди 4 години
Светът се тресе , хора умират като мухи, икономиката е в колапс ,а те седнали за абитюренските балове да се притесняват...Да ви имам проблемите
21
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
........ след връчването на дипломите веселбата продължила в най-голямата сладкарница на градчето, която предварително била ангажирана за случая.Абитуриентите вече били издокарани като моми и ергени в празнични тоалети - който какъвто е можел да си позволи. На това празненство, което продължило до мръкване, присъствали и учителите. Прибрали се у дома сравнително рано вечерта. Поне там е било така тогава.
20
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Празненства по случай завършването на средно образование е имало винаги.Интересни неща може да научите по тези въпроси, ако разгледате периодичния печат отпреди 1945 г., включително и регионалните издания, не само централните. Също и от разказите на най-възрастните хора.В София баловете са били във Военния клуб и принц Кирил винаги е присъствал.От дядо си пък знам, че през 1936 г. в неговия град, който е имал десетина хиляди човека население, след връчването на дипломите веселбата била ......
19
2
 
12
 
! Отговори
Светулка преди 4 години
Край на баловете,на блясъкът в очите,дивашките викове и пиянските изцепки.Уви,суровата реалност има съвсем други критерии и ще направи и млади и стари сериозни и отговорни за много кратък период.Идват съвсем други времена и от промяната на съзнанието зависи бъдещето на човечеството.
18
2
 
15
 
! Отговори
B преди 4 години
Каква трагедия ще е липсата му в живота на по-голяма част от българите. Сега няма да има за какво да ги теглят тези кредити, да ги обличат като скъпо платени пр..тки които крещят като прасета пред заколение по улиците. Чудесно решение ще бъде да се отмени и за напред даже цялата тая ***. Нищо няма да се случи, ако това чудо бъде премахнато ,е да, няма да дойдат роднините да се наядат и напият ,ама нищо.
17
2
 
14
 
! Отговори
В най-тежките години преди 4 години
след 1990 на някои балове присъстваха абитуриентки с черни полички, каквито вероятно са носили докато ходят на училище и черни тениски, които после ще си носят с дънките. Цялата им украса се изчерпваше с по някое сребърно медальонче, каквито по времето на соца струваха по 3-5 лв и вероятно ги имаха от майките си.И въпреки всичко бяха весели и си изкараха добре абитуриентския бал.Така че не корете децата. Те ще похарчат онова, което ще им дадете вие и ще проявят разбиране, ако имате малко пари.
16
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бал хлапетата са заслужили. Винаги е имало празненство след завършване на гимназията, дори и в периодите, когато държавата е във война.Друг е въпросът дали трябва да са в края на май, ако епидемията още не е затихнала.Дали ще е панаир на суетата, това всяко семейство ще си реши. Всеки сам преценява какви финанси може да отдели.
15
2
 
9
 
! Отговори
До 11, 12 преди 4 години
Синът ти е такъв, какъвто си го възпитал ти.Ако е пилеел без да мисли първите парички, които е спечелил, това не е беда. Направил си е изводите колко трябва да се блъска за сума, която не е кой знае колко голяма.Няма лошо в това, че му втълпяваш, че ако не продължи да учи, трябва веднага да започне работа, за да се издържа.Но не си прав да го караш да се чувства виновен за нещо. Досега по закон си бил длъжен да го издържаш и ако ти се струва разглезен, ти си виновният, а не той.
14
4
 
6
 
! Отговори
До 11 преди 4 години
До и ..?Синът ти от твой предишен брак ли е?
13
1
 
3
 
! Отговори
Жеко преди 4 години
Това в момента ни е най големия проблем .Народното събрание ще има извънредно събиране .Какво ли ще каже Бат Бойко? Корнелия пак ще натрупа дивиденти . А какво ще правим ние с цървулите???
12
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наистина ли някой се вълнува от този панаир на суетата - абитуриентските балова?Гледайте си здравето и още повече - голямата необратима икономическа криза, която се задава у нас. Пардон, не се задава, тя се е настанила и скоро ще се запомнайт с нея и тези, които са за яки мерки с месеци.
11
5
 
15
 
! Отговори
по темата преди 4 години
Миналата 2019 година осигурих на синковеца работа, като надника беше по 30-40 лева на ден за 8 часа работа.В крайна сметка от 5 дни в седмицата той ходеше по 2-3 дни; било му трудно, ама той не издържал ..!Като вземе парите, още първата вечер те заминаваха по дяволите; хапка, пийка, пушене на наргеле и мацонки .., но нищо духовно ..!Е, и за да му давам пари за бал? Тази няма да стане!Ще му дам 20-30 лева да купи букети за даскалите които са го понасяли тези години; моето решение е окончателн
10
11
 
10
 
! Отговори
и ..? преди 4 години
Казах на моят син който сега е в 10-ти клас, че ако иска да има бал, то трябва да си събира пари!Аз пари за бал не давам, но и нещо повече ..!След като завърши 12-ти клас, ако не влезе на учи по-натътък, то ще трябва да излезе на квартира. Аз нямам никакви задължения да го спонсорирам в този живот. Ако иска да мве гледа, нямам нищо напротив да му дам няколко снимки, било и цветни и да ми се радва!Кой и кога измисли тези балове? Това е едно харчене на пари. Да дам 1000 или 2000 лева на сина .
9
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 5 Анонимен.....Няма нужда да се отменят баловете.Хората са се гласили за тях в продължение на месеци.....Ходили са вече на задължителна мозъчна ампутация!
8
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 7Всички от класа ми искаме да има бал.
7
2
 
24
 
! Отговори
Колю преди 4 години
Олимпиадата е два месеца по-късно от баловете и я отложиха.
6
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каква драма, ако няма бал, ще го отпразнуват със закъснение от няколко месеца или година и готово. Искаше ми се да бъда по рязък в коментара, но все пак да влезем в обувките и на младежите, те още не осъзнават, че не около техния бал, а окоро короната се върти света.
5
2
 
18
 
! Отговори
абтуриент преди 4 години
Аааа нЬе, ша бройм: Идна КОРОНА, двйе КОРОНИ...............дванайси КОРОНИ...............йееееееееее,ууууууууу.........................
4
37
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма нужда да се отменят баловете.Хората са се гласили за тях в продължение на месеци
3
2
 
26
 
! Отговори
т'ва е! преди 4 години
Всеки с дерта си! Един гледа сватба, друг - брадва!