Дистанционното обучение се хареса на родителите

Повишило доверието между тях и преподавателите
8 апр 2020 15:02, Петя Славова
28
Дистанционното обучение се хареса на родителите
Снимка: pexels.com

Родителите имаха възможност да участват в анкета, в която да споделят впечатленията си от дистанционното обучение на техните деца през март.

"Ние наистина не сме очаквали, че за по-малко от 3 дни събрахме 2145 мнения на родители, което наистина беше впечатляващо за бързината, с която тя се разпространи и за споделеното", каза пред БНР психологът Яна Алексиева от Асоциация "Родители", по чиято инциатива бе направена анкетата.

Още по темата

Дистанционното обучение е бърз скок, който се наложи да направи образователната система.

"Все пак това, което виждаме и през анкетата е, че доверието и комуникацията между училището и родителите най-накрая се повиши, което пък води до изводите, нещо, което ние говорим от години, е изключително важно да има такава комуникация и общуване между родители и учители. За нас това е ключовият извод, тъй като виждаме повишен процент на доверие", допълни психологът.

15% от родителите казват, че са разочаровани от това, което виждат по време на онлайн обучението, сочи анкетата.

42% от родителите отчитат, че има намаляване на риска от насилие и тормоз в училище. Има и родители, които са притеснени от това, че децата прекарват доста часове пред компютъра

"Ако виждат намален процент в това, че няма насилие и тормоз, голям процент родители - над 60% от родителите казват, че ги притеснява прекаленото стоене пред компютър", подчерта Яна Алексиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
9
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки човек, когото познавам и е попълнил въпросната анкета, не е доволен от ДО, обаче тук е като преди 89-та година - пише се само това, което е спуснато по поръчение. На подобни новини и статистики населението отдавна вече не вярва.
6
11
 
13
 
! Отговори
Елемаг преди 4 години
Родителя жули малкото останала ракия и се хвали"О ,моя учи отатъка.я Славито колко умни неща вика"Малкия в стаята сваля порно,а дъщеря му качва и той си мисли,че дистанционното обучение преминава добре...Пълна порнография е тва дистанционно.*** вие си знаете,че отглеждате загубеняци....Колкото и да давате минуси :)
5
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не навсякъде е така . Имам впечатления и в много държави е на доста по ниско ниво от нашето ниво. Децата там рядко имат жива връзка и е повече електронно - безличностно или просто не толкова ефективно. Нека Благодарим на Нашите Учители и на всички които помагат да се подържа това ниво. Толкова е приятно, когато сравняваш и въпреки цялата ни критичност към родното, виждаш , че то е с пъти по-добро!!!!
4
22
 
12
 
! Отговори
Елемаг преди 4 години
И на децата също.Изперкалата даскалица си декламира, ако въобще има лаптоп.Децата изключват звука и си отварят прозореца с pornuh или клипчета за fortnite.Или направо пускат играта.Оная си пее урока,доказва,взима си заплатата.В министерството отчитат работа и после Росен от Буковлък казва на Бойко в очите "образованието е НУЛА" и кой ти гледа и слуша!!!
3
6
 
14
 
! Отговори
доктор Буда преди 4 години
Аз го измислих и дистанционното и обучението. Лично аз съм им пуснал интернет на децата да имат да се обучават. И на кметовете съм разпоредил, който няма дистанционно и дистанционни раздават. Да знаете , че при нас дистанционни има, и т. хартия ще има, лично съм я носил по магазините сутринта. И на кметовете раздадох и съм предупредил, да няма после като при тях 52г. когато нито т. хартия имаше, нито дистанционни!
2
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Даа, днес ми се обади госпожата и ми довери, че имало няколко стари домашни, които не сме й изпратили, ама не знае тойчо кои - ей сега влизам във фейса да огледам всички поръчки от началото на месеца, да ги сравня с фърчащите листи, дето съм ги снимала и като установя липсите, ще й ги пратя своевременно.
1
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
да се благодарят на микрософт както казват някои и тем подобните за приложенията и облаците, че осигуриха технически това да се случи...евалата!