Лаптоп, телефон, слушалки. Училището вкъщи, а кой следи дали си в час?

Дали ще е успешна учебната година – ще видим!
18
Лаптоп, телефон, слушалки. Училището вкъщи, а кой следи дали си в час?
Снимка: Pixabay

Училището вече е вкъщи. И така ще продължи поне до 13 май, а може дори и по-дълго.

Как се справят децата ни, ще успеят ли да научат всичко, което е предвидено в програмата им за тази учебна година, ще покажат ли добри резултати накрая?

Още по темата
Въпроси без отговор. Засега е много трудно да се прогнозира дали учебната година ще е успешна.

Особено сложна е ситуацията на учениците, които ще държат матури в края на учебната година.

Просветният министър Кирил Вълчев няколко пъти увери, че няма причина матурите да бъдат отлагани, а само да бъдат преместени на други дати. Университетите същи били готови да изместят във времето приема на новите студенти.

За седмокласниците обаче неща не стоят по този начин. Гимназиите ще приемат както е по план. За никого не е тайна, че масово тези деца не разчитат само на училището, но ходят и на допълнителни уроци или курсове.

Но както и дружите учители, някои от тези школи успяха да преминат бързо на онлайн обучение. Други обаче не. Така че тепърва ще наваксват. Как ще стане това още не е ясно.

В крайна сметка стресът в извънредната ситуацията като че ли падна върху учителите, а не върху учениците. Те са родени в епохата на интернет и за тях виртуалната класна стая не е нещо ново.

Трябват им само лаптоп,  телефон и слушалки.

"Много е лесно. Учителите вече се справят много добре. Дават домашни дори и по музика, а по физическо правим тестове", казва седмокласничката Евгения. Тя учи в столичното 119 СУ "Михаил Арнаудов".

Липсват й приятелите в училище, смехът и шегите. Но си стои вкъщи като всички останали.

Признава обаче, че някои от съучениците й не присъстват в часовете. Отсъствия обаче не се пишат.

Как ще наваксат с материали не е ясно. А какви резултатите ще покажат на матурата?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Просветният министър Кирил Вълчев..."Ех, Камелия, да се беше осведомила, че е Красимир!
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И кой ще ме задължи аз в къщи да имам интернет и отделен компютър/лаптоп за детето? А когато са 2, 3, 4? В различни класове. Какво правим? Отговор не очаквам!
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чудничко е ..Само после ще трябва ли да се пишат тези теми в хартиените дневници???
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
..."само лаптоп, телефон и слущалки", а ако нямаш?!Но дори и да ги имаш, но нямаш някакъв вид интернет, какво правиш?Не чух никой от управляващите да каже какво става, ако нямаш достъп до интернет...
9
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Глупости децата са облекчен режим тоест имат по 3-4 часа на ден .Нямат ваканция . Но и до сега имаха по толкова но изкарваха до вечерта на таблетките. Ужас просто а ние сме едва 3 клас. Ваканцията е мираж
8
5
 
19
 
! Отговори
НОМЕР2 преди 4 години
От днес пролетна ваканция! Никой не се съобразява с Лалугера, спуснат за министър! Просто не си отваряйте компютрите, смартфоните, лаптопите за училище! Радвайте се на Великденската ваканция!
7
2
 
42
 
! Отговори
Тито преди 4 години
Хайде да се спре вече с истерията по матури, външно оценяване и кандидат студентска кампания. И на родители и на деца им е ясно, че където и да подадат документи и с двойки ще ги приемат. До вчера майки виеха като сирени за премахване на външното оценяване.
6
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Що трябва някой да следи бе? Ако искаш бъди в час..
5
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредната пораженческа стастия, край какво ще правим всички ще умрем. само създавате излишен страх и притеснения на умениците и родителите им. Дано прокуратурата се самосезира и да ви повдигне обвинение скапани паникьори.
4
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След 15.05.трябва първо да върнат 7-ми и 12-ти клас в у-ще и постепенно и останалите.Той вирусът няма как да изчезне, ами отсега да се мисли как да се пренареждат класните стаи,за по-голяма дистанция м/у учениците.
3
6
 
22
 
! Отговори
Барселона преди 4 години
Италия взе решение всички ученици минават в по горен клас предвид пандемията.Въпросът е решен.Може и при нас да стане така,компромис винаги може да се направи...
2
12
 
22
 
! Отговори
българин преди 4 години
Няма какво да шикалкавим! Закъсаха го яко учениците с материала!
1
21
 
22
 
! Отговори
Елемаг преди 4 години
Никой не седи.Изключват звука на даскала и си пускат "Fotnite"или тубата или ***-хъба.И хайде моля ви се,някоя амбициозна софийска майка (ама родом от провинцията) да не ми обяснява:Ама моето дете си учеше и пишеш домашните,дето им ги даде учителката!!!Знаем се как е в държавата...