Училищата ще поемат интернета на социално слабите ученици

Дистанционното обучение - сред най-успешните ходове в образованието ни
Обновена: 15 апр 2020 21:57 | 15 апр 2020 21:57, Красимир Ангелов
21

Училищата ще плащат за интернет на социално слабите ученици, реши Министерският съвет.

"Toва се отнася най-вече за учениците, които имат затруднения и имат такава необходимост. Със сигурност дистанционното обучение е един от най-успешните ходове в образователната ни система. Тя обхваща около 85% от учениците", каза за "Денят ON AIR" директорът на 119-о СУ "Aкад. Михаил Арнаудов“ Диян Стаматов.

Той е на мнение, че доброто функциониране на онлайн обучението е в резултат на силния ентусиазъм на учителите, добрата организация на директорите и помощта на родителите.

Още по темата
"Силно се надявам да не стигаме до ситуация да завършват онлайн. Дистанционното обучение върви в много добър ход - вървят изпитвания, но въпреки всичко дистанционната форма няма как да замени реално присъствената форма на учениците", подчерта Диян Стаматов в ефира на Bulgaria ON AIR.

На 70% вече била готова и организацията по провеждането на държавните зрелостни изпити и националното външно оценяване.

"Още по-голям образователен експеримент ще е, ако има удължаване на това положение. В момента има бюджетни средства, които са планирани. Tе са предназначени за труда на учителите и там, където се провежда дистанционна форма с максимална отдаденост, е разумно този бюджет да се използва сега", смята Стаматов.

Стартира и кампания всички ученици от 1 до 4 клас да получават плодове и мляко по домовете си. "Добре би било те да стигнат до всички ученици. Организационната висота на всеки директор е много важна", отбеляза Диян Стаматов.

Започнала е и инициатива за топъл обяд за деца в неравностойно положение, в която вече са се включили немалък брой училища в София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
1
 
! Отговори
Даскалица преди 4 години
Диянчо се вживява като "Велик" директор, а е един *** само акъл раздава . Този ерген учи родители как да си възпитават децата .Ходи от град на град и акъл на директорите дава. Плътно е до баба Янчи Такева, тя го издига в небесата. Къде са ГЕРБ, Фандъкова?
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
това е смехотворно...каква е тази организация,че да се носи на всеки ученик вкъщи плод и мляко ,а и тези учители се самохвалебстват...само и само да не излезе,че получават заплати без да работят...а какво да кажат пенсионираните учители с по 200-300 лв. пенсия...
15
1
 
5
 
! Отговори
Мутко преди 4 години
Чакам даскалята сутрин да носят плодове на чаветата, а на обяд- нещо вкусно и топло....ако ми купуват и ракия, няма да излизам и ще спазвам карантината!
14
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е лудо ненормално! Училището кога стана социална институция? Какво означава да му се вменяват задълженията да разнася плодове и храна по домовете?Какво ще правят социалните служби, а Агенцията за закрила на детето?Ало, даскалите, спите ли?
13
2
 
7
 
! Отговори
До 13 преди 4 години
Български знаеш ли? Ти ли плащаш данъци? Да не се окаже, че сега си от онези безработните, които са били осигурявани на минималната? Защото като си осигуряван на минималната нямаш право на мнение.
12
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен13Пиши на Кирилица!
11
1
 
4
 
! Отговори
Гай Юлий Цезар преди 4 години
Права е Диана Стаматова!
10
2
 
10
 
! Отговори
Да преди 4 години
T.e. учителите да плащат за интернет? Ами да сложим лекарите да плащат за тестовете на пациентите... Ако има осигурен бюджет от държавата - добре, ама ако няма? Да вземат и да осигурят лаптоп/iPad?
9
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Демек на ромеите стига сте ги галили тия бре напълниха училищата с тях имам позната учителка задължават ни казва да им пишем тройки само да идват на училище то като му платиш Интернет и му пишеш тройка и ги карат безплатно с автобуси и закуски то свиква само да взема и нищо да не дава
8
1
 
5
 
! Отговори
Неа преди 4 години
Не знам какъв е но освен сладки приказки друго от него не съм видяла
7
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А НЕ ИСКА ЛИ УЧИЛИЩАТА ДА ОТПУСКАТ КРЕДИТИ НА СОЦИАЛНО СЛАБИ РОДИТЕЛИ??????
6
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боже и този е общински съветник от ГЕРБ хахаха
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДРУГАРЯ СТАМАТОВ ИЗГЛЕЖДА ЧАВКА МУ Е ИЗПИЛА АКЪЛА, ЯВНО СЕ Е ВЖИВЯЛ В РОЛЯТА НА ШЕФ И ЗАБРАВЯ ЧЕ УЧИЛИЩАТА НЕ СА ТЪРГОВСКИ ДРУЖЕСТВА, ПРОКУРАТУРАТА ДА РАЗСЛЕДВА КАКВИ ГИ ВЪРШИ В УЧИЛИЩЕТО НА КОЕТО Е ДИРЕКТОР.
4
1
 
10
 
! Отговори
Неа преди 4 години
Ще вземат от заплатите на учителите . Забрали сте да го напишете
3
1
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Мога само да се смея на глупостите на този човек. Той не е учител, а за директор не става изобщо.
2
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Другаря Стаматов е жив пример че от комунист нищо не става.
1
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СТИГА РЕКЛАМИРАХТЕ ТОЗИ КОМУНИСТИЧЕСКИ ПРИМИТИВ. ИСКАШЕ ДА НАКАЗВА РОДИТЕЛИТЕ И ДЕЦАТА С ПРИНУДИТЕЛЕН ТРУД ЗАРАДИ СЛАБИ ОЦЕНКИ.