Започва онлайн кампанията за кандидатстване в 1 клас в София

От днес до 21 май ще може да се подават заявления по електронен път
Обновена: 21 апр 2020 07:24 | 21 апр 2020 07:24, Ния Христова
2
Започва онлайн кампанията за кандидатстване в 1 клас в София
Снимка: БГНЕС
Днес започва кампанията за кандидатстване в първи клас в София, съобщи БНР. Кампанията тази година ще протече изцяло онлайн. Родителите ще могат да подават заявления в съответните училища по електронен път от днес до 21 май. Всички документи по гражданско състояние, необходими за кандидатстването, ще бъдат осигурявани изцяло по служебен път от районните администрации.
 
Заявленията ще могат да се изтеглят и изпратят на електронната поща на съответното училище. Всеки родител трябва да получи входящ номер, след като е подал документите на имейл. 
 
Оседналостта ще е водещ принцип при прием. Остават в сила прилежащите райони на училищата, които дават най-много точки при кандидатстване, обясни началникът на регионалното управление на образованието Ваня Кастрева:
 
"Няма никакво значение в кой момент ще бъде подадено заявлението. То няма отношение към класирането. Важни са броят на точките, които са регламентирани в системата за прием на Столична община". 
 
Поради извънредното положение няма да е необходимо родителите да посещават общинската администрация за заявяване и получаване на документи. Това ще стане по служебен път. 
 
В рубриката "Образование" на сайта на Столична община е публикувана цялата информация за кампанията, заявление за кандидатстване, както и списък за учебните заведения. 
 
Документи се подават до 21 май, а първото класиране ще се извърши на 1 юни. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Уседналост е, разбира се.
1
1
 
0
 
! Отговори
Първи клас?!? преди 3 години
Не е ли Уседналост, не оседланост.Етимологията на думата предполага представката У, защото най-често се сяда на нещо, което започва с У, а не с О.