Синдикат застана зад дистанционната форма в училище

Такова било становището на 20 хил. участници в допитване
25
Синдикат застана зад дистанционната форма в училище
Снимка: flickr

Синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа" е категоричен, че всички образователни институции могат и трябва да завършат учебната година в режим на дистанционно обучение.

Още по темата
Позицията е изготвена въз основа на анкета с близо 20 000 участници и при проучване на мнението и становищата на стотиците регионални и общински структури на организацията, посочват от синдиката.

Учителите в "Подкрепа" и нашите симпатизанти смятат, че 12 клас могат и е разумно да завършат учебната година, без да влизат в училищата, като само при повеждането на матурите да присъстват физически. Учебният материал за годината ще бъде взет до 13 май, което обезсмисля тяхното връщане в клас, заявяват от синдиката.

Забраната за писане на отсъствия се визира като основен пропуск в организирането на дистанционното обучение, като учители и директори предлагат да започнат да се пишат отсъствия за по-добра активност и мотивация на учениците.

Много от колегите вероятно ще откажат да са квестори, тъй като са в рисковата група 55+.и предпочитат да бъдат предпазливи. Това ще бъде проблем за образователните институции, се посочва още в писмото.

Спирането на транспортните връзки между малките населени места е пречка за всяко физическо присъствие на учители и ученици в образователни институции.

Същото е становището и на учители и директори, относно възстановяване на редовен учебен процес в 7 клас, като всички анкетирани са убедени, че този клас може да завърши в дистанционен режим.

Сред причините се посочват още проблеми с осигуряването на дистанция в клас.

Възстановеното на работа в детските градини също е определено като нецелесъобразно от организациите на учители и анкетирани.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дистанционното обучение е пълна измама. Отбиване на номера за получаване на пари. Обучението е практика, упражнения, трупане на опит в овладяване на теорията. Тези неща се получават само с лично присъствие. Не може с анкета повлияна от страх от хипотетична зараза на група хора да унищожаваш цялата образователна система. Ако искате направете национален референдум за да видим колко струва вашата анкета.
23
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И понеже тези над 55 ще откажат да са квестори - кво правим? Излизат младите на първа линия, които получават в пъти по-малко от тези 55+. Има училища, в които повече от половината учители са пенсионери. И не защото няма кандидати за учителските места, а защото са с протекции. Тези хора получават заплати над 1300 лева и пенсии 500-800 лева или над 2000 лева месечен доход, най-вече в селски училища. Така едни получават пенсии и заплати от бюджета, а други теглят кредити за оцеляване. Морално?
22
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Другите държави вече са го решили- Румъния, Италия,Франция затвориха училища и университети до септември 2020. В бг още се чудят, допълнително стресират и без това изстрадалия народ.
21
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това или се е превърнало в темата на хипохондриците...или пишат ученици (учители), на които както всички знаем безкрайната ваканция им дойде супер и не искат да свършва. Нека да не се правим на ударени, децата по цял ден са по пътищата и това (дори не е и подобие) на образование не ги мотивира да вършат каквото и да е. Дали от клас има 2-3 на които родителите са луди калинки и им стоят нонстоп на главата, които гледат тия занятия. За изпитване или контролни да не говорим - няма такова нещо.
20
6
 
13
 
! Отговори
Ей!?! преди 3 години
Ще откажете от професията и малкото останали читави учители, с тези ваши плюеници срещу тях. Да има как да ги обвините и за коронавируса, ще е добре, ама май няма как. Когато свърши всичко и наесен децата ви са посрещани само от лелки с бели коси, ще се чудите защо никой не иска да става даскал.Сполай ви!
19
1
 
6
 
! Отговори
НЕАНОНИМЕН АЛК. преди 3 години
Срамота!Ние, от клуба на неанонимнте алк/охолици, ще съдиме България в Страсбург ЗА ДИСКРИМИНАЦИЯ! Не може малките гадинчета да ходят на училище, а ние, с Киро Механата и Гошо Кръчмата, да не може да се събереме, и да се нап/иеме като хората!ОСТАВКА!
18
5
 
12
 
! Отговори
отпушвате бутилката преди 3 години
На учените глави не им ли е ясно, че в момента учениците се нуждаят от дистанционна форма на обучение? Иначе заразата ще плъзне от 7 и 12 клас на Братята и сестрите на учениците- Тогава какво от това, че хлапетата си стоят в къщи, след като батковците и каките донесат зараза?
17
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви министри ? Като дядовците и бабите си след 09.09.1944г - неграмотници се учат да управляват народа си видя се до къде стигнаха нещата поне от гледна точка на здравия разум да бяха оставили учени хора ,от "омразната" им буржоазия ,ама все като нея се натискаха да живеят - изгониха хората от родните им домове ,че да се настанят там ,както са направили в Австрия , Чехия , Унгария да бяха оставили от кадърните да направляват съдбините и от тях поне да се учат..сега ще ми пишат за Буров
16
6
 
19
 
! Отговори
Олигофрен преди 3 години
Очевидно е ,че тази година е тотал щета . Такава си я направихме ...Първа грипна (копи пейст по датите от миналата година) ,после втора ...В очакване на третата ,което си дойде ... Видно е,че виртуалното обучение е пълен смях и е абсолютно неефективно ( голема част от децата не "влизат" в час или "влизат ,в който си поискат), други нямат устройства за връзка (или поне така казват)...Едно голямо претупване ,за да се каже ,че всичко е свършило...за статистиката...Като всичко останало е държавата..
15
14
 
8
 
! Отговори
училището издиша преди 3 години
Истината е, че учителите не се спхравят с дистанционната форма на обучение и затова препират за 7 и 12 клас да ходят на училище. Децата са в къщи и даскалът не може да ги накара да учат. Не умее да ги мотивира. По сйъщата причина и през останалото вриеме, когато нямаше вирус, на самостоятелнатаи на дистанционната форма на обучение се гледаше като на нещо несериозно.
14
3
 
19
 
! Отговори
Майя преди 3 години
Господа Министри слушайте си народа,защото нашите деца и учители не са Ви ОПИТНИ ЗАЙЧЕТА.Откога от Министри Станахте Доктори.Досега децата ни да пазят нашите родители ,а сега давайте да ходят на училище.Изведнъж не ви интересуват децата ни нито учителите които са и баби и родители.Четете какво Ви пише Народа Ни ,а не си играйте с най-милото на всеки Българин Да е Родител или с нашите възрастни родители.Аз съм родител на седмокласник и няма да пусна детето си на училище като повечето Родители .
13
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А какво ще стане ако изпитът не е масов, т. н. без НВО, а се осъществи като изпит за няколкото "елитни" училища, в които напливът е огромен? За 12 клас дори е по-лесно. Има си практика с дипломите и оценките от матурите, а вече и с онлайн изпитите, по скайп например вече се проведе кандидатстудентски изпит.Стига с тия изпити по време на чума.
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Децата , без дистанционно има причини - медиатори , платени , сами искаха да са такива , трябваше да са връзката между учител и деца ,които нямат възможност да работят дистанционно ..трябваше да се отбелязва кои ученици пренебрегват дистанционното - без ДЗИ ,да са били по- отговорни към създалия се проблем ,сега другите да им решават нещата ,щото те не се интересуват ,че има вирус- решава се проблема с дистанцията, е няма да има висок% явили се сега се втурнали из махалите с мегафони ????
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре ще е и от Септември койте иска да може да си учи детето дистанционно и да е добре регламентирано това а не както сега "Един директор реши..."
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 6Инаккви конкретни доказателства имал, за да подкрепиш твърдението си?
9
4
 
20
 
! Отговори
една студентка преди 3 години
В моя университет в момента караме онлайн лекции. Постоянно има проблеми. Я ти спре wifi, та цялата връзка се загуби, я нещо друго... Това е приемливо за една извънредна ситуация, но в никакъв случай не бива да измества нормалното ходене в училище/университет.
8
2
 
17
 
! Отговори
Мунчо преди 3 години
А защо ИЗОБЩО тази година трябва да има матури и изпит след 7 клас????
7
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Калифорния подготвят следващата учебна година онлайн. Всички изпити са отпаднали с изключение на АР тестовете, които са вход за ВУЗ.
6
20
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По интернет не е никакво обучение. Нищо не научават нито учениците, нито студентите. Ама на преподавателите така им хареса - да не ходят на работа, да получават заплати и да пускат някакви упражнения он лайн. Как ще искат да се връщат на работа? Да не са луди. За учениците е ясно. Ще завършат с нереални оценки и без изпити. И за тях идеално. Не коронавируса винаги стои зад някаква мотивация. Просто се използва като причина за всичко.
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Решение имаше , в нормалните страни се реши,но тук бюрокрацията- ком тип , с пълна сила, да има закон за ДЗИ и 7кл ,но в парламента вместо да си мерят п..ките,, знаеше се ,че да 14май няма реални занятия ,трябваше да седнат и да оформят нови наредби , допълнения към закона и 12 и 7 да се оформят с оценките от уч.материал до март,както преди матурите ..ученикът не го интересува дистанционното ,щото си гледа рахътлъка -без оценка ,другите деца как успяваха да учат по този начин,по-горе продължавам