Зрелостниците и седмокласниците ще имат време за изпитите

Електронното обучение е било единствен вариант, заяви Таня Михайлова
4 май 2020 09:12, Петя Славова
9
Зрелостниците и седмокласниците ще имат време за изпитите
Снимка: БГНЕС

Електронното обучение беше единственият вариант, който ни позволи да имаме в тези условия нормална учебна година. Това заяви пред БНТ Таня Михайлова, зам.-министър на образованието и науката.

"Проведохме срещи с различни групи, за да намерим заедно най-доброто балансирано решение как да приключи учебната година. Засега се надяваме, че матурите ще бъдат в началото на юни, а изпитите след 7 клас - в средата на юни. Конкретните дати ще бъдат обявени тази седмица.", обясни Таня Михайлова.

Тя увери и зрелостниците, и седмокласниците, че ще имат достатъчно време да се подготвят за изпитите.

Директорите също ще имат достатъчно време, за да изработят своя график на организация, допълни зам.-министърът на образованието.

Михайлова коментира и как ще протече кампанията за желаещите да кандидатстват в университети в чужбина.

"Голяма част от университетите в чужбина отлагат кампаниите си, така че зрелостниците със сигурност ще могат да кандидатстват. Просто всичко ще бъде с едно забавяне във времето в рамките на допустимото", обясни още Михайлова.

Зам-министърът заяви, че учителите ще имат възможност да оформят по нормален начин крайните годишни оценки на учениците.

По думите й, засега началото на следващата учебна година остава за септември, без да се прехвърля учебен материал от предишната година.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Бизнесмен преди 3 години
До dddТака е- ние, бизнесмените нямаме нужда от знаещи и мислещи хора. Ние имаме нужда от ПЕРСОНАЛ!
8
2
 
5
 
! Отговори
ddd преди 3 години
По цял ден повтарям на детето, че ако не знае косинус, синус и логаритъм няма да успее в живота и ще е пълен неудачник, понеже като почне работа ако не знае косинуса няма да успее да се справи изобщо, понеже на интервю за работа ако не знаеш косинус нямаш шанс. Затова решава задачи денонощно всеки ден и всеки час без спирка.
7
3
 
5
 
! Отговори
уф преди 3 години
на някои тук пак учителите са им криви.... НИК, що не се пробва ТИ да осъществиш това обучение? С възможностите и техниката, с които БГ разполага -толкоз. Поставени пред тази ситуация, нито учители, нито ученици имаха някакъв избор. А който мисли, че е лесно - да заповяда.
6
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Истината е ,че от лит. материал могат да отпаднат много творби за ДЗИ ..на всички събирания , или депеши от МОН ,какво да влезе като творби - голяма част от учителите искат повече граматика и да отпаднат , например от Ел.Пелин -"Мечтатели" ,или "На оня свят"-за какво се учат? Това ,което се учи в горен курс , ,с допълнения ,разбира се , се дъ..в..чи в университетите.Сто пъти го казахме на съвещания , ама МОН си знае неговата , и уж ,че други учители настоявали даже да се увеличат творбите
5
3
 
4
 
! Отговори
OneMoreLight преди 3 години
За да може резултатите да са наистина добри, подготовката започва още в началото на годината. А, ако се подготвят в последният момент, тогава? Кого ще вините, ако резултатите не са задоволителни? Те и сега имаха цялото време на света да се подготвят за матурите по математика след 7 клас миналата година, но знаем крайният ефект, какъв беше, като средно ниво, ами сега? :)
4
6
 
13
 
! Отговори
НИК преди 3 години
И сега какво ще се получи. Учителите за да си вземат пълните заплати ще отчетат, че са предали целия материал по време на т.н "дистанционно обучение". От МОН ще включат целия материал в НВО и в ДЗИ и така децата ни ще бъдат прецакани за пореден път от образователната система. Нали никой не смята /освен господата и гопожите от МОН/, че "преподаването" на материала по време на извънредното положение се е случило наистина. Имам син седмокласник и се сблъсках буквално с т.н преподаване.
3
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Електронното обучение беше единственият вариант, който ни позволи да имаме в тези условия нормална учебна година. Това заяви пред БНТ Таня Михайлова, зам.-министър на образованието и науката."-------------И вие наричате това това учене в момента НОРМАЛНА учебна година?! Дотолкова да липсва връзка с главния мозък... не вярвам.
2
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спрете с тия матури
1
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
еееййй,голям зор за тези матури! Навремето като ги нямаше,по -малко образовани ли бяхме?Министерството отчита дейност!!!