Красимир Вълчев: Училищата са по-безопасни от магазина

В стаите ще има до 10 деца по време на изпитите
6 май 2020 10:42, Ния Христова
26
Красимир Вълчев: Училищата са по-безопасни от магазина
Снимка: БГНЕС
Училищата редовно се дезинфекцират и са напълно безопасне за провеждането на изпитите. Това увери образователният министър Красимир Вълчев в ефира на Нова тв. 
 
Той каза, че училищата са осигурили маски за учителите, но няма да осигуряват за учениците, тъй като носенето им вече не е задължително.
Още по темата
 
"Те са го направили до голяма степен още през март, преди да се вземе решение за извънредното положение. Училищата са по-безопасни от това да отидеш до магазина", коментира още Красимир Вълчев.
 
В стаите ще има до 10 деца по време на изпитите. Ще се спазват всички мерки за отстояние, ще се прави дезинфекция, ще бъдат отворени повече входове, за да не се допуска струпването на децата преди и след изпита.
 

"Не би трябвало да има проблем, има достатъчно свободни класни стаи", каза министърът. 

 
Ще има по един квестор в стая. Обсъжда се да им се отпусне допълнително възнаграждение, но все още няма окончателно решение. Вероятно това ще бъде решено следващата седмица. 
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голямо сравнение ,няма що и то от министъра на образованието , по стар еснафски обичай опряхме до магазина ,до стоката..не знаех ,че от училището може да се пазари ..можеше да каже : "По- чисти са дори от аптека"
4
5
 
30
 
! Отговори
Учител преди 3 години
Абре, министре! Каква безопасност ще създадете!? В затворени помещения... И предишните години учениците бяха по 10- 11 в стая на тези изпити. Над 50 год. съм и тази година ще пропусна да съм квестор, каквото и да ми струва. Предполагам, че и много други разумни колеги ще се откажат. А просто можеше да няма матури. Както дълги години преди...
3
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В повечето училища изпита ще е само за 7 или само за 12 клас. Цяло основно училище за 7 клас е достатъчно да ги разпределят по 10 в стая и пак ще останат стаи, 12 клас в повечето училища е по същия начин. Малко са тези училища, където имат и двата випуска. Но и ъам ще се спарят, защото това са огромни училища! ПОЖЕЛАВАМ УСПЕХ НА ВСИЧКИ!
2
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички знаем, че младежите са крайно не дисциплинирани дори и като своеобразен протест против, каквито и да е мерки. Това е начин на себедоказване. Всички сме били млади и бунтари!
1
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересна беше ученичката с писмото до министъра,колко било важно здравето пред матурите,а като ги гледам не са спрели да се събират по цели тумби на кафета и цигари !