Петиция с искане да паднат матурите за 7 и 12 клас

Причината - нямало гаранция за здравето на учениците
30
Петиция с искане да паднат матурите за 7 и 12 клас
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Онлайн петиция с над 7000 подписа настоява за отмяна на държавните зрелостни изпити и Националното външно оценяване след 7 клас, които ще се проведат 1,3,15 и 17 юни.

Още по темата


Според автора на петицията Тера Александрова изпитите не трябва да се провеждат заради липса на гаранция за здравето на учениците, учителите и техните семейства  и за да бъде избегнато влошаване на епидемичната обстановка в страната, допълва БНР.

"Излагането на толкова много хора на риск е изключително нередно", пише в петицията, в която се споменава още, че няколко държави, сред които и Франция, вече са отменили матурите, а учениците ще бъдат оценявани по текущите им резултати, спрямо които те могат да бъдат приети в гимназии и висши училища.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
Streethawk преди 1 година
за какво са ни тези *** матури на работа да няма да ни изпитват по БЕЛ или по другата матура чувам че в другите държави на ЕС няма матури само теория и практика по специалността и като вси ги вземеш ти дават дипломата и това е а тази България най-големите *** не искат да махат матурите
25
2
 
0
 
! Отговори
Краси Вълка преди 3 години
Здраве,няма здраве,матури ще има!
24
5
 
0
 
! Отговори
Предложение преди 3 години
Да се врътнат ЕГН-етата на случаен принцип и където ги приемат за 8- ми клас, нищо за това, че една част се съсипаха от учене а другата от сбирки по кварталните беседки
23
1
 
25
 
! Отговори
. преди 3 години
Матурите тази година трябва да отпаднат! Пандемия е, целия свят е пламнал и не може да се справи, броя на заразените в Бг всеки ден расте, естествено,че всеки нормален човек няма да иска да рискува здравето и живота си, както и на семейството си. Сега не е време за матури!!
22
1
 
2
 
! Отговори
реалнафантазия преди 3 години
До Vita brevis,Някои хора като Тео, смятат, че сегрегацията е решение, но много хора ще пропищят, че не е честно, и, ако някое правителство направи реални форми в образованието, то то ще загуби следващите избори, защото много хора в обществото няма да им понесе истината. Както казва той - твърде много лъжа се е натрупала. има дефицит на морал и т.н. :)
21
0
 
1
 
! Отговори
Vita brevis преди 3 години
До реалнафантазияПрекалено много време се отделя за социализация. Тъкмо се социализират и започва обратният процес на профанация и десакрализация, т.е. преоценка на всички ценности, ако се изразяваме с езика на Ницше. Затова пет или шест години са достатъчни, а след това да специализират в колежи, техникуми и университети. На 18 да ги пускат с готови професии, защото - както вървят нещата - трябва да работят 50 години, преди да се пенсионират.
20
2
 
22
 
! Отговори
! преди 3 години
Като почти не са ходили на училище, за какви матури изобщо говорим?? Учебната година беше само от 3 присъствени месеца , а матури правим?? Ами да закриваме тогава училищата и само на матури да я караме!!
19
0
 
9
 
! Отговори
реалнафантазия преди 3 години
До 5,Учителя по физика Теодосий Теодосиев често споменава, какво е казал американски професор за образованието, като бил в България, включително за американското. Че целта на училището не е да научи на нещо учениците, а да ги събере от улицата за да ги социализира, да усвоят някакви базови знания, така че да могат да се интегрират в обществото, и да намери онези 2% от тях, които реално ще вършат нещо, и които ще дърпат света напред.И това го е казал не чак толкова скоро. Та така... :)
18
9
 
6
 
! Отговори
Поддържам преди 3 години
Да се отмени и средното образование. И без това от него нищо не остава в главата на българина.
17
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
....докато междувременно на малките деца им е забранено да играят на площадките, всеки ден гледах как се събират тинейджъри обикновено по нощите без маски ест. пият и пушат, разни пък други си разхождат и изхождат дом. любимци на същите тези площадки, а малките деца да си седят вкъщи....и мама без работа....
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма детски градини, няма детски площадки, няма училища...сега отварят заведения и басейни??? На кого му е зор да ходи по басейни? От няма на къде родителите си водят до магазина децата, колкото да ги разходят, сега сигурно и по заведенията ще седят с тях барем поседят малко на слънце....:))) Синът ми един месец седя само вкъщи....после вече не искаше да излиза....станахме като аборигени от липса на социални контакти:)))
15
30
 
15
 
! Отговори
Сериозно преди 3 години
А къде можем да се разпишем родителите, които сме против мал.умната петиция... То бива, бива страх, ама някои ги избива на истерична параноя...
14
19
 
21
 
! Отговори
Изперкаха преди 3 години
Сигурен съм че има 100-ина изперкали майки, дето си мислят, че ако детето си покаже носа навън, ще завърши в статистиката на Мутафчийски. Но нека си го кажем право куме в очи: повечето от подписалите петицията са напълно наясно, че никой няма да се зарази, а го правят, за да спасят децата си от матури.
13
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
хахаха, да ги успокоят. Дистанцията между тях ще е повече отколкото в кафенетата
12
10
 
20
 
! Отговори
Честен преди 3 години
Хайде да пишем на всички отлични оценки за въргаляне в леглото! То бива ,то може .... Много реване , много нещо ...Всичко друго "разхлабваме" напук на всякакви логики ...тук за два дена оревахте света ..това имагинерно обучение е пълен смях ,а с него е като и без него...Симулация на дейност..а и на "загрижените майки" да кажа -разходете се малко навън и ще видите орди от ученици от споменатите зрелостници ,разхвърляни ,почти голи ,слушащи чалга и пиещи бири ...няма маски,няма страх ...
11
2
 
20
 
! Отговори
д-р Хаус преди 3 години
Най-добре БГ-мама да поеме власта и да поеме курс към закриване на държавата!
10
6
 
15
 
! Отговори
sante_dog преди 3 години
статистически в България всяка година има 2000 пълни отличници след 7-ми клас по диплома. Най-желаното училище е Немската Гимназия. Тя обаче няма как да ги побере всичките. Какво правим тогава?Сега сериозно - В ромското училище в населено място Х, пълен отличник е този който може да си напише името с една правописна грешка. В други училища където са по-взискателни такива даже няма да завършат. Къде е справедливоста в това?
9
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не с нападките- по Закона изпит 7-ми кл с материала от 5,6,7 кл ..е "разбирачи" колко материал са взели децата- над 2/3, пропуснали са един срок , 12-ти за ДЗИ от 11 и 12 кл колко са пропуснали- един срок, съвестните си оформят ДЗИ от годините , недоволните от оценките си през годините- молба за изпити,решаваш дистанцията и излишния риск ,а, ДА Закона ,недообмислен,несъобразен от много страни ,ами ясно е -извънредна сесия на Нар събрание -ами ситуацията също е извънредна,но запазваш децата
8
14
 
10
 
! Отговори
Язе преди 3 години
Така е, затова нека да обявим нулева година- по-честно ще е, отколкото до има класиране на база текущи оценки, които може да са писани по симпатия или.....Така добре ли е? Тази другорка с петицията май не разбра, че децата не се разболяват от тоя вирус.....Като ги слушам някои, май най-добре да затворив БГ за година-две..
7
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да отпаднат и заплатите на така наречените "учители".