Дават по 80 лв. премия на квесторите за матурите

Толкова ще вземат и членове на комисии, директори
21
Дават по 80 лв. премия на квесторите за матурите
Снимка: Dnes.bg

80 лева финансова премия ще получат квесторите и учителите-консултанти на националното външно оценяване в края на VII клас, на държавните зрелостни изпити и на държавните изпити за придобиване на професионална квалификация.

Това решиха представителите на Отрасловия съвет за тристранно сътрудничеството в образованието, които подписаха анекс към Колективния трудов договор в системата.

Сумата ще бъде изплатена и на членове на комисия за провеждане на ДЗИ, включително и на непедагогическия персонал, както и на директорите на училищата, в които се провеждат изпитите. Решението се отнася за настоящата учебна година при реално изпълнение на задълженията.

Педагогическите специалисти, които провеждат занимания с учениците през летните месеци, след приключване на втория учебен срок, ще могат да отчетат работното си време при осъществена работа поне два астрономически часа на ден, решиха още социалните партньори.

Поради преустановяване присъствената работа в детските градини и училищата във връзка с пандемията от COVID 19 е договорено увеличение с 20 дни на допълнителния платен годишен отпуск за непедагогическия персонал.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
Sergio преди 3 години
Няма желаещи учители, които дори срещу допълнителното възнаграждение (което ще получат толкова, колкото и допълнителното за 24-май) са съгласни да са Квестори на ДЗИ. Малкото смелчаци получават от училищата си "Предпазни следства" от началото на Пандемията преди 3 месеца. Безплатни маски от висок клас не се предоставят, а ръкавиците се оказват прости "Домакински ръкавици", с които не е ясно как може да се раздават и събират хартиени листове и как може да се водят бележки върху протоколите?!
19
2
 
11
 
! Отговори
^ преди 3 години
На този министър колко пъти и по какъв начин да му се каже да отмени тази година матурите в училищата с "физическо присъствие"? Брутално и нечовешко е дори да се предлага и задължава хората заради едни матури да рискуват здравето и живота си! Не му ли стана ясно, че болшинството деца, учители, родители не са съгласни с това "физическо присъствие" и то при деца!! И нежеланието не е заради самите матури, а заради ОПАСНОСТТА!! Тези които все още не вярват,че има covid-19, може да слагат минусите.
18
0
 
7
 
! Отговори
Колега ......? преди 3 години
Защо са тези извънредни мерки, след като с 80 лв. в джоба не се заразяваш с COVD-19?
17
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз съм учител. Никой никога не ме е питал дали искам или не искам да съм квестор. Понеже виждам, че има желаещи, обявявам, че си търся заместник за квестор - с най-голямо удоволствие ще му дам тези 80 лв., за които още нищо не се знае. До незнаещите - тези, които не са квестори, са в отпуска - кой каквато има.Директорите са като феодали и са несменяеми до пенсия - не зная в коя друга сфера някой изкарва по 40 години на една позиция.
16
0
 
14
 
! Отговори
123 преди 3 години
Безумие са тези матури в училище по време на пандемия, как не ги е срам дори да го предлагат, при положение,че дори още лекарство не е измислено! Министъра да предложи друг вариант за децата, които няма да отидат поради риск от заразяване на такава "физическа" матура. Ако няма алтернативен вариант е изключително несправедливо!
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
80 лв за двата изпита или по 80 за всеки ? Защото 80:2 = 40 лв на изпит
14
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как не ги е срам? Кому са притрябволи тия матури? 80 лв! Учителите си работят на собствените компютри, плащат си интернета, плащат големи сметки за телефон, защото всеки ден звънят на родители и ученици. Не им плащат лекторските часове и 2ри час на класа-както е в Плевен в у-ще Иван Вазов, а на концесионерите на плажовете -то не бяха наеми намалени, пък ваучери по 210 лв, пък не знам още какво..Кое е по-важно? А здравето на децата и остарелите учители? 80 лв! Идиотщина!
13
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И 10 дена след маттурите ще сме минали 100 случая на ден.
12
1
 
25
 
! Отговори
Друг учител преди 3 години
Г- н министре! Нещо съвестта ли те гложди, усещаш , че нещо не е наред, че ни пледлагаш пари ? Не, благодаря! Здравето няма цена, драги! Това е безумие и е абсолютно ненужно да има изпити в тази криза. Остави другите държави- те тепърва ще берат плодовете от пускането на децата на училище... Да видим колко колеги с право ще откажат да бъдат квестори и как ще ги проведеш тези изпити. А можеше просто да няма такива, както дълги години преди...
11
0
 
19
 
! Отговори
Марга Рит преди 3 години
Родителите са на мода..."Как така без матури?", след два дни..."Ами, здравето на децата?", "Защо матури по време на пандемия?" И без това на министъра му е слаб ангела и не може да отсече- "Да бъде или да не бъде?"Тежко на деца и учители - 4 часа с маски . Щото то ...как така без матури?
10
1
 
13
 
! Отговори
бай онзи преди 3 години
евала - аз толкова изкарвам за час. Много сте решили да мотивирате нормалните хора няма що ...После защо няма кадри в администрацията ....
9
1
 
24
 
! Отговори
УЧИТЕЛ преди 3 години
Аз моите 80 лв. ги отстъпвам на Министъра на образованиет, нека той да стане квестор!
8
3
 
25
 
! Отговори
учител преди 3 години
Няма да стъпя, ако ще и 800 да ми дават! От здравето по-важно няма!
7
0
 
14
 
! Отговори
Мис жълти преди 3 години
Браво на генерал Борисов наричан още способния. Четиридесет и едно Евро са си пара.
6
2
 
22
 
! Отговори
666 преди 3 години
До ???Защото са там против своето желание.Не е лошо родителите да опитат от същото-затворени за 4 часа(+ 30 минути преди започването на самия изпит) с млади хора на които не им пука от нищо,тогава пак можем да говорим за пари
5
3
 
17
 
! Отговори
Хихихи преди 3 години
На мутренската Колекторска фирма, Герберастите отпуснаха 75-милиона лева,а на квесторите за ДЗИ и НВО по 80 лева.Браво.Имали още балъци,които вярват на ГРОБ? Простичко казано:"Учителите,да го дyхат под вода, докато изсъхне".Ама,какво ли ми е чудно Силовакът от Банкя,нали наричаше мед.сестрите "Терористки".Чакаме с нетърпение догодина май месец, Кабинета Борисов 4.Дааа,ГРОБ до последния българин.
4
3
 
28
 
! Отговори
Родител/учител преди 3 години
Значи МОН преценява, че има риск от зараза с COVID-19 и го оценява на 80 лв. и забележете, че такъв риск съществува само квесторите и директорите, но риск за децата ни няма никакъв - важно е да се отчетат резултати от НВО и ДЗИ. Защо ли се чудя на двойните стандарти! Все пак децата са наши, а не на МОН. Здравето си е на учителите, а не на МОН. Рискът и притесненията са за нас и децата ни, но проблемът с риска МОН го решава за сумата от 80 лв.
3
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
АЛОООО УПРАВНИЦИТЕ,какво става с детските учители -отпуските свършиха,за тях НИЩО???
2
17
 
7
 
! Отговори
п.р. преди 3 години
В събота или няделя ще се проведат тези изпити. Ако не са в почивни дни, то учителите, директорите и пом. персонал трябва да си вземат неплатен отпусск.
1
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
хахахаха на мутрите 200 милиона а на квесторите 80 лева хахаха