Експерт: Системата за дистанционното обучение работи

Увеличават се резултатите в положителна посока
Обновена: 11 май 2020 21:43 | 11 май 2020 21:43, Екип на Bulgaria On Air
13

Системата за дистанционното обучение работи и то много добре. Непрекъснато се подобряват формите, обогатяват се платформите, непрекъснато се увеличават резултатите в положителна посока. И най-важното, че на учениците тази форма на обучение започна да им допада изключително много. Това каза за "Денят ON AIR" председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева.

Според нея това важи особено, когато се прилагат "двата подхода": Проектно-базираното обучение (ПБО) и академичното преподаване.

Tрябва да се набляга на академичното преподаване в горните гимназиални класове, което се получава добре при дистанционната форма на обучение. Що се отнася до децата от 1 до 4 клас, дистанционното обучение трябва да се преустанови след края на пандемията. Последното е позиция на Синдиката на българските учители, отбеляза Такева.

По думите ѝ решението да се завърши годината дистанционно е било изключително правилно.

"Правейки съпоставка с всички страни членки на Европейския съюз и тук, нашите страни около Балканите, българската образователна система се справи най-добре", каза тя за Bulgaria ON AIR.

Такева заяви, че са въведени много иновативни политики в образованието. Пример е електронната библиотека, която е единствена в страните членки на ЕС, където учителите са публикували своите уроци по време на пандемията. Там учителите са обменяли и опит: "как и по какъв начин се справят с учебните дисциплини".

Тя посочи, че всеки ученик е намерил своето място, а българският учител е бил герой.

Децата от преучилищна възраст в някои отношения са добре подготвени, а в други – не, смята тя. Председателят на Синдиката на българските учители обясни, че това зависело от задълбоченото прочитане на указанието, подписано от Министерството на образованието и Националното сдружение на общините.

Такева сподели, че се надява детските градини да отворят след 10-16 юли.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
Учуден преди 3 години
"Експерт: Системата за дистанционното обучение работиУвеличават се резултатите в положителна посока"МОЛЯ!!!А, то Такева го казала...Ясно!
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Глупости!
10
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой има интерес от затъпяването на българската нация? Нищо добро няма в това да се "роботизира" подрастващото поколение. Да се губи връзката с реалният живот, за сметка на виртуалния, води до самоунищожение в буквалният смисъл.
9
2
 
17
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 3 години
"Системата НЕ работи, защото система няма! MS Teams не е систена за обучение!"----Може да не работи, но някой някъде е платл едни пари на Майкрософт, получил е добра комисионна, и щат не щат, учителите доброзорно са принудени да работят с това, даже пароли за всеки ученик им раздадоха учудващо бързо, като знам, как мудно работи системата на образованието, дето на ръководни места са Калинка до Калинка...Явно голями пари/комисионни/ са играли, и трябва да изкараме експеримента успешен...
8
0
 
14
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 3 години
Вече сериозно се замислям, ако и след 15 септември има дистанционно, да накарам жена ми да напусне системата.В крайна сметка, психическото и физическо здраве на жена ми са по-ценни за мен, отколкото министър, експертки и директори на училища да си начесат егото и бодряшки, по герберски, да рапортуват колко са успешни, и как за няколко дни училището е влязло в 21 век.А има и семейства, дето даже и телефон нямат, да не говорим за лаптоп, на всяко дете....Пълна демагогия пак!!!!
7
0
 
14
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 3 години
На маймуни буквално обърнахте Българския Учтел....Някой от началниците, на всички нива, би ли издържал само 1 ден дистанционно обучение? От сутрин 8 часа, до вечер 20 ???Добре че се махнах преди години от системата, съжалявам обаче съпругата ми, тя е принудена да търпи и капризите на учениците, и да обяснява по 3 пъти и на тях и на родителите им след 17 часа, какво точно да направят, да попълва всякакви отчети , да води сайт на училищато и да качва какво ли не, при това-под напрежение, цял ден.
6
0
 
18
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 3 години
От все сърце пожелавам на "експертката" , да я лекуват доктори, и това да са го учили дистанционно.Или всичката техника в дома им, аудио, видео, битова , заедно с автомобилите на семейството, да я оправят все завършили дистанционно майстори.От все сърце и го пожелавам!!! А за това, че учителите , работещи по тази система са вече без нерви, и заети не `16 я 18 часа в денонощието, че са влязли в един куп платформи и приложения, за да работят, че след обяда не спират да ги тормазят шефове-не говоря
5
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След този срок от учебната година преминал при дистанционно обучение, общата култура на българите се е повишила главоломно! Това се дължи на всички приготвени от родителите домашни работи, в някои случаи дори за два или повече класа, според броя на отрочетата в семейството!
4
1
 
15
 
! Отговори
Пешо преди 3 години
Ко каза?Ко
3
6
 
26
 
! Отговори
123 преди 3 години
Нищо не работи, родителите да работят или да помагат на децата.деца до 4клас не могат да се справят с тази уж работеща програма. Това четкане е за да получат заплатите си!!!
2
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То клубовете на дира не работят, пък системата за дистанционно обучение работела. Работи само фъкбуука на Колинс
1
3
 
34
 
! Отговори
6 преди 3 години
Системата НЕ работи, защото система няма! MS Teams не е систена за обучение! Точно до 4ти клас е тотален провал! То и за това махнаха матурите им.