Защо студенти от СУ настояват за онлайн изпити?

Инициативата за дистанционни изпити е на студентите по право
14 май 2020 22:28, Красимир Ангелов
23

Студенти от Софийския университет събраха подписка за провеждане на онлайн изпити. Според тях присъственото оценяване крие риск за здравето, а условията в университета не могат да избегнат струпването на много хора.

Инициативата за дистанционни изпити е на студентите по право в Софийския университет. Мария и Ерик са сред първите подписали се. Според тях присъственото оценяване е излишно и опасно. Още повече, че дори в момента студентите се обучават по интернет.

Още по темата
"В епидемиологичната обстановка, в която се намираме в момента, смятаме, че не би било адекватно ако се съберем в тази сграда", каза Ерик Търнавски пред Bulgaria ON AIR.

Мария Стефанова добави, че в Софийския университет вече е важно да се каже, че има и други проведени онлайн изпити за студенти задочно обучение по специалност "Право".

"Провеждаме онлайн обучение, което е изключително полезно и има всички технически възможности да си проведе изпитите онлайн", добави тя. Според студентите присъствените изпити ще доведат до струпването на много хора на едно място. А условията в университета няма да могат да осигурят нужната дистанция.

"В нашия випуск сме над 300 души. Това е само по една специалност, има много други специалности в самия ректорат, има и много други факултети", каза още Ерик.

Мария сподели, че студентите се притесняват също така от това, че трябва да пътуват до София и обратно.

Такива са и притесненията на Антония Косева. От началото на извънредното положение е в родната Стара Загора и спазва всички протоепидемични мерки. Смята, че пътуването до София за един изпит е непремерен риск.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
4
 
! Отговори
Преподавател преди 3 години
Как няма да искат онлайн изпити? Преписва се яко, копи и пейст от уикипедия направо, даже не от записките. Много ясно, че ще искат онлай изпити. Видяха на работата лекото и на баницата мекото!
20
1
 
7
 
! Отговори
не позволявайте това преди 3 години
Дистанционното обучение е"мижи да те лажем". Изненадан съм, че точно студентите по права искат дистанционни изпити. Защо ли? Нали те трябва да са най-добре подготвени, нали на тях ще разчитаме за ред в държавата? Тъжна картинка.
19
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За да преписват
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До МърДзИлИв студентДосега като не беше онлайн и какво стана като има толкова много безработни. За онлайн нма много начини да се избегне преписването.
17
5
 
9
 
! Отговори
МърДзИлИв студент преди 3 години
Онлайн образованието е *** работа.Ние ги лъжем, че учим, а те ни лъжат, че ни вярват и ни пишат 6-ци само, за да си вземат заплатите на края на месеца.Тежко и горко на тая държава вбъдеще !
16
12
 
3
 
! Отговори
хахахахаха преди 3 години
Аз съм от Софтуни пич и когато ми се появиш на интервю неможеш да ми отговориш на най-елементарни въпроси..Ако въобще те извикаме на такова.Претенция без покритие...В IT отдавна не е важно какво си завършил а какво можеш... стажантче
15
5
 
11
 
! Отговори
хахахахаха преди 3 години
Защото ги мързи да учат и това си личи когато им водя интервюта.Масово си мислят, че когато са "завършили" този "престижен" университет трябва от първия ден да са големи шефове. (изключенията не ги визирам)
14
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
9 дипломна ама си намират работа. За разлика от *** от софтуни например или от кръчмата.
13
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защото така още по-лесно ще препишат.
12
2
 
21
 
! Отговори
Студентско преди 3 години
Онлайн може да се преписва. На живо в залата е по-трудно и могат да те хванат!
11
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
защото този който знае как да манипулира компютъра лесно ще препише.
10
4
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
НАСТОЯВАТ ТЕ ДА ИМ СЕ УДАРИ ЕДИН ХУБАВ БОЙ С ПРЪЧКА!РЪКОВОДСТВОТО НА СУ СТОИ ЗАД ТОВА ИСКАНЕ ЗА ДА СИ СПЕСТЯТ ПАРИ ЗА ПРОВЕЖДАНЕТО ИМ!
9
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се ходи на кафе може, на изпит - не
8
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е и? С дипломката към нищото!
7
5
 
10
 
! Отговори
Тъпомер преди 3 години
Ех пуста тояга.
6
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-скоро дано да отложат изпитите. Имайки предвид техническата база на СУ, едно подобно онлайн изпитване ще се превърне в абсолютен цирк и късане на нерви.
5
3
 
14
 
! Отговори
Всияки под строй преди 3 години
на изпити в СУ. Абсолютно сте се разпасали !
4
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия тарикати май не искат да учат, а само дипломи да вземат с преписване!Опасно било? - Опасно е за преподавателите, че са на възраст и с хронични заболявания.
3
3
 
26
 
! Отговори
Hex преди 3 години
За да могат да преписват
2
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тарикати.