Министър Вълчев: Всяка грипна ваканция нататък ще е работа в електронна среда

Учениците ще трябва да идват с маски, но на изпитите вероятно ще ги свалят
16 май 2020 07:30, Елка Василева
59
Министър Вълчев: Всяка грипна ваканция нататък ще е работа в електронна среда
Красимир Вълчев. Снимка: архив, БГНЕС

Няма съмнение, че учениците ще се върнат в класните стаи, но и няма съмнение, че ще продължи обучението в електронна среда. Всяка една грипна ваканция оттук нататък ще бъде работа в електронна среда. Това каза образователният министър Красимир Вълчев пред БНТ.

Образователните системи през следващите години ще продължат това, което започна да се случва – да търсят ефективния микс между електронно и присъствено обучение. В момента голяма част от студентите и преди пандемията работиха с електронни платформи, коментира Вълчев.

Пандемичната ситуация продължава, трябва да спазваме мерките за дистанция, да бъдем максимално предпазливи, тъй като здравето е най-важно. Затова и в системата на училищното и висшето образование избрахме учениците и студентите да се върнат присъствено за най-важните и неотложните дейности, които не могат да се проведат пълноценно в електронна среда.

Училищата се почистват и са много по-безопасни, отколкото посещението на един магазин, така че не виждам опасност за провеждането на изпитите.

Още по темата

Учениците ще трябва да идват с маски, но на изпитите вероятно ще ги свалят, каза министърът.

Ще бъде ограничен максимално контактът между квестори, деца, родители и учители. За целта ще са нужни по-големи помещения и физкултурни салони и столови ще бъдат ползвани за тази цел. Относно училищата-гнезда, в които се подават документи за кандидатстване след седми клас, министърът увери, че при записването всички документи ще се подават или електронно, или по предварителен график.

Абитуриентите ще имат възможност да се снимат в училищните дворове при спазване на всички заповеди на министъра на здравеопазването. Могат да се снимат и при взимането на дипломите, посъветва министърът.

Висшите училища взеха решение за повече специалности да приемат с оценките от държавните зрелостни изпити. Те са добра атестация, дават отклик между добрите, отличните и не толкова добрите ученици и могат да служат за оценка за прием, обясни Вълчев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По добре за да не се изпуска материал.
11
5
 
31
 
! Отговори
до 2 преди 3 години
Дефиницията на думата "ваканция" изключва учебни занятия! Това едно на ръка, другото е, че грипна ваканция се обявява, когато имаш завишен брой болни ученици и учители. И сега, те ще се лекуват, или ще учат/преподават???
10
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Забрави за изпити, докато не се направят тестове на всички даскали и не преминат 14 дневна карнтина няма да си пуснем децата във недезинфекцираните ти заразни и мръсни училища.
9
7
 
7
 
! Отговори
666 преди 3 години
До В. Узунов"Демек" барайки си оная работа,докато напишеш три изречения ...и свърши.
8
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като дойде Грипната ваканция вземам си отпуска и съм в Австрия на ски с децата, Понял ? Знаеш ли какво е ваканция изобщо.
7
35
 
16
 
! Отговори
В. Узунов преди 3 години
Демек даскалите ще взимат пари за тва че си барат у тях оная работа. Имам познат учител по физическо и вика "работя" от компа. Какво работи? Показва си онва по скайп на ученичките ли?
6
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредната калинка сужукомилюценер, който си мисли, че нашите деца му принадлежат щели да работят децата електронно със 40 градуса температура.
5
21
 
5
 
! Отговори
АЛЕКСАНДЪР ПОПОВ преди 3 години
Аз го харесвам.
4
24
 
5
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
Един от малкото министри, който си върши добре работата.
3
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя е луд тоя виж го какъв безумен поглед има.В магазините пускат по 2-3 чивека максимум в стаята са 30 *** като половината са индо-мексиканци.Искат да очистят възрастните та да има повече за пенция на политиците и разни военни които цял живот само са яли..
2
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Болен си от грип или Коронавирус работиш електронно, ако умирате деца първо положете 100 часа безвъзмезден труд, платете си данъците и си върнете кредитите, също дарете за Българската коледа.
1
9
 
16
 
! Отговори
до 1 преди 3 години
Чети внимателно какво пише-грипна ваканция, не редовна ваканция, а извънредна. Правиш ли разлика? Или не?