Меренето на температурата ще забави приема в детските градини

Учителите с шлемове и маски в стаите
19 май 2020 22:55, Петя Славова
34

Детските градини и яслите отварят врати на 22 май. Учебен процес ще има при строго спазване на противоепидемичните изисквания. Учителите ще носят шлемове и маски, навсякъде ще се дезинфекцира, а температурата на децата ще се измерва на входа на градината с живачен термометър.

Директорът на 165 ДГ "Латинка" Полина Йорданова каза за "Денят ON AIR", че този начин на мерене на температура ще забави осезаемо приемането и отдаването на децата преди и след занимания.

"Много ще бъде сложно с живачен термометър. Ще отнема много време", категорична бе тя.

Сред учителите има страх, но най-вече чувство за дълг и вече са готови да се върнат на работа.

"Досега нито един учител не е казал, че не иска да дойде на работа. Наясно сме, че опасностите от зараза не са отминали, но това е наша морална отговорност. Ние ще си я поемем", посочи Йорданова пред Bulgaria ON AIR.

В ДГ "Латинка" очакват да се завърнат около 15 деца през месец юни. Те ще спят през легло.

"Невъзможно е да се спази дистанцията между децата. Учители и родители ще я спазят, но децата - не", прогнозира директорът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
6
 
1
 
! Отговори
До 7 преди 3 години
Вариант 4 : гледай си работата от каквото/ако разбираш от нещо.
7
2
 
18
 
! Отговори
Куку преди 3 години
Учителки с шлемове и маски, може и по един плащ да наметнат и са готови супергерои. Кога ще приключи тоя жалък маскенбал?
6
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 5 ДртПрчВариант 1. Поръчват от военния резерв 20 живачни термометра. Тоест за всяко дете.Нареждат ги в редица и се мери.Ако 3-4 годишно дете не може да се справи, се назначават 20 лелки да мерят. Безработицата намалява. Вариант 2. Една лелка мери температури цял ден. До последното дете ще стане време да се прибират децата. Вариант 3. Не си давайте децата в тази каша.
5
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма по точен от живачния термометър. Чиста физика е. Но е забранен в ес да.Електронните и инфрачервените до средния клас са супер неточни, а и хората не ги ползват точно според инструкциите. В моята фирма измерваме с доста скъпичък инфраред. Между 2 измервания в рамките на минути дава градус и половина разлика. Да не говорим че постоянно имам 35-36 градуса
4
4
 
8
 
! Отговори
ДртПрч преди 3 години
A е тоя Бабек, министърът, зная ли, че за да измери температурата а едно дете с живачен термометър, ти трябват 15 минути. А на 20?Когато министърът на здравеопазването е дърт счетоводител, взема такива "умни" решения.
3
1
 
8
 
! Отговори
Баи преди 3 години
Децата са млади и силни като имунитет , ще искарат вируса , единственно никои не се наема да каже ще има ли някакви усложнения ако дете преболедува инфекцията за в бьдеще - както е при опасните детски заболявания - менингит , детски паралич , рубеола , морбили , скарлатина
2
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези термометри са забранени от ЕС от няколко години. Пак проба грешка. Мерене на температура ако се прави на децата трябва и на персонала и на директорката. Децата имат равни права, да не са опитни зайчета.
1
1
 
19
 
! Отговори
Ванката преди 3 години
От над 15г. живачните термометри са забранени за употреба и продажба, но счетоводителят-министър на здравеопазването не го знае! Отделно - меренето с такъв термометър изисква поне 5м. - за 20 деца са 100мин., час и 40 - кое дете и родител ще чакат пред вратата!?