Меренето на температурата ще забави приема в детските градини

Учителите с шлемове и маски в стаите
19 май 2020 22:55, Петя Славова
34

Детските градини и яслите отварят врати на 22 май. Учебен процес ще има при строго спазване на противоепидемичните изисквания. Учителите ще носят шлемове и маски, навсякъде ще се дезинфекцира, а температурата на децата ще се измерва на входа на градината с живачен термометър.

Директорът на 165 ДГ "Латинка" Полина Йорданова каза за "Денят ON AIR", че този начин на мерене на температура ще забави осезаемо приемането и отдаването на децата преди и след занимания.

"Много ще бъде сложно с живачен термометър. Ще отнема много време", категорична бе тя.

Сред учителите има страх, но най-вече чувство за дълг и вече са готови да се върнат на работа.

"Досега нито един учител не е казал, че не иска да дойде на работа. Наясно сме, че опасностите от зараза не са отминали, но това е наша морална отговорност. Ние ще си я поемем", посочи Йорданова пред Bulgaria ON AIR.

В ДГ "Латинка" очакват да се завърнат около 15 деца през месец юни. Те ще спят през легло.

"Невъзможно е да се спази дистанцията между децата. Учители и родители ще я спазят, но децата - не", прогнозира директорът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
2
 
! Отговори
до ъъъ преди 3 години
Я се скрий с този злобен коментар? Не ТИ плащаш заплатите, ясно? Когато отидеш да работиш в такъв развъдник на вируси и такъв риск, тогава ще имаш право на мнение!
27
5
 
0
 
! Отговори
ъъъ преди 3 години
Ще умреш от злоба, бе, жено елементарна! Пий едно-две хапчета и се примири - ще се ходи на работа, точка. Сега да не вземеш да хвърлиш топа от яд? Ама за убиване е оня, дето ви е набил в умните главици, че ще си почивате до септември, докато родителите работят да ви плащат заплатите и ще водят децата си работа, щото са ги раждали. Е хубу, ама вас не са ви раждали те...
26
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така, сега за олигофренките майки, седящи 2 кафенетата и пушещи като комини по 2 пакета цигари, ще кажа, дреме ми на 4 буквието, че ще чакате да им се мери температура. Ако имат, ще си ги водите у вас. Вече няма да има своеволия да ги водите със зелени сополи до земята и 38 температура, с обяснението че имат алергия и задна хрема! Научете се да се грижите, като сте ги раждали, ако не ги давайте в домове за деца и се от казвайте. Крайно време е от закрила на детето да започнат да ви следят също
25
1
 
9
 
! Отговори
до 22/65 преди 3 години
Айде *** да поработиш заедно с тях една седммица само, да видиш дали са мързеливи. Просташко изказване от ***. Не ви е срам непрекъснато да хулите хората, които по цял ден обгрижват децата ви и полагат старание, търпят мрънкащи родители, всякакви капризи и нагло поведение. *** народ!
24
0
 
8
 
! Отговори
vaseto willi преди 3 години
А бе вие ненормални ли сте бе !!!! Съпругата ми работи с 31 деца в група ,как ще стане???!!!ПРОБЛЕМА Е ЧЕ ДИРЕКТОРКИ КОИТО СА ПЕНСИОНЕРКИ И ДОРИ НЕ ИДВАТ С ДНИ НА РАБОТА СА БЛИЗКИ С КМЕТИЦАТА !!!В ОБЩИНА ПОДУЯНЕ ВСИЧКО МОЖЕ!!!???А как ще коментирате това че учителките и целият персонал са в отпуск от месеци ,А пък Шевката ,,работи,,!!!!????
23
1
 
3
 
! Отговори
Тъпометър преди 3 години
Дечицата да попълват декларации, иначе - глоба.
22
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А всеки ден ми правят реклама на туризма и отварят границата с Гърция и Сърбия...Има ли епидемия или ще я стимулираме с туризъм?
21
1
 
15
 
! Отговори
65 преди 3 години
Има и друг момент.Пита ли ги някой тези учители и лелички да работят или щото някой иска. 70% От персонала са над 55год даже има и60-63год жени и много от тях са рискови.А децата са като развъдник на вируси.Нещо цялата ситуация с тоя вирус се бъгна и намирисва
20
0
 
15
 
! Отговори
Мунчо преди 3 години
Аз ли съм т/ъп, или нещо не разбирам....цял ден с маски и шлемове?
19
1
 
15
 
! Отговори
65 преди 3 години
Пълни глупости е меренето на температурата.Децата ходят със зелени сополи ,кихат,дрискат и пак ги приемат.Да те говорим че има една сестра за цяла градина.как ще види всички деца. Явно учителите с фенер ще им гледа гърлото.Аз съм виждала това.Смешно и тъжно
18
11
 
5
 
! Отговори
65 преди 3 години
Започнаха да пищят учителите ,че им свършват отпуските ,и лед 15 дни -хайде децата на градина. Знаете ли ,че учителите имат по 40-50 дни отпуска?Най-мързеливите са тези в детск. градини.А в яслите са истински ***. Всичката хамалогия отнасят миличките,наричани помощник-възпитатели.Много ,ама много малко са децата които наистина няма кой да ги гледа сега.Просто родителите са спокойни ,че на този етап няма бум болни деца,а за после ще мислят
17
0
 
3
 
! Отговори
До шиби риби преди 3 години
Мая е 40 Санта и ще ти го дам в мръсната уста! Имаш ли акъл бе????!! За деца да пишеш такива неща , ***!
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От Шаба така и не проумяха, че е непростима грешка да пренасят софийските си видени навсякъде из страната.
15
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо лелките ще ви мерят температурата??Майката води детето там, измерва му за 10 минути температурата(със собствен термометър за по-хигиенично) и го остана. Или 10 минути дневно с детето са й много време?И разбира се , че живачните термометри са забранени .
14
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Живачните термометри са забранени от РЗИ много отдавна.Ако се счупи такъв термометър, трябва да се вика Гражданска защита. Поне такива са правилата в болниците.Живакът се обработва по специален начин и те може да се изхвърля при битовите отпадъци.В цял свят вече се мери температурата на хопата с безконтактни термометри.
13
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 13.Щаба или здр министър или бб си издават разни заповеди. Никой не мисли как ще се контролира това. Някакви безумни заповеди за моловете беше последно
12
4
 
15
 
! Отговори
Некадърна Калинка преди 3 години
Е по малоумно решение от това да се мери температурата на дете с живачен термометър не бях чувал. Да, живачните термометри си остават най-точните. Това е факт. Обаче за да измериш температурата с такъв ти трябват 3-5 мин. Представям си картинката, Баба Яга с шлем седи на входната врата и мери температурата на всяко дете. Като разбира се, първото като я види, понеже не е ходило 3 месеца на градина ще се разреве, и другите в купом ще реват с него. А родителите ще чакат 2 часа за прием.
11
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кафенета, хотели, молове бяха преди яслите и градините
10
4
 
5
 
! Отговори
ДртПрч преди 3 години
Абениеде ата си в градината ще ги дадем, защото няма кой да ги гледа.Просто глупави заповеди няма да се изпълняват
9
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 9Аз си гледам работата. И то добре. Добре е и някой министър, щаб или цял кабинет да си я гледат.